Aklımda A4 veya A5 almak var. A3 sedan ile kıyaslamak gerekir.
Skoda ve seat ağırlık azaltmak için yalıtım malzemesinden kısmışlar baya.
Aynı motor ama değer mi bilmiyorum. En az 200k civarında fiyatlar var.
Son hali. Bugün bir kontrol ettim. Azıcık kalkan yerleri çekiçle düzelttim.
ben şubat ayında kışlık lastikler takılı vaziyette test yapıp, açtığım başlığa aşağıdaki gibi yorum yazmıştım,
-----------------
2 yıl aradan sonra bir değerlendirme yapayım istedim.
öncelikle aracımdan çok memnunum. daha iyi yalıtım olur düşüncesiyle arada neden a3 almadım diye hayıflandığım oldu. bu düşünceyi netleştirmek için dün a3 testi yaptım. bu arada 2017model desing pack 1.6tdi en son 170bine bırakıyorlar. iki sene önce 118bindi
test aracı 1.6tdi 116hp, 17jant. tasarım çok başarılı, ön konsol, ekran vs audi olduğu belli. çalıştırdım ilerlemeye başladım bir türlü fark hissedemedim, hızladım, yavaşladım, gaza yüklendim vs... sürüş dinamikleri ve verdiği tepkiler octavia ile tamamen aynı. yalıtıma gelince, kulaklarım hassastır, fark yok diycem de, şöyle de denebilir, üste o kadar para vermeye değecek bir fark yok diyelim.
velhasılı iyi ki octavia almışım dedim. 2 yıldır 1200-1300tl'lere kasko yaptırıyorum, %25 daha ucuza bakım yaptırıyorum daha geniş bir otomobile biniyorum ve alırken de %25 daha az ödedim.
bu iki yıllık sürede araçtan tek şikayetim otobanda rüzgarlardan fazla etkilenmesi ve ön park sensörü eksikliği oldu. onun dışında maşallah diyelim.
------------
yalıtım konusunda hassas biri olarak sizin de yorumunuzu merak ettim.