Yaltım yapan firma dediklerinin hepsini yaparsa gerçekten farkı olur..ama çok sökme takma yapılırsa trim sesleride artar, daha bir can sıkıcı olur...
Benim anladığım kadarıyla Octavinın yegane yalıtım problemi kapı kaynaklı. Kapın kenarındaki lastik aksam ile şasi üzerindeki lastik aksam tam olarak örtüşmüyor..veya yeterli gelmiyor. Skoda Superb ve Yetide sadece şasi üzerinde değil, kapının üzerinde de kauçuk şerit bulunuyor... ve sanırım daha iyi bir izolasyon sağlıyor... benzer durum VW golf ve Passat arasında da var..Golf tek ile, Passat çift taraflı keza Jetta ve Polo da tek taraflı.. hoş Golf çok sessiz bir araç o ayrı...
Bunu çözmek aslında zor değil. Aliexpress de bu kauçuk şeritler kendinden yapışkanlı halleriyle satılıyor. Tıpkı Superb ve Yeti gibi, Octavianın kapıların da uygulanabilir ve bence yararlı da olur. Özellikle rüzgar ve dış ortamlardan gelen sesi azaltacağını tahmin ediyorum. Yol sesinede katkısı olur ama bence yol sesinin nedeni kapılardan çok aracın suspansiypn sistemi ile alakalı ki bu konuda çok fazla bürşey yapamıyorsunuz.