Herkese Merhaba Arkadaşlar,
2020 model 1.5 TSI 86.000 km de kodiaq araca sahibim. Yaklaşık 1 ay önce aracı çalıştırdıktan sonra Hata:Start/Stop uyarısı geldi. Bulunduğum bölgede yetkili servis olmadığından özel VW/Skoda servisine gittim. Arabayı cihaza bağladıklarında 2. ve 3. silindirde yanma kesintisi olduğu görüldü. Bunun üzerine Bosch marka bujilerle ve bobinlerle 4 ü de değişti. Belli bir süre (yaklaşık 1000 km) arıza ışığı yanmadı. (Belki de çalıştırdıktan sonra uzun süre beklemediğim için yanmasına izin vermedim. Çünkü arıza ışığı, araba soğukken 30 sn beklediğim zaman yanıyor ve sarı motor ışığı yanıp sönüyor. )Arızanın bobin kaynaklı olup olmadığını anlamak için bobinlerin yerlerini değiştirdik fakat yine 2. ve 3. Silindirde yanma kesintisi arızası verdi. Bu ışık arabayı kullandıkça kendiliğinden sönebiliyor. Sönmeği zamanlarda belli bir km yaptıktan sonra kapatıp açınca yine sönmüş oluyor ve start stop fonksiyonu çalışmaya başlıyor. Arıza ışığı sadece uzun süre rölantide beklendiğinde yanıyor. Şu ana kadar yapılan işlemler.
1.Buji ve bobin değişimi (Bosch)
2.Çeviz kabuğu tozu ile kurum temizliği
3.Akü kontrolü
4.Enjöktördeki işeme problemine yönelik enjektör temizliği yapmak için uzun yolda Motul GDI katkılı akaryakıt ile bir depo yolculuk yaptım.
Sadece araba çalıştığında görülen ve normal süreçte bir problem yaşatmayan, sürüşte herhangi bir güç kaybı olmayan, rölantide dalgalanma yapmayan bu arızanın sebebi sizce ne olabilir.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.
Asım Özkan