0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi bu arada deponun orada dolum yerinin tam orasında ufak birtane pim var dikkatini çekti mi bilmiyorum ileri geri oynuyor ek yakıt doldurma yedek depo dolum yeri yazıyor eğer benzin dolduruken o pimi de çekerseniz ek depoyu da doldurur yazıyor benzinliğe gidince deneyeceğim benzinlikle pek işim olmuyor az yakıyor
O kısım yedek falan değil, benzin deposunun havalandırması ve o kısmı doldurmayın bence. Zaten yedek olsa araç o kısımdaki benzini hiç kullanmaz zaruri bir durumda kullanır. Yedek lastik gibi düşün, arada bir sebepsiz yere yedek lastiği takıp kullanmıyoruz sonuçta, değil mi?:wnk:
Uğur abi bilgin için teşekkür ederim Fakat böyle tuhaf pim gibi birşey fotosunu çeker atarım yabancı forumlarda ek yakıt doldurmak istediğiniz zaman açın pompaya öyle takın gibi yazmışlar.Vay arkadaş başımız yanıcaktı az daha
ya bizim depolar 45 LT alıyor iki defa benzin aldım ikisindede 48 LT olunca durdu pompa demekki yedeğide doldurmuşum bu defa gittiğimde pime bakıcam sendende bişey kaçmıyor Süleyman
O kısmı da doldursa +7 litre daha alıyor olması lazım.
Yakıt ışığı yanması depoda kalan yakıt litresi ile alakalı bence çünkü bazen 55, bazen 65 km kala yanıyor, ortalama tüketimi baz alarak hesap yaptım 4 lt kalınca yakıyor ışığı.Yedek depo olayını karıştırmadan normal fulledim depoyu 45 lt alıyor.
Arkadaşlar merhaba,Fabia 3 110 TSI DSG sahibiyim. Bu akşam benzin aldım yarın gece kısmet ise yolculuğum var. Benzinci de arkadaş yedek depoyu da doldurayım dedi. 165 TL de pompa attı ama 213 TL ye tamamladı.Biraz forumlarda gezdim ve öğrendim ki genleşen gaz dönüşüm tankı varmış. Yakıt genleşmesinden doğan gaz tekrar sıvı olarak depoya dönüyormuş bu yapı sayesinde. Sorum şu ilk defa aracımı bu şekilde doldurdum ve bilmediğimden sormaktayım. Yapılan bu işlem araca zarar verirmi? Yarın eğer hava sıcak olur ise beklemeden dolayı tank vb parçalarda hasara yol açarmı? eğer cevaplarınız evet olur ise ben o yedek depoya attığı benzini üşenmeden gidip arkadaşa içirmeyi düşünüyorum.Bu arada konuya ilişkin 5.8 leri görebildim. aracım 1300 km de. Şu an ortalama uzun sürelide 6.0Teşekkürler.
Bir seferden bir şey olmaz diye düşünüyorum ama o bölüm yedek depo değildir; genleşme bölümüdür. Yedek depo olsa, zaruri durumlarda kullanılırdı tıpkı yedek lastik gibi. Yedek lastiği durup dururken arada bir takmıyoruz. Ancak bu yedek depo denilen bölümdeki yakıtı bitiriyor araç ilk olarak. Artık nasıl yedekmişse hiç anlamadım gitti.
Bir seferden birşey olmaz ama sen dedikten sonra zaten uğur abi hiç dokunmadım o işe.İkincisi mutlaka benzin aldığın yeri fişi saklanmalı birşey olursada bu sefer abinin rızası oldu derler biz doldurduk derler hak talep etmekte zor.