škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia III Yakıt Değerleri Paylaşımı-Ana Konu

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BDrk

• Yeni Üye
  • *
Arkadaşlar 1.0 mpi lpg aracım ile aranıza katıldım. Atiker sıralı sistem var. 50TL attığımda ibre sadece yeşil oluyor yukarı doğru artmıyor. Bunun kalibrasyonu var mıdır? Daha önce hiç lpgli araç kullanmadım. Dikkat etmem gerekenler neler? Ayrıca yol bilgisayarındaki veriler lpg ile doğru mu?

škodaturkey.com

Cevap: Fabia III Yakıt Değerleri Paylaşımı-Ana Konu
« Yanıtla #795 : 01 Haziran 2019, 08:06:41 »

Çevrimdışı varol59

• Yeni Üye
  • *
2019 Model Fabia Combi 1.0 Dsg daha yeni 800 km oldu aracım ilk uzun yol yakıt tüketimi klima hep açık, 1 depo benzinle 700 km yol yaptım nasıl sizce ?

Çevrimdışı smtcglr

• Kahraman Üye
Alıntı yapılan: varol59;651566
2019 Model Fabia Combi 1.0 Dsg daha yeni 800 km oldu aracım ilk uzun yol yakıt tüketimi klima hep açık, 1 depo benzinle 700 km yol yaptım nasıl sizce ?

Yol nasıl, yük nasıl bunlar önemli etkenler. Benim araç hb 900-1000 km ler arası gidiyor 110-115 ortalama Samsun-antalya arası 2 kişi az yüklü.

700 km bana biraz az gibi geldi :(

Çevrimdışı octa

• Kahraman Üye
Alıntı yapılan: smtcglr;651570
Yol nasıl, yük nasıl bunlar önemli etkenler. Benim araç hb 900-1000 km ler arası gidiyor 110-115 ortalama Samsun-antalya arası 2 kişi az yüklü.

700 km bana biraz az gibi geldi :(

Yolun eğimi, lastik basınçları, sürüş profili, deniz seviyesinden yükseklik, aracın yükü, karşı rüzgar direnci... Yokuş yukarı düz yoldaki gibi hızınızı koruyarak çıkarsanız menziliniz kısalır.

Zaten "combi" versiyon olduğunu belirtmiş. Hatchback versiyondan fabrika verilerinde bile 0,2-0,3 lt daha fazla yakıyor. Sizin araç 1165 kg combi ise 1185 kg.

Çevrimdışı mehmetonurkocyigit

• Yeni Üye
  • *
Benim aracımda 1.2 tsi dsg (2017) normalde Antalya'da şehir içi ortalamam 6,1 - 6,2 litre ancak klima yakıtı aşırı etkiliyor. 8-10 litreleri görüyorum

Çevrimdışı Sailor89

• Yeni Üye
  • *
1.0 2025 Fabia ile henüz İstanbul’dan Kalkan ‘ a Akhisar üzerinden gittim ve döndüm . 1 çeyrek dönüş de 1 çeyrek depo ile tamamlandı . Sport a fazla geçmedim normal de kullandım ekoya da almadım . Hız sabitleme kullandım 2 bin 2500 devir sabit takılmaya çalıştım .
yakıt aldıkdan sonraki şehir içi tüketimim
http://m.imgur.com/jH8wR79
http://m.imgur.com/kULjmMB,jH8wR79

Ekleme(enoktakenokta, tarafından): Konu sabitlenmiştir

Fabia III yakıt tüketim değerleri tecrübeleri ve yakıt tüketim değerleri ile ilgili soruları bu başlık altında paylaşalım. Bundan sonra tüketim ile ilgili bu başlık haricinde açılacak konular direkt olarak kilitlenecektir.

Konunun amacına uygun ilerlemesi için; tüketim değerleriyle ilgili olarak güzergah, trafik durumu, mesafe, trafikte geçirilen zaman, ortalama hız vb. bilgileri de paylaşalım lütfen.

Ayrıca konunun zaman içinde akaryakıt fiyatlarındaki değişim nedeniyle anlamsız hale gelmemesi için tüketim verilerini litre bazında paylaşalım.

Çevrimdışı ringcep

• Yüzbaşı
  • Kahraman Üye
    • http://www.tekbamatbaa.com
Skoda Karog 1.0 motor İzmir otobandan 100 km sabit hızla 4.2 lt ile İstanbula geldim
Aynı yolda dizel süperble de yolculuğum oldu,bunda ortala tüketim 3.8 lt
Her iki motorun da maşallahı var,cep dostu...