2.0 TDI çok pahalı opsiyondan vazgeçip alınacağına 1.4 TSI alınır daha iyi.Biraz performanstan kayıp olur ama konfordan kazanç olur.Bence artık güçlü hızlı araba devri kapandı her taraf radar,otomobil,yol çalışması,ışık...Benim kesinlikle olmazsa olmaz tavsiye edeceğim opsiyonları söyleyim ki ben de bu olayın içindeyim her an çıldırıp kredi işine girip opsiyonlu Superb alabilirim :
Akıllı Park Asistani 3.0 : Bu kadar büyük otomobillerde en büyük lükslerden biri.Çünkü arabayı her binmek arabayı sürmek sonrasında park etmek demek her zaman kullanılan hep lazım bir özellik.
Canton Ses Sistemi : Standart ses sistemi güzel Superb'in test ettiğim kadarıyla hatta şöyle diyim bu fiyat ve aşağısındaki herhangi bir arabanın standart ses sistemlerinin hemen hepsinden iyi (Volvo hariç çok deli ses sistemi var opsiyon olmadığına inandıramadılar).Ama yine de Canton her türlü alınır ama baştan söyleyim alışınca kötü ses sistemli arabalara binemezsiniz,benim arabada Sony var çok güzel,arabaya her binip sesi biraz açınca ne dert kalıyor ne tasa.Benim için özel sipariş bir araba alacaksam ekleyeceğim ilk özellik olur,özel sipariş arabayı niye alasın ki yoksa vs...
Arka Koltuk Konfor Paketi : Bu paketin içinde 230V var,yani priz var priz söylerken bile sevinç doluyor insanın içi.Dizel otomatik,625 litre bagaj,konfor,devasa arka diz mesafesi bu ne demek?Benim için tatil demek,gezmek demek,uzun yol,çoluk çocuk demek.230V priz hayat kurtarır yemin olsun bu dediğim şeyleri düşününce.Geçen tatile arabada priz olsa ne işimize yarardı...
Bence herhangi bir araba için Türkiye'de kesin alınmaması gereken opsiyonları söyleyim:
Adaptif Hız Sabitleyici :Şerit Takip Asistanı :Çarpışma Önleyici SistemlerBu özelliklere Türkiye'de gerek yok,şerit mi var hak mı hukuk mu var,araba sürmeyi bilen adam mı var,önüne kıranlar,80'le sol şeritten gidenler,bir hızlanıp bir yavaşlayan öndeki sürücüler vs.Otoyolda sabit hızda çizgisinde gidemeyen adamların olduğu bir ülkede bu opsiyonlar çöpe atılan para.Şehir içinde de zaten cin gibi ayık olmak zorundasınız hiç birşey hiç bir çarpışma engelleyici sistem korumaz sizi er geç kaza yaparsınız,insanlar delirmiş çok tuhaf hareketler yapıyorlar.
Para varsa alınabilir çok güzel opsiyonları söyleyim :
Akıllı Uzun Far Asistanı : Şimdiki arabamda var.Manuel-DSG konforu ve aradaki fark neyse geceleri bu opsiyon o demek hatta artı bir de güvenlik demek.Alışınca aranan özelliklerden ona göre alın sonra hep ararsınız yeni arabalarınızda...
Kör Nokta : Olsa çok işe yarar.
Navigasyon : Hiç bir arabada adam akıllı çalışmıyor,adres aramak tam bir eziyet,benim arabada var gerçekten uğraştım 3500km tatil de 1 kere kullanmadık işkence.Zaten tlfnun yanına yaklaşamaz pratik kullanımda.Özetle bedava verse alınmaz demeyim,alınır ama yine kullanılmaz
"Mirror link=en güzel navigasyon" bence.Şimdi baktım 8700 TL'imiş.Sakın diyorum,8700'ü vermeyin,ben bu fiyatı bilmiyordum,almayacağınıza dair msj atarsanız çok sevinirim bu büyük sevaba girme fırsatını kaçırmak istemiyorum
Ayrıca şunları da söyleyim:18 inç jant biraz fazla olmuş Superb'e benim test ettiğim kadarıyla,her ne kadar bazı arkadaşlar bana katılmasa da
Konforu bozuyor,burda arabanın suçu yok bizim ülkemizde yollar belli,18 ve üstü jantı kaldıracak araba sayısı az bence.16 inç jant da bu boyut ve ağırlıkta ve 200km/h hıza çıkabilen bir araba için bence biraz az ve güvensiz.En ideali 17 diye düşünüyorum.Isıtmalı cam suyu opsiyonu 150 TL bence alınır,en ucuz opsiyon
Koltuk soğutma olmayacaksa deri koltuk hiç bir araba için alınmaz,çünkü burası Türkiye ve