Lada firmasının Türkiye mümessili sebebiyle Türkiye'ye gelen otomobilleri az donanımlıydı. Ben 18 yıl LAda Samara kullandım. Konfor olarak kötüydü (süspansiyonlar sertti) ama her türlü yol şartında gittim ve beni yolda bırakmadı. Vegalarda konfor biraz daha iyileştirildi. Motoru Samara ile aynı motordu. Eski aracımık Kar lastiği kullanmadığımdan karlı havalarda bile yerde 20-25 cm kar varken bu araçla yolda ilerledim. Virajda önümde BMW patinaj yaparken benim yanından tıntın geçtim
Orjinal parçaları çok dayanıklıydı. Yedek parçalar orjinal yerine yan sanayiye dönünce kalite düştü. Arabanın altını 17. yılında tamir için açtırdığımda çok az paslanma olduğunu gördüm. KAzakistan'a gittiğmde Samara 2 'leri görmüştüm. Makyajlanmış Samaraydı ama kokpite varıncaya dek farklar vardı. Otomatik camı da, hidrolik direksiyonu da kliması da vardı. Türkiye'de Klimalı Samara 4-5 adedi geçmez. Türkiye'ye hep ucuz olsun diye düşük donanımlı olanlar getirildi ve satıldı. Yeni çıkan modeli benim hoşuma gitmedi. Bildiğim akdarı ile Renault firması %25 ortak. Bence daha özgün tasarımlar yapsalar daha güzel olurdu.