škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2016 1.6 tdi superb yağ eksiltme sorunu

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı RENOVATİO149

• Mesajlılar
  • *
Merhaba herkese. 2016 1.6 tdi 240bin km superb sahibiyim. Aracımda tahmini 2-3 senedir yağ eksiltme sorunum var. Şehir içi kullanırsam 2-2.5bin km şehirler arası 3.5-4 bin km arası yağ uyarısı veriyor. Bunun için Ankara şaşmazda gösterdim motor üst kapakta contalardan kaçırıyor denildi kapak komple değişti. Düzelmemesi üzerine Ankara Aydoğanlar yetkili servise bıraktım sekmanlardan kaçırıyor denildi tüm parçalar değişti hiç bir düzelme olmadı üzerine bu iki işlem için 2023te 40 bin üzerinde ücret ödedim. Sürekli yağ kontrol et ekle çıkar artık ondan da yoruldum yaptırmak istiyorum ama her kafadan da bir ses çıkıyor. Yetkili servisler bile çözüm bulamıyor. Başına bu durum gelen var mı veya önerisi olan var mı acaba ? Bu arada yağı her zaman Online alışveriş ile castrol yetkili satıcısından alıyorum. 5/30 yağ kullanıldı hep

škodaturkey.com

2016 1.6 tdi superb yağ eksiltme sorunu
« : 21 Temmuz 2025, 20:27:03 »

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
Onca masraf çıkarıp paranı alanlar ne diyorlar yaptıkları teşhis, tespit, müdahale ve aldıkları para sonrası!?

Çevrimdışı RENOVATİO149

• Mesajlılar
  • *
Servis aracı sıkıştırınca sekmanlardan kaçak vardı mecburen sizin onayınızla değiştirdik vs vs gibi kendini kurtarmalık sözler etti. Sonuç olarak o kadar para boşa gitti sorun da aynı devam

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
Merhaba herkese. 2016 1.6 tdi 240bin km superb sahibiyim. Aracımda tahmini 2-3 senedir yağ eksiltme sorunum var. Şehir içi kullanırsam 2-2.5bin km şehirler arası 3.5-4 bin km arası yağ uyarısı veriyor. Bunun için Ankara şaşmazda gösterdim motor üst kapakta contalardan kaçırıyor denildi kapak komple değişti. Düzelmemesi üzerine Ankara Aydoğanlar yetkili servise bıraktım sekmanlardan kaçırıyor denildi tüm parçalar değişti hiç bir düzelme olmadı üzerine bu iki işlem için 2023te 40 bin üzerinde ücret ödedim. Sürekli yağ kontrol et ekle çıkar artık ondan da yoruldum yaptırmak istiyorum ama her kafadan da bir ses çıkıyor. Yetkili servisler bile çözüm bulamıyor. Başına bu durum gelen var mı veya önerisi olan var mı acaba ? Bu arada yağı her zaman Online alışveriş ile castrol yetkili satıcısından alıyorum. 5/30 yağ kullanıldı hep
silindir kapağındaki contada sorun olsa araç su eksiltir. Yağ eksiltmez. Aracı çok devirli mi kullanıyorsunuz? Motorda arıza olmasa bile devirli kullanımda her motor yağ eksiltir. Yağı sıyıran segmanlar aşındıysa yağ yanma odasında kalır azar azar yanar ve eksilir. Ya da daha basit karterde ufak bir kaçak olabilir ya da yağ soğutucu ya da turboda. Buralardan damla bazında sızıntılar uzun vadede eksiltmeye sebep olur. Yaklaşık 20 damla 1ml desek 20000 damla eder. 2000kmde şehir içinde 100metrede 1 damla yağ damlatsa yol yaptığınız için anlaşılmaz. Park ettiğiniz yerde yağ lekesi oluyor mu yerde? 240.000km de motor için iyi km.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
Hata kodu var mı? Turbo basıncı kontrol edildi mi?
Egzozda mavi duman var mı?
Turbo etrafında, conta ve hortumlarında yağ izleri var mı?
EGR soğutucusu ve egr valfi etrafında yağ izleri var mı?
Yağ filtresi kapağı ve yağ soğutucusu etrafında yağ izleri var mı?
Karter havalandırma valfı etrafında yağ izleri var mı?

