Arkadaşlar eminim benim gibi bu sorunu yaşayıp rahatsız olan bir çok  arkadaşımız vardır. Ben çekinmeme rağmen cesaret edip fanı söktüm ve  arızayı giderdim aslında pekte çekinecek kadar zor değilmiş 

şimdi sırayla nasıl yapıldığını anlatıcam sizede.
EMNİYET: Herşeyden önce kontağı kapatın!Öncelikle  torpido kapağının içinde yer alan 3 vidayı sökün. Daha sonra torpidonun  dış tarafının altında yer alan 2 vidayıda sökün, bu şekilde torpido  tamamen boşalmış olur ama çektiğinizde elinize gelmez zorlamayın ve bir  elinizle torpidonun altından desteklerken diğer elinize tornavida alıp  torpidonun sağındaki kapağı (solda yer alan sigorta kapağının aynısının  sağdakisi) bir tornavida yardımıyla hafifçe ganırtın 

şimdi tamamen ayırmak için önce arkasına bağlı olan hortumu (1 numara)  çekip çıkarın sonra torpido ışığının soketini çıkarın (2 numara) artık  torpido elinizde ona üzerindeki pislikleri temizlemekten başka  istediğinizi yapabilirsiniz 

Şimdi  gelelim asıl işimiz fan'a, öncelikle 3 ve 4 numaralı soketleri elinizle  mandalından çıkartın, daha sonra 6 numaralı soketin fanla ilişiğini  kesmek için 5 numaralı yerde yer alan tırnağından çıkartın onuda bir  tornavidayla hafifçe araladığınızda çıkıyor zaten. Şimdi fanı tutan tek  şey vidalar sırayla turuncuyla yuvarlak içine aldığım vidaları sökün bu  resimde 3 vida görünüyo ama en az 2 tane daha olması lazım onlarıda  sökün ve fanı komple alın ordan. Temizliğini yaparken de 
fanı  içinden çıkarmak için üstteki yer alan tırnaklarından sökmeye  çalışmayın o tırnakların silikon kıvamında bir yumuşaklığı var bir daha  zor takarsınız o nedenle bu haliyle temizleyin derim,  zaten hafifçe yere vurduğunuzda bir dünya toz toprak dökülecek (varsa  kompresörle temizleyin süper olur), sonrada elektrik süpürgesiyle kalan  tozu toprağı alabildiği kadar çekin ve pervaneyide hafif temizledikten  sonra (içindeki mekanizmasına su sıçratmamaya çalışın) ben dönen kısmın  tepesinin iç tarafından hafif wd-40 sıktım isterseniz sizde bir iki  damla yağ damlatabilirsiniz.
Toplarkende işlemleri sondan başa  doğru yapabilirsiniz ben bu noktada şuna dikkat etmenizi söylicem, fanı  oturturken siyah diktörtgen içine aldığım yere bakarak tam  oturttuğunuzdan emin olun o kısım tam olarak içine geçmesi lazım yoksa  boşluk kalır sonrasını biliyorsunuz zaten. İşiniz bittikten sonra fanı  deneyin ve kendinizi nasıl mutlu hissettiğiniz görün. Sağlıcakla kalın  arkadaşlar.
Not: Resim termo16 kullanıcısının çektiği resimdir kendisine teşekkür ederim.

kardeş siteden alıntıdır.