arkadaşlar merhabalar herkese
. yeni kasa superb 1.6 tdi dsg elegance + prestige paket şeker beyazı aracımla aranıza katılmış bulunuyorum.
birkaç sorum olacak, forumda araştırdım sorulmuşmu diye bulamadım..
**birincisi; aracımızda lastik basınç sensörü var diye biliyorum ama bunu yol bilgisayarının ekranında 4 lastikte kaç bar veya psi değer var şeklinde göremiyormuyuz? varsa ben bulamadım sanırım.. çünkü var olan lastik tuşu sadece hata varsa uyarı veriyor ve olan basıncı kayıt ediyor sanırım.
**ikincisi; 225-45-17 jant ve pirelli lastiklerle teslim aldım aracımı. aynı değerlerde pirelli lastiklerle aracı alanlar varmı? lastikler iyimidir? satın almadan önce test ettiğim superbde 18 jant vardı ona rağmen lastik uğultusu daha azdı sanki yada heyecandan farketmedim
.yanlış anlamayın araç çok sessiz ve konforlu ama sanırım bu pirelli lastikler biraz sert hamurlu daha yumuşak hamurlu olsaydı fabrika çıkışlı lastikler, daha şık olurdu..yada yeni lastik olmasından mı böyle geliyor biraz km yapınca tam performasını gösterirmi bilemedim, aracım henuz 90km cunku. kitapçıkta ilk 500km sonra lastiklerin performansına kavuşacağını söylemiş skoda
**üçüncüsü; 225-45-17 lastiklere yakıt kapağındaki tabloda, orta yükte önlere 2.2 bar - arkalara 2.3 bar demiş. nette araştırdığımda 2.2 bar 'ın 32 psi 'a, 2.3 bar 'ın 34 psi 'a denk geldiğine ulaştım. bu bilgiler doğrumudur? sizler ortalama yukte veya sürüşlerde lastiklere kaç psi tercih ediyorsunuz? ve eski aracımda hatta dizel pek çok araçta önlerin basıncı arkadan daha yuksek olması istenirken firma tarafından, superbde arkalar önden daha yuksek tutulmuş.. bunun sebebi ne olabilir? ortalama yuk ve normal sürüşte hepsinin aynı psi basılması dezavantaj yaratırmı?
toplam 3 sorum var kendi içlerinde detayları olsada
lakin bilinçli arkadaşlar açıklayıcı olursa, tecrübeli arkadaşlarda yüke göre kendi lastik değerlerini paylaşırsa bence herkes yararlanır bu konudan.
şimdiden çok teşekkürler herkese