Çevrimdışı RENOVATİO149

• Mesajlılar
  • *
silindir kapağındaki contada sorun olsa araç su eksiltir. Yağ eksiltmez. Aracı çok devirli mi kullanıyorsunuz? Motorda arıza olmasa bile devirli kullanımda her motor yağ eksiltir. Yağı sıyıran segmanlar aşındıysa yağ yanma odasında kalır azar azar yanar ve eksilir. Ya da daha basit karterde ufak bir kaçak olabilir ya da yağ soğutucu ya da turboda. Buralardan damla bazında sızıntılar uzun vadede eksiltmeye sebep olur. Yaklaşık 20 damla 1ml desek 20000 damla eder. 2000kmde şehir içinde 100metrede 1 damla yağ damlatsa yol yaptığınız için anlaşılmaz. Park ettiğiniz yerde yağ lekesi oluyor mu yerde? 240.000km de motor için iyi km.

Araç 2 hafta yerinden hiç kıpırdamadı bir damla yağ olmadı yerde. Araçta hiç bi duman yakma belirtisi de yok. Serviste yattı 2 hafta sadece sekmanları bahane gösterip onları komple set olarak değiştirdiler. Aracı sıkıştırsamda sabit 90la da gitsem hiç bi değişiklik yok sürekli aynı km de aynı şekilde azaltma yapıyor. Özellikle de denedim aracı sıkıştırıp 180-190 ile gittim yine 3000 km deyince uyarı verdi. 90a sabitleyip 91 bile yaptırmadım arabaya yine aynı km de uyarı verdi. Sadece şehir içi kullanımım çok olursa daha erken azaltma yapıyor

Çevrimdışı RENOVATİO149

• Mesajlılar
  • *
Hata kodu var mı? Turbo basıncı kontrol edildi mi?
Egzozda mavi duman var mı?
Turbo etrafında, conta ve hortumlarında yağ izleri var mı?
EGR soğutucusu ve egr valfi etrafında yağ izleri var mı?
Yağ filtresi kapağı ve yağ soğutucusu etrafında yağ izleri var mı?
Karter havalandırma valfı etrafında yağ izleri var mı?

Hiç bi hata kodu yok hocam. Egzozdan gelen beyaz mavi veya siyah duman hiç bişey yok. Turbodan şüpheleniyorum daha doğrusu aracın gidişinde hiç bi problem yok kaçak hiç bi yerde görülmedi ama bütün ustalar turboyu bi revizyona sokalım düzelir diye aklıma onu kazıdılar

Çevrimdışı salihsencan

• Mesajlılar
  • *
Merhaba herkese. 2016 1.6 tdi 240bin km superb sahibiyim. Aracımda tahmini 2-3 senedir yağ eksiltme sorunum var. Şehir içi kullanırsam 2-2.5bin km şehirler arası 3.5-4 bin km arası yağ uyarısı veriyor. Bunun için Ankara şaşmazda gösterdim motor üst kapakta contalardan kaçırıyor denildi kapak komple değişti. Düzelmemesi üzerine Ankara Aydoğanlar yetkili servise bıraktım sekmanlardan kaçırıyor denildi tüm parçalar değişti hiç bir düzelme olmadı üzerine bu iki işlem için 2023te 40 bin üzerinde ücret ödedim. Skoda Sürekli yağ kontrol et ekle çıkar artık ondan da yoruldum yaptırmak istiyorum ama her kafadan da bir ses çıkıyor. Yetkili servisler bile çözüm bulamıyor. Başına bu durum gelen var mı veya önerisi olan var mı acaba ? Bu arada yağı her zaman Online alışveriş ile castrol yetkili satıcısından alıyorum. 5/30 yağ kullanıldı hep

Sorun çözümü ulaşacak bir durum var mı bende aynı durumdayım.

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
Silindir kapağındaki conta dedikleri subab gaydlarının lastikleri mi acaba? onlardaki kaçakta yağ eksiltme olur. onların da değiştirildiğini anlıyorum mesajdan. kapak contası değişmemiştir umarım sadece.