Arkadaşlar tam 2 ay sonra sorunumu çözmüş bulunuyorum. Servislerin ve tamircilerin istediği bir ton parayı inat ettim vermedim. Bir çok yol denedim. En son çare olarak direksiyon pompasını Almanya'dan getirtecektim. Ama ordaki parçacı da galiba çaresiz olduğumu anladı ve kazıklamaya çalıştı. Tahmin ettiğiniz gibi bu arkadaş bir Türk.
Neyse sorunumu nasıl çözdüğümü anlatayım: Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bilgisayar ve güvenlik sistemleri işi yapan ve iyi bir elektronikçi olan arkadaşım "arıza elektronikse söküp biz yapalım şunu" dedi. Gerçi baştan beri öyle söylüyordu ama bu direksiyon pompası tamir olmaz aman elimizde kalır falan dedik. Çünkü forumda öyle diyor herkez... KİM DEMİŞ DİREKSİYON POMPASI TAMİR OLMAZ DİYE! Akçaabat Körfez Köfte'nin tam karşısında Gizem Bilgisayar'dan Sultan Taşçı benim pompayı söktü ve yine iyi bir elektronikçi olan Abdullah Usta (Nam-ı diğer, Doktor) ile tamir etti. [Biraz reklam kokan bir hareket oldu ama dostum bir ton masraftan kurtardı beni. Bu kadarcık reklamı haketti bence
]
Direksiyon pompası preslenmiştir, sökülmez, tamir edilmez diyenlere inanmayınız lütfen. Pompayı arkadaşımla beraber söktük. 2 adet saplama vidası var. Onları sökmeden açılmıyor. Tek zor kısmı bu vidaları sökmek oldu zaten. 10-15 cm büyüklüğünde bir elektronik devreye ulaşıyorsunuz. Çok karmaşık bir devre değil. İyi bir elektronikçi kolaylıkla hakkından gelebilir.
Şu an hiç bir sorun yok. Bilgisayara da bağladık. Hiç arıza göstermiyor.
İşlemleri yaparken fotoğraf çekmek aklıma gelmedi kusura bakmayın. Biraz uzun kaçmış olan bu yazı için de ayrıca özür diliyorum. Hepinize kazasız ve arızasız sürüşler diliyorum