škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Superb 2014 TDİ Fren merkezi arızası mı?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BEYAZ95

  • Mesajlılar
  • *
    • İleti: 2
Merhabalar 2014 1.6 TDİ DSG superbim var. Aracıma 4 disk Balat’a değişimi yaptırdım yaklaşık 4 bin km önce. Birgün aniden fren pedalının aşağı düştüğünü neredeyse dipte tuttuğunu farkettim. Trafiğe kapalı bir alanda denedim bu frenleme aracı güvenli bir mesafede durduramıyor. Cihaz ile fren havası alan bir işletme buldum gittim. Yapılan tespite göre Frende ciddi anlamda hava varmış alındı yeni yağ konuldu. Aradan birkaç saat geçtikten sonra fren yine aşağı  inmeye başladı. Usta bu sefer fren anamerkez değişimi yapılmasını gerektiğini söyledi. Başına gelen yada bu konu hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olursa çok sevinirim.


škodaturkey.com

Superb 2014 TDİ Fren merkezi arızası mı?
« : 14 Ekim 2025, 20:22:55 »

Çevrimdışı rsimsek

  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 2473
Kardeşim bu usta hidroliği değişiyor, 4bin km yolda sorun yokken bir anda fren boşalıyor, nasıl oldu da hava yaptı bakmıyor mu? Nasılsa hidrolik+işçilik, olmadı yine gel bir daha aynı işlem+fren merkezi!
Hidrolik bir şekilde merkezden, hortumlardan kaçıyor.
Tecrübe ettiğim bir konu değil. 2 sene önce yağ+filitreler değişimi bakımı sırasında 7 senedir bende olan 50k km yol yaptığım 2011 Yeti'nin fren hidroliğini değiştirttim. Usta hidroliği verirken, diğer yandan eski hidroliği boşalttı. Böylece hava yapmaması sağlandı. 2 senedir sorun yok. Zaten öncesinde de yoktu da eskidi, hidrolik özelliğini kaybediyor endişesiyle değiştirmiştim.

Teşhis ve tespit  yapmadan bodoslama, sadece alacağı paraya odaklanarak işe girişenlere ifrit oluyorum!

Geçmiş olsun, umarım fazla masraf çıkmadan hallolur.


Çevrimdışı BEYAZ95

  • Mesajlılar
  • *
    • İleti: 2
Yatınız için teşekkür ederim,Aracın abs beyni ve dört tekerin merkezlerini kontrol ettiklerini, kaçak bulunmadığını tespit ettiklerini söylediler. İlk yağ değişiminde frenlerim normale döndü dediğim gibi ama birkaç saat sonra yine pedal aşağıda tutmaya başladı. Hani desem ki bir kaçak var, az önce yine baktım araç çalışır vaziyette 4-5 kez pompalarsam fren pedalı yükseliyor biraz yürüyünce aynı şekilde aşağı düşüyor. Arabadan soğuttu bu arıza Allah korusun bir yerden uçarız yada bir kamyonun altına gireriz çözümü bulamazsak.


Çevrimdışı rsimsek

  • Kahraman Üye
  • *****
    • İleti: 2473
Bir şekilde merkez kaçırıyor olabilir. Böyle kullanmak hiç güvenli değil!
İyi bir frenci bulup westinghouse/fren servosuna da baktırın.