Geçişleri hızlı yaptığınız zaman çalışmıyor. Ayrıca uzun süreli durmalarda değil kapı falan acılırsa tekrar çalıştır diye o zaman söylüyor. Bu gün şehiriçi yolculukta denedim . Kapıyı açıp kapattım çalıştırmak için kontağa sarıldım.
Ya doğrudur da ne kadar hızlı olabilir ki .taart diye bi ses çıkar hızlı olunca .kapı açılma olayı şöyle oluyor denedim ; sürücü kapısı hariç öteki kapılar açılırsa sıkıntı yok ama sürücü kapısı açılınca manuel çalıştır diyor .umarim dediğin olayı ışıkta yapmamisindir
Sanki ben öyle yapıyorum emin olamadım şimdi. Birkaç defa başıma geldi araba kapandı, bende kontağı kapatıp vitesi P ye aldıgımı hatırlıyorum ama :confused: Tamamen doğaçlama olmuştu.
Haha bence öyle yapma artık
şanzıman sıkıntılı bir yerdir masraf açma
Alışana kadar dikkatli olmak lazım ya işte.
Ben 5 dk civarı duraklamalarda bile hiç manuel çalıştırmadım. (Manuel vites.)
Manuel viteslide kontrol surucude oluyor ama dsgde kendi karar veriyor .bu açıdan siz daha hakimsiniz buna .
3.5 sene tdi dsg octavia kullandım sattığımda 47bin km de idi. Ss devredeylen kapıyı açmadığım yada kemerimi çözmediğim hiçbir zaman kendin çalıştır demedi. P de yada d,n hiç farketmez her viteste uzun beklemelerimde gerekirse kendi çalıştırır sonra yine stop ederdi. Bir beklememde 4 defa kendi çalıştırıp stop ettiğini biliyorum durduğum yerde. Belki eu5-6 farkı olabilir
Dediğin çok doğru sürücü kapısı açılmadığı müddetçe veya kemer cozmedikce kendin çalıştır demiyor .arabanın mantığı şöyle galiba ; sürücü hala duruyorsa heran gidebilirim diye bekliyor