merhabalar. bir fabia 3 adayı olarak araştırmalarım bitmişti ve kararımı alma yönünde vermiştim ki birkaç yorum gördüm tereddüte düştüm. aracın yüksek hızda güven vermediğini direksiyonun çok yumuşak olmasından dolayı bir korku hissettirdiğini söyleyenleri gördüm. bir de fren şikayeti olanlar var. bu şikayeti tam anlamadım neyinden şikayet ettiklerini. ben aracı 1 hafta önce test ettim bayide. 120 ye kadar çıktım bana güvensiz gelmedi. acaba daha da yukarılarda mı var bu güvensizlik? bu direksiyon servodinamik değil tamam ama bu kadar hissettiriyor mu güvensizliği? hiç mi sertleşmiyor? yorumlarınız için teşekkür ederim hayırlı akşamlar
valla kilometre kadranının ölçüleri nispetinde ben hiçbir kilometrede güvensizlik hissetmedim. hatta fabia'nın bence en önemli özelliklerinden biri yüksek hızlarda, kendi sınıfındaki diğer araçlara kıyasla küçük bir araba olmasına rağmen yolu iyi tutması.
ha, tabi belli bir hızdan sonra kadranın 3/4'ünden sonra diyelim ona da elbetteki dikkatli olmak lazım, bütün arabalar o hızlarda hassaslaşır elbette. o hızlarda küçük araba olduğunu unutmamak lazım.
amma ben 3-4 ay şehir içi, uzun yol filan octavia da sürdüm. octavia'nın yol tutuşu, yüksek hızlarda verdiği güven fabia'dan daha iyi değildi. hatta, alıştığımdan tabi biraz da fabia daha iyiydi bile diyebilirim.