Dizeli pahalı geldi bana +13Bin TL çok para.
Yılda 10.000 km yapacak birisi için
Günlük 1-2 km şehir içi,yazın ve resmi tatillerde il dışı kullanımı için
4 kişilik aileye gidecek bir araç lazım.
Ben Focus düşündüm,corolla baktım civic baktım...
En son birileri aklıma Oktaviayı önerdiler.
1.2 benzinli alsak,yakıtı bize çok gelir mi?
katalogda şehir dışı 4.2 l,itre yazıyor çok iyi gibi..
Lütfen kullanan arkadaşlar arabanın olumlu olumsuz yanlarını yazarlarsa çok iyi olur.
Şimdiden teşekkürler...
Yılda 10bin km için dizele hiç gerek yok. Vergi avantajı da var 1.2'nin üstelik.
Bende günlük 1-2 km şehir içi, kalan zamanlarda uzun yolda kullanıyorum. Uzun süre ortalamam 6 litre. Ben baya sakin kullanırım ama. Ona göre hesaplayın siz. 1-2km lik sürüşlerde 8-10 litre, soğuk havalarda 10-12 litre çok rahat yakarsınız, uzun yolda dengelersiniz.
Şehir dışı 4.2 litre yakmak için uzun bir süre 85-90 sabit gitmek lazım ki onda bile çok zor. Ben Konya ovasında kullanıyorum aracı, her yer dümdüz sayılır, en fazla 4.5 litreye kadar inebildim 90 km sabitle 2 saat yol giderek. 90-120 km/h arası kullanımda 5.5-5 litre civarı yakar diyelim buna da.
Focus, Corolla, Civic'in hepsiyle test sürüşü yaptım. Genişlik, bagaj hacmi vs. olarak hepsinden iyi. Ama yakıtları konusunda bir tecrübem yok.
Bende fabia 3 var geçen eylülde aldım. Açıkçası hiç bu kadar memnun kalacağımı düşünmemiştim artık skodadan şaşmam ve şuan Octavia'yı düşünmeye başladım yanlız kafama takılan 1.2 tsi 110 beygir o kasayı rahat kaldırıyor mu? Çünkü benim fabia da 1.2 tsi 110 beygir hiç sıkıntı yok. Ama Octavia sonuçta daha büyük ve ağır kasası. Kullananlar arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Gayet güzel gidiyor 1.2TSI Octavia. Katalog değerleri daha düşük görünüyor Fabia'nın ama günlük kullanımda farkı çok hissedeceğinizi zannetmiyorum.