škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Akü Tercihi

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehmetsayhan

• Mesajlılar
  • *
Scala 2023 1.0 tsi için hangi özelliklerde bir akü almam gerekiyor? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?
2023 Şubat ayında sıfır almıştım aracı. Akü erken bitti gibi geldi bana.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2025, 20:04:38 Gönderen: mehmetsayhan »

škodaturkey.com

Akü Tercihi
« : 17 Ekim 2025, 20:02:57 »

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
Yeğenimin 2021 Kamiq 1.0 TSI arabası iki gündür takviyeyle çalışır hale gelince, kendisine tek çekim 3850₺'ye Varta 50Ah EFB akü aldık. Yalnız takarken fark ettik, satıcı yeni geldiler demişti, 2025 Mart üretimliymiş. Üretim tarihi ne kadar yeni olursa o kadar iyi. Aksi halde rafta önründen yiyor. Sonuçta iki sene garantili.

Çevrimdışı mehmetsayhan

• Mesajlılar
  • *
Yeğenimin 2021 Kamiq 1.0 TSI arabası iki gündür takviyeyle çalışır hale gelince, kendisine tek çekim 3850₺'ye Varta 50Ah EFB akü aldık. Yalnız takarken fark ettik, satıcı yeni geldiler demişti, 2025 Mart üretimliymiş. Üretim tarihi ne kadar yeni olursa o kadar iyi. Aksi halde rafta önründen yiyor. Sonuçta iki sene garantili.

60 Ah EFB takılır mı yoksa 50Ah mi olmalı? Fabrika çıkış akü 49Ah.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
60 Ah EFB takılır mı yoksa 50Ah mi olmalı? Fabrika çıkış akü 49Ah.
Fabrikanın taktığı kapasitede kalmak daha doğru. Ek cihazlar varsa 60Ah'da takılabilir fakat kapasite büyüdükçe boyutu da büyüdüğünden yerine sığmama durumu oluşacaktır!

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
Scala 2023 1.0 tsi için hangi özelliklerde bir akü almam gerekiyor? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?
2023 Şubat ayında sıfır almıştım aracı. Akü erken bitti gibi geldi bana.
Akünün bittiğine nasıl kanaat getirdiniz peki veya başka biri mi yönlendirdi? Şarj etmeyi denediniz mi? Aracınız aylık ve yıllık kaç km geçiyor, bilgi paylaşırsanız belki farklı fikirler çıkar forumdan.
Üstünde hangi tip akü (efb, agm v.b) ve Ah değeri varsa, aynısını veya daha yükseğini takmak faydalı olur.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
Akünün bittiğine nasıl kanaat getirdiniz peki veya başka biri mi yönlendirdi? Şarj etmeyi denediniz mi? Aracınız aylık ve yıllık kaç km geçiyor, bilgi paylaşırsanız belki farklı fikirler çıkar forumdan.
Üstünde hangi tip akü (efb, agm v.b) ve Ah değeri varsa, aynısını veya daha yükseğini takmak faydalı olur.
Araç çok seyrek kullanılmışsa erken ömrünü tamamlaması anormal sayılmaz. Ben yeğenimin 2021 orjinal aküsünü sabaha kadar birkaç kez kurtarma/redresör modunda şarj etmeye çalışsam da sonuç alamadım. 5 sene fena sayılmaz.
Araç sürekli de kullanıldığından yenilemek gerekti.
Önceki sahibinin kullanım durumu önemli! İkinci araçtı, sık kullanılmıyordu.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
Araç çok seyrek kullanılmışsa erken ömrünü tamamlaması anormal sayılmaz. Ben yeğenimin 2021 orjinal aküsünü sabaha kadar birkaç kez kurtarma/redresör modunda şarj etmeye çalışsam da sonuç alamadım. 5 sene fena sayılmaz.
Araç sürekli de kullanıldığından yenilemek gerekti.
Önceki sahibinin kullanım durumu önemli! İkinci araçtı, sık kullanılmıyordu.

Hocam konuyu açan arkadaşın aracı sıfır almış (2023) aküsü 3 yıllık henuz. Belki 1-2 yıl daha gider.
Ben de aracımı ilk aldığımda 6 yıl sadece 25k km kullanmıştım ve agm aküm daha çalışıyordu, marşta zorlanıyordu ancak giderdi daha, risk almamak için değiştirmiştim.