škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2013 fabia kalorifer motorunu kendim değiştirdim.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı freenautilus

• Mesajlılar
  • *
    • http://www.ankaradafizyoterapist.com
Merhaba, zamanında forumdan çok yararlandım.Sürekli takip etmeye zaman olmasa da, işe yarayacağını düşündüğüm için bunu paylaşmak istedim.
Servisin parça ve işçilik ile beraber 2025 sounda 25bin tl gibi bir fiyat çıkardığı işi YouTube sayesinde kendim yaptım.Tabi hobilerin verdiği alet edevat ve el becerisi elde vardı.
Motoru onlineyedekparça sitesinden aldım mahle marka.Mahle-Behr ortaklar ve fabia üzerindeki Behr markaydı. Motor gelince gördüm ki bana gelen de Behr ve Audi-skoda-wv yazan yer kazınmış fabrikada.Yani ürün aslında oem :)
Bizim araçlarda motoru değişmek için maalesef tüm ön göğüs sökülüyor çünkü torpido gözü kasaya kaynaklanmış önceki kasadan farklı olarak(Skoda simply clever!)
Farklı bilgiler ve videolar var ama aslında direksiyon, sürücü hava yastığı, climatronic ünite sökülmeden, ön göğüsü bağlayan civataları söktüğünüzde alttan motora ulaşacak kadar öne çekebiliyorsunuz.Yolcu paspası üzerinde ters pozisyonda saatler harcanıyor.Kafa lambası fener, küçük eller, akrobatik hareketler, mafsallı tornavida uçları, esnek tornavida uzatma gerekli :) Ama sabırla yapınca imkansız değil, ben başardım. Yararlandığım videoların listesi
https://youtube.com/playlist?list=PLNDg_k85oAF3kKwa4Q6TxthpHrKDdLzVK&si=6XG3Zpf3317UtilR
Kargaşadan ve zaman darlığından aşamaların fotolarını alamadım.
Sökülecek yerler:
Akü başları (havayastığı !)
Kapıları açınca görünen yan kapaklar ve içlerindeki vidalar
Torpido gözü içinde kapak altında vida
Takometre etrafındaki plastik parça, takometre ve arkasındaki vidalar
Radyo ünitesi çerçevesi, radyoyu tutan 4 vida, arkasında kasaya bağlı civatalar.
Radyo altındaki plastik etek kısmını tutan sağlı sollu vidalar.
Torpido üstü glovebox
Yolcu hava yastığı, çıkarınca solda kasaya bağlı bir vida.
Aşağıda polen filtresi bölümünü kapatan kumaş kaplı koruma, polen filtresi

škodaturkey.com

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye