Değerli Arkadaşlar,
Fabişin 30 bin bakımı geldi. Konya ilinde 15 bin bakımını yaptırdığım yerden (
Samet Oto) fiyat aldım. Malzeme ve işçilik 350-400 tl arası tutacağını söylediler. Malzemeleri getirsem işçilik yapar mısınız diye sorduğumda "evet" dediler. İşçilik fiyatları 80 liraymış. Başladım malzeme araştırmalarına;
-
Motor Yağını forumu inceleyerek
Mobil 1 ESP Formula 5W-30 4LT sipariş ettim: 96 lira.. Bugün sanayide sorduğumda 115 liradan aşağı olmaz dediler.
- 1 yıl önce Lpg montajı yapılırken
antifiriz eksilmesi olmuştu. Evde yeşil renk olandan üzerine ilave etmiştim, renk değişmişti. Bakımda yenilensin diyerek G12
MANN KIRMIZI ORGANİK 1.5 LT ANTİFRİZ (4 adet, toplam 6 lt) sipariş ettim: 46 lira
-
Gelelim flitrelere;
*
Mann marka flitreleri
Simkan Otodan fiyat aldım. Yağ: 30 tl, hava: 45 tl, yakıt: 60 tl ve polen(düz): 35 tl, yani toplam: 170 tl
*
Hengst marka flitreleri
Oto Buluşdan fiyat aldım. Yağ:30, hava:35 yakıt:50, polen(düz):40, toplam: 155 tl
*
Bosch marka flitreleri netten satış yapan
OtoSuperMarketden fiyat aldım. Yağ:23, hava:45, yakıt:84, polen(düz):35, toplam:187 tl
geriye
mahle, purflux, blue print, fuji, sardes vb. markalar kalıyor. İnternette 3'lü setler satılıyor. Örnek:
Tık veya Karma setler. Örnek:
Tık1 ,
Tık2Şimdi sizlere birkaç sorum olacak;
1- Polen flitresinde düz ile karbonlu arasındaki fark nedir?
2- Tecrübelerinize dayanarak hangi marka flitreyi önerirsiniz?
3- Konya ilinde dört dörtlük işini yapan tavsiye edeceğiniz özel servis var mı? Samet Otonun işçilik fiyatı uygun mu? Bosch servislerini de önerir misiniz?
4- Bujilerde ustanın önerisini bakacağım. Sizce bi 15 bin daha gider mi?
5- Malzemeleri daha hesaplı ve sorunsuz alabileceğim bildiğiniz yer var mı?
Hepinize şimdiden teşekkür ederim. (Benim gibi araştıracak olan arkadaşlara derli toplu bir başlık olsun istedim.)