Merhaba arkadaşlar, araçlarımızın kapı fitillerinden gelen ses sorunu farklı başlıklarda konuşuldu, diğer konu distribütör firmaya toplu mail atılması ile ilgili olduğu için ayrı başlık açmak istedim. 2016 başından beri kullandığım (12000km) aracımın sürücü kapısından son 4000 km'dir malum ses geliyordu. Bahse konu ses (belki sizinde dikkatinizi çekmiştir) yağmurlu günlerde fitiller ıslandığı için gelmezken, aracı bir kaç gün kullanmayıp tekrar kullandığımda daha belirgin olarak duyulabiliyor. Diğer konu başlığı altında Würth'ün spreyini okudum, HB'den sipariş beklemekle uğraşmak istemediğim için sanayiden komşumuza sipariş verdim ve dün akşam ürün geldi. Bugün ürünü uygulama fırsatı buldum. Ben kapıdaki gacırdamayı kapı kapalıyken kapının çerçeve kısmını parmağımda ittiğimde de duyabildiğim için spreyi önce kapının üzerindeki fitillere değilde, kapının kapandığı yerdeki conta-fitillerin üzerine uygulamadım ve iyice yedirdim (spreyin sağa sola yapışmaması için gazete tuttum altına, çünkü bir keresinde de Altur'a gittiğimde ses konusu için sprey sıkmışlardı ve hep cam açma kapama tuşlarının oralara kalıntılar sıçramıştı. Uygulayacak olanlar buna dikkat etsin. Bahse konu uygulamadan sonra kapıyı kapalıyken elimle ittirdiğimde sesin hala geldiğini anladım. Bu da sesin daha önceden bazı arkadaşların belirttiği gibi kapı camı çerçevesi üzerindeki keçeli fitillerden geldiği anlamına geliyordu. Bu kez bahse konu yerlere uygulama yaptım ve ses tamamen kesildi. Spreyin etki süresi ne kadardır bilmiyorum. Gözlemleyeceğim ve tekrar ses gelmeye başladığında buraya yazacağım.
Not: Sadece sürücü kapısından ses geliyor olmasını, en çok şoför kapısının kullanılmasına bağlıyorum. Bu da ilerleyen zamanlarda diğer kapılardan da ses geleceği anlamına geliyor (umarım yanılırım). Aracımı çok seviyorum, eski golf'ümdeki tok kapı sesinide aratmıyor ama kapıların böyle olması beni üzüyor.
:wax2::wax2: