Merhabalar. 2023 Superb 1.5 presige 39000 km de aracım mevcut. DSG ile tecrübelerim mevcut ama sizlere danışmak istediğim bir kaç soru var. Fikriniz varsa beyan ederseniz sevinirim. Teşekkürler.
1- 1500-2000 devir arasında sadece gaza basarken ve hareket halindeyken 2-3-4 üncü viteslerde motor tarafından bir zırıltı sesi geliyor. Metal titremesi gibi. Yalıtım malzemesi metalinden geldiğine kanaat getirmiştim. Ancak bulamadım. Ayağımı gazdan çektiğim an kesiliyor. Titreşime bağlı olduğunu düşünüyorum. Servisten randevu aldım. Gaz kelebeğinin olağan sesi dedi (bence değil). Araba park halindeyken gaza basıldığında hiç ses yok. Yolda giderken oluşan titreşim oluşmuyor çünkü. Sizlerin yaşadığı tecrübe var mı?
2- Vites değişimlerinde şakır şukur sesler geliyor. Servisten randevu aldım. Dsg şanzımanlarda normal olduğunu söyledi. Önceki aracım Karoq 2022 1.5 di. Onda hiç böyle sesler duyulmuyordu. Arada tabi clutch tan gelen ses vardı ama bu arabada her kasise girişte vites düşürürken, her bozuk yola girerken yavaşlamada (vites düşürken), gaza sonuna kadar basıp ani hızlanma yaparken şakır şukur metal sesleri geliyor. DSG de bir miktar ses normal de sürekli bu şekilde her harekette ses gelmesi normal mi? Sizlerin yaşadığı tecrübe var mı?
3- Ara tatilde uzun yol yaptım ve farkettim ki geceleri ön farların aydınlatması yetersiz. Kısa farda önümde ışık göremiyorum. Sis farlarını açınca resmen beyaz ışık gözüküyor. Ama aracın kısa farları zayıf bir ışık parlaklığı veriyor. Orjinal far olduğu için normaldir diye düşünüyorum. Ancak geceleri çok rahatsız etti. Sizlerin bu konuda yaşadığı tecrübe var mı?
Teşekkür ederim.