škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bu ne aşk ALLAH ım

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kalender

• Kahraman Üye
Hz. Ebubekir-i Siddik (ra.) 'in komsusu bir gün Peygamber (sav) Efendimize gelerek;  

- Ya Rasulullah, Ebubekir'in evinden ciger kokulari geliyor. Komsusu  oldugum ve kaç gündür aç oldugum halde bize ikram etmedi. Diye söyler..  

Bunun üzerine Peygamber (sav) Hazretleri kalkar ve Ebubekir-i Sidik  (ra)'in evine gelir. Fakat evin içerisinde yiyecek hiçbir sey yoktur.  

Ebubekir Siddik (ra) Hazretleri, Rasulullah (sav) Efendimiz'e:  

- Buyur, Ya Rasulullah! Anam, babam sana feda olsun! Sizi buraya getiren sebep nedir?” diye sorar.  

- Ya Ebubekir! Komsusu aç iken, tok yatan bizden degildir. Komsun, senin  ciger yedigini söylüyor. Evinden ciger kokulari geliyormus ve sen ona  ikram etmemissin. Bu dogru mu?”  

- Ya Rasulullah! Hâlim, Allah-u Teâlâ Hazretlerine ve size malumdur. Ben  günlerdir agzima bir sey koymadim! Sadece Allah'i zikrediyordum!” dedi  ve dilini damagina yapistirip; “La Ilahe IllAllah” demeye basladi.  

Biraz sonra evin içerisinde ciger kokusu gibi bir koku meydana geldi.  Peygamber (sav) Hazretleri, Hz. Ebubekir'in komsusuna dönerek:  

- Bahsettigin koku bu muydu ?” diye sordu.  

O da:  

- Evet, Ya RasulAllah! Bu kokuydu. Ben anlayamadim. Allah'im beni  affetsin! Sen de affet! Megerse Ebubekir'in cigeri Allah askindan püryan  olmus, gelen koku buymus” dedi.
\'\'Ben\'\' Yaradan\'dan Ötürü Yaradılanı Sevdim... Yaralayanı\'\' Değil..!

škodaturkey.com

Bu ne aşk ALLAH ım
« : 16 Ağustos 2010, 00:19:51 »