Ardahan'da - 40 derecede donmayacak bir cam suyu var mı acaba? Ben ne denediysem olmadı. Buradan önce Erzurum'da yaşıyordum, orda da aynı sorun var maalesef.
Motor koyduğumuz antifrizden mi koysanız ne yapsanız acaba? +40°C nedir yahu?!
... Zaten oyle bi kere tuz koydunuz diye tikanacak hali yok ya. Iyice calkalayin ama cokmesin dibinde. Bir de tuzu suya karistirirken suyun dis ortam sicakligina yakin olmasina dikkat edin. Aksi takdirde oda sicakliginda suyun icinde cozdugunuz tuz disarida cozunurlugun azalmasiyla cokecektir. Coken tuz deponun dibine, tam da fiskiye pompasina gidecektir.
Uzun lafin kisasi cok az da atmayin cok fazla da atmayin. Su bagajda dursun. Bagajdan cikarin icine tuzu atip calkalayin sonra dogru su deposuna
Deponun içine kaya tuzu atsak? Hem çabuk eriyip pompanın ağzını da tıkamaz.
Ben de bugün depoyu doldurdum; meğerse yarıdan fazlası boşalmışmış ...
Favorit' te ne güzel cam suyu deposu açıktaydı hep kontrol ederdim. İbiş' in cam suyu deposunu saklamışlar ve kontrol edebileceğim bir şekil şemal de yok maalesef. Ya taşırıyorum ya bitirip kala kalıyorum.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!