Türkiyeye göremi bu arac B segmenti onu anlayamadım ben  
N cap testinde bu aracın sınıfı  :Small Family Car diye geçiyor buda C segmenti demektir  
Supermini: A ve B segment araçlarını içine alan kategoridir
Small Family Car: C segment araçların oluşturduğu kategoridir.
N cap sitesinden aracın sınıfı   Small Family Car  
http://tr.euroncap.com/tr/results/skoda/rapid/496.aspx   linkinden bakabilirsiniz  
Burdanda  segmentlere  bakabilirsiniz   ama tabi avrupada C bizde B olarakta geçebilir  ama ben avrupadan takip ettiğim için bu aracı   C olarak biliyorum
Skodanin %100 hissesi vw dedir.
Ama bu ülkede aracı volkswogen satmıyo  Doğuş grubu satıyo  Doğuş grubunun kar  oranı ile alakalı bir durum
vw derki  skodayda  seatıda ben üretiyorum ama  vw satarsan arac başına  8 bin  skoda satarsan arac başına 5 bin   seat satarsan 4 bin der audi satarsan 15 bin der  
Neden bunu der : vw ne kadar kendi ablemini taşıyan aracı fazla satarsa   o kadar piyasaya hakim olur  hepimiz biliyoruz   vw genle skoda  da bir çok parça aynı ama    Kendi has markası varken  diğer yan kuruluşlarını kendi markasının üstüne çıkarırmı  
Bunun bir örnek RENAULT TA yaşanıyor  MAİS  renaultta markası olan arac başına %15 in üzerinde para kazanırken   Dacia dan %5-7 arası kazanıyor   
DACİA da renault un markası  renault tamamını aldı dacianın sistem bu şekilde ilerliyor