Yeni konu açmak yerine buraya yazmak istedim.Bugün 1.6 insignia dizel otomatik test ettim superb in 1.6 dizel otomatik test aracı olmaması nedeniyle superb test edemedim ama manuel test etmiştim.
İnsignia su mavisi renkli,şerit takipli,accli,geri görüşlü,sunrooflu,bose ses sistemli,deri koltuklu,19 jantlı,kör nokta,gelişmiş park asistanlı,trafik işareti tespitli vs vs baya dolu araç için 114 bin teklif aldım aynı donanımın superb fiyatını bilmiyorum ama 130-145 diye tahmin ediyorum.
Önce konfor yönünden konuşmak gerekirse test aracının lastikleri 19 inç olmasına rağmen sanki 17 inç gibi kasis ve bozuk yollarda muazzam.Test aracında flexride şasi sistemini superb deki sürüş modlarıyla karşılaştırmak gerekirse superb deki o suni etki opel de reel bir sonuç veriyor kasislerden tour modunda geçince inanılmaz yumuşak bir geçiş sağlıyor.Titreme,şanzıman kararsızlığı gibi saçmalıklar insignia da yok tam otomatik şanzıman hemen tepki veriyor.
Multimedya olarak test aracında bose ses sistemi olduğu için o konuda karşılaştırma yapmak pek doğru değil ama superb de smartlink çalışmazken opel de bu sistem çok güzel bir şekilde çalışıyor.Superb in ekranına göre opel in ekranı grafik,kullanışlılık ve yazılım olarak daha başarılı.
Güvenlik olarak aracın fren kalitesi gayet iyi,superb de de fren olarak bir sıkıntı görmedim.Motor sesi yönünden hemen hemen aynılar.
Yakıt olarak superb testinde 9 litre civarı ortalamam vardı insigniayla 10.6 litre ortalama yakaladım ama bunlar reel değerler değil.İstanbul trafiğine uyarlarsak superb de insignia da 6.5-7 arası tüketim yapar diye düşünüyorum.
En önemlisi şu an istediğiniz her bayii de 1.6 dizel otomatik insignia bulabilirsiniz.Açıkçası opel saçma sapan olan satış stratejisini bu kez uygulamazsa müthiş bir araç yapmışlar.