birbirine zıt 2 cevap aldım zaten kararsızdım daha fazla karıştı kafam mesela maalesef demenize neden olan en büyük eksiklik nedir ?
Bu normal çünkü istekler beğeniler kişiden kişiye değişir kime performans ne anlam ifade ediyor. Kime güzel kime çirkin bu kavramlar kişiye özeldir.
Ben de 2016 tsi 1.2 90 hp dsg spaceback kullanicisiyim. Araçtan çok memnunum aracı alirken denemediğim hatchback araç kalmamıştı içlerinde ön arka diz ve baş mesafesi olarak en geniş iç hacmi sunan rapid spaceback oldu.
1. Performanstan kastınız nedir? 5 kişi bagaj dolu şekilde dağ bayır tek devir düşürmeden güçlü bir şekilde tırmanmasımı evet denendi ve gaza bile dokunmadan hız sabitleyici ile tek güç kaybı yaşamadan yolları aşıyor. Sport ve normal modu var normal modu düz yolda sport modu dağlık tek şeritli ve ani sollama gerektiren yollarda kullandığınızda çok keyif verdiğini söyleyebilirim. 11 saniye 0 100 değeri var ki böyle bir motor için gayet yeterli diye düşünüyorum.
2. Aracım 9 aylık şanzuman anlamında hiçbir sorun yaşamadım. Geçişler sorunsuz ve hissettirmiyor. Devri çok iyi ayarlıyor.
3. Piyasası olan bir model. Görenlerden bildirimler çok olumlu oluyor insanların dikkatini çekiyor.
Ancak alinacak ise çok düşünülmeden alınmalı zira sıfır fiyatı 100 e dayandı. Bu da ikinci el piyasasını paralel olarak yükseltir.
Tek eleştirim hafif olduğu için rüzgarın yoğun olduğu yolda yuksek hızlarda (160+) pek güven hissi vermiyor. Savruluyor çok fazla.
Yakıt konusunda benzinli araçlar içerisinde gayet makul değerler sunuyor. Arkadaşların dediği gibi yol düz ve dur kalk çok yoksa devir bandını 1.5 dolaylarında tutarsanız 3.9 lt lere kadar düştüğü oluyor 100 km de. Uzun yolda tam yüklü şekilde ise 5.5. Lt ortalamayı gördüm en az tâbi performanslı kullanım yaptım. Devir iyi ayarlansa sakin sürülse bu değer daha da düşebilir. Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz.