škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

yağ eksiltme.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
ocak ayının 30 unda aracımın yağını ve yağ filtresini değiştirmiştim tam 4 litre castrol koymuştum.fakat aradan geçen 5,5 ay ve 2500 kmde bugün yağ çubuğuna baktığımda bi hayli eksildiğini gördüm.zira çubuktaki çizginin aşşalarında
sorum şu:bu yağ eksiltme ileride bana ciddi bir problem mi?satayım kurtulayım mı?

škodaturkey.com

yağ eksiltme.
« : 24 Haziran 2010, 20:06:10 »

mertcankar

• Ziyaretçi
karter korumanın oralarda yağ kalıntıları var mı? yada aracı 1-2 gün bıraktığında altında yağ damlaları oluyor mu?

benim günde 1-2 damla akıtıyodu baskı balata değiştirdiğimde ustaya bunuda belirttim ilgili bütün vidaları iyice sıktı şimdi eksiltmede yok damlatma da...

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: demir_01;119091
ocak ayının 30 unda aracımın yağını ve yağ filtresini değiştirmiştim tam 4 litre castrol koymuştum.fakat aradan geçen 5,5 ay ve 2500 kmde bugün yağ çubuğuna baktığımda bi hayli eksildiğini gördüm.zira çubuktaki çizginin aşşalarında
sorum şu:bu yağ eksiltme ileride bana ciddi bir problem mi?satayım kurtulayım mı?
Mavi duman atıyor mu ki motor?

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
abi dün farkettim yağ eksilttiğini.mavi duman attıgınada bakamadım tektim.en kısa sürede bakıp haber ederim.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Yagini olctugunde motor soguk olsun, yoldan gelip olctugunde yaniltir eger o sekilde olctuysen.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
Alıntı yapılan: hakanerdogan;119421
Yagini olctugunde motor soguk olsun, yoldan gelip olctugunde yaniltir eger o sekilde olctuysen.
araba buz gibiydi ortak.

Çevrimdışı alwaysloser

• Tam Üye
motora biraz baktığımda üst kapak contasının oralardan yağ kaçırıdğını görüyorum alttan damlama yok mavi duman da yok aksi bişe yok çalışır durumda kapağı açıorum kapaktanda atma yok

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: alwaysloser;119873
motora biraz baktığımda üst kapak contasının oralardan yağ kaçırıdğını görüyorum alttan damlama yok mavi duman da yok aksi bişe yok çalışır durumda kapağı açıorum kapaktanda atma yok
O halde oradaki contalar yenilenecek öncelikle.:wnk:

Çevrimdışı TOOWYLDE

• Yeni Üye
  • *
arabayı zorlayarak kullanınca motor yağı fazla ısıdan buharlaşabilir.Bundan da olabilir belki.Benim civic'i zorlayarak kullanıyorum bazen 8000km sonra baktım çizginin altına düşmüştü.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: alwaysloser;122109
masraf ?
Bilemiyorum.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
Alıntı yapılan: TOOWYLDE;122132
arabayı zorlayarak kullanınca motor yağı fazla ısıdan buharlaşabilir.Bundan da olabilir belki.Benim civic'i zorlayarak kullanıyorum bazen 8000km sonra baktım çizginin altına düşmüştü.
8000 km çok değilmi yav.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: TOOWYLDE;122132
arabayı zorlayarak kullanınca motor yağı fazla  ısıdan buharlaşabilir.Bundan da olabilir belki.Benim civic'i zorlayarak  kullanıyorum bazen 8000km sonra baktım çizginin altına düşmüştü.
Alıntı yapılan: demir_01;122191
8000 km çok değilmi yav.
Neredeyse yağ değişimi geliyor yahu! Yağ eksiltmesi yok desek başımız ağrımaz.

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
uğur abimin tavsiyesiyle şu üründen kullanacağım.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
bu yag yakması engelliyormu eger bitiriyosa bende alıyım bizim octide 5000 kmde 1 ltye yakın yag eksiltiyor.2 hafta sonra ankaraya götürecem diyodu.eger bu hallederse ugraşmasın
elegance=ugurcnplt