škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Scala vites gecikmesi

mapa · 20 · 9992

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mapa

• Mesajlılar
  • *
akü eksi kutup başını söküp 12 saat sonra taksam resetleme yapar mı acaba araç. böyle bir bilgi edindim ama teyit almadım hiç.

škodaturkey.com

Ynt: Scala vites gecikmesi
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2026, 10:42:20 »

Çevrimdışı mapa

• Mesajlılar
  • *
DSG resetleme işlemi yapabilirsiniz:
https://youtu.be/Z5KD7LyQnqg

1- Kontağı aç.
2- Gaz pedalına 10 saniyeden daha fazla bir süre sonuna kadar bas
3- Kontağı kapat
4- Gaz pedalını bırak
5- Anahtarı kontaktan çıkart
6- Gaza 10 saniyeden daha fazla bir süre sonuna kadar bas
7- Gaz pedalını bırak
8- Motoru çalıştır

sizin tarif ettiğiniz gibi de resetleme yaptım değişen bir şey olmadı maalesef aynı durum devam ediyor bu başka bir şey galiba şanzıman yağına baktıracağım artık sanayiye götürdüm 2 kere test sürüşüne de çıktık usta ile bunda bir şey yok normal dedi ama aracı aldığımda 2 bin devirde atıyordu şimdi gecikiyor ilk baştan böyle olsaydı neyse derdim son 5 yıldır DSG kullanıyorum hangi gaz seviyesinde vitesi atacağını iyi biliyorum bakalım bir sonuç alır mıyım

Çevrimdışı oguzapak

• Mesajlılar
  • *
akü eksi kutup başını söküp 12 saat sonra taksam resetleme yapar mı acaba araç. böyle bir bilgi edindim ama teyit almadım hiç.

Bunun pek yarayacağını sanmıyorum ya

Çevrimdışı mapa

• Mesajlılar
  • *
@oguzapak ya basınç tüpü güçlendirme vs ile alakalı. ya şanzıman yağı seviyesi ile alakalı. ya da hava hortumlarında delik var çok ufak bir şey kendini fazla belli etmiyor o sebepten gecikme yaşanıyor. bulunur da araba her gün ufaklığı okula götürüyor. hafta sonu dahil okul kurs vs hiç boşa çıkmıyor. boşluk ancak lgs sınavından sonra olur 14 hazirandan sonra.

Çevrimdışı mapa

• Mesajlılar
  • *
herkese tekrardan merhaba arkadaşlar. bu zamana dek fikir vermek için burada yazan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim. vites gecikmesiyle ilgili çok araştırdım ama bir sonuç bulamamıştım. sanayiye 2 kere gittim ama ustam birinde dinleme yapmıştı sorun yok demişti. diğer gittiğimde test sürüşü yapmış yine sorun yok demişti. kendi kendine düzelir, muhtemelen çiğ yakmış yakıtı ve yakıtta biraz kalitesi düşük olabilir demişti. ayrıca kısa mesafelerde bu tr durumlara rastlandığını belirtmişti. hasılı araba bayramda normal vites atmaya başladı. yani hep bildiğimiz dsg nin 2 bin devir seviyesinde değiştirdiği seviyelere döndü. ilk aldığımda da böyleydi zaten. kısa mesafe kullanımda bu tür şeyler olabilir dedi. yakıt aldığım istasyonu değiştireceğim ayrıca hep shell den alırım ama aynı depoda total petrol ofisi ve shell karıştırıp kullanmayı düşünüyorum bir süre.