škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Skoda Kamiq Dörtlü Yakma Problemi

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aayaz

• Mesajlılar
  • *
ftp://Merhaba,

2022 model Skoda Kamiq 1.0 TSI Elite paket araç kullanıyorum. Aracın ilk sahibiyim, şu an 32.330 km’de ve ilk günden bu yana yalnızca ben kullanıyorum. Tüm bakımları yetkili serviste yaptırıldı.

Özellikle belirtmek isterim ki araç kesinlikle sel hasarı, suda kalma, içine yağmur suyu alma veya benzeri herhangi bir su teması yaşamamıştır. Araca ilave dashcam, alarm orjinali haricinde hiç bir eklenti, donanım, müdahalede bulunulmamıştır. Fabrika çıkışlı donanımları ne ise aynı şekildedir.

Bu yıl içerisinde 3 kez aracın kendi kendine dörtlüleri yakması problemiyle karşılaştım:

1. olayda: Sabah araca geldiğimde akü tamamen bitmişti ve dörtlüler yanar vaziyetteydi. Sitenin kapalı otoparkındaki kamera kayıtlarını incelediğimde, gece saat 02:00 civarında, araç etrafında herhangi bir canlı (kedi, fare vb.) olmamasına rağmen dörtlülerin kendi kendine yandığını ve sabaha kadar açık kalarak aküyü bitirdiğini gördüm.

2. ve 3. olayda: Uzaktan kumandayla kapıları açtığımda dörtlüler otomatik olarak yanmaya başladı. Araç içindeki dörtlü düğmesine bastığımda ise sorunsuz şekilde söndüler.

Araştırmalarımda, Hindistan’da Skoda Kushaq kullanan bir kişinin benzer bir sorun yaşadığını, yetkili servisin problemi çözemediğini ve sorunun zaman zaman tekrar ettiğini okudum.

Benzer bir sorun yaşayan oldu mu?
Servis çözümü, yazılım güncellemesi veya farklı bir müdahale konusunda tecrübesi olanların paylaşmasını rica ederim.

Benzer problem daha önce konu olarak açılmış ancak kullanıcı dörtlüleri kendinin açtığına ikna olmuş görünüyor ancak ben eminim ve kamera kayıtları olmasa ben de kednimden şüphe ederdim :)
« Son Düzenleme: Dün, 13:34:19 Gönderen: aayaz »

škodaturkey.com

Skoda Kamiq Dörtlü Yakma Problemi
« : Dün, 13:18:56 »

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
İlk önce dörtlü düğmesinde temas sorunu olabilir, onu kontrol ettirin.
İkinci olarak cihazla herhangi bir arıza kodu var mı ona baktırın.
Üçüncü olarak da akü zayıf ve gün içinde sürüşler yetersiz kalıyorsa, start-stop kullanılıyorsa, açıklanamayan elektronik sorunlara sebep verebilir.