samsung a5 2016 ve samsung s4 telefonlarda yaptığım denemelerde mirrorlink ile bağlantı başarızı oldu. a5 2016 da ayarlarda diğer bağlantılarda mirrorlink menüsü var. USB yi bağlayıp bu menüden mirrorlink i açıyorum, telefon ekranında telefonunuz araca şu an mirrorlink ile bağlı diye mesaj yazmasına rağmen araç ekranında telefonun m.l. ile uyumlu olduğundan emin olmamı söyleyen mesaj çıkıyor.
Bu sorunu aşan var mı acaba!!!!
Benzer durumları yaşıyoruz. Samsung cihazları mirrorlink üzerinden kullanmak için mirrorlink ile uyumlu ekstra programlar indirmek gerekiyor. Mesela navigasyon uygulaması olan sygic programı gibi. Bu tür uyumlu programları telefona yükleyip mirrorlink bağlantısı kurumca araç ekranında yazdığınız uyarı yerine o programların simgeleri görünür. Siz de normal bir şekilde tıklayıp programa girersiniz. Ancak android auto ile ekstra bir program yüklemeden zaten navigasyon çalışıyor.
Gelelim Samsung'un eksiğine.
LG markasının kendi telefonları için ürettiği, ismşnden emin değilim ama LG Drive Link gibi bir ismi olan programı var. Bu programın yüklü olduğu lg marka telefonlarla mirrorlink üzerinden telefon bağlantısı yapılınca ekranda bu programın kısayolu görünüyor. Tıklayınca da telefonun ekranı tamamen boleroya yansıyor. Bu sayede internette dolaşmaktan youtube'den video izlemeye kadar her şey yapılabiliyor. Medya sesleri de araç hoparlörlerindem çıkıyor tabi.
Samsung'un böyle bir ekran yansıtıcı programı yok ne yazık ki.
Benim 2-3 günlük araşyırmalarım da bu sonuca ulaştım. Umarım yanlış biliyorumdur ve ekranı yansıtmanın be yukarıda yazdığım şeyleri yapabilmenin bir yolu vardır.