Kasım 2015'te 1,4 TDI Rapid SB Style aldım aracı 5.000 KM'yi devirdim. Araçtan memnunum , ciddi bir sıkıntı yaşamadım.
İstanbul içi ortalama günlük 40 km yol yapıyorum.
Tüketim ilk dönemlere nispeten biraz daha azaldı şehir içi uzun dönem tüketimi 7,3'lerden 5,8'lere geriledi. Son depo 5,4'lerde.
Rodaj döneminde pek zorlamadım aracı 4,700 lerde çorlu tekirdağ yaptım yol müsait oldukça 180lere çıktım, çok hızlı kullanmam sırf motor bir kendisine gelsin diye, 90-120 arası gitmeye çalıştım.
Lastikler yanak kalınlığı çok olmadığından çukur ve kasislerde hızlı girişlerde bozuk yollarda konforu azaltıyor.Yavaş kullanarak sorunu çözüyorum şimdilik. Dunlop spartmaxx lastikler var araçta. Bu eksisine karşın yol tutuşu frenlemesi viraj alışları hızlanması iyi.
Sol kapı camından bir ara bozuk yollarda ses yapmaya başladı slikon spreyle sorun olmaktan çıktı.
Soğutma sıvısı tam orta noktadaydı hep bir ara minimumun altına düştü 250 ml kadar tamamladım .Bir kaç gün sürekli kontrol ettim bir eksilme yok hortumlar araç altı motor altı filan temizdi. Yüce oto servisine gittim kontrol ettiler bir sorun bulunamadı. Bazı yeni araçlarda olabiliyor dediler. 1 aydır seviyesini işaretlerim Lastik basıncı yağ ve soğutma sıvısına 2 haftada bir yakıt aldıkça bakıyorum.
Hızlanmasından tüketiminden memnunum içi geniş ve rahat, sedan araçlar çok büyük geliyordu spaceback benim için ideal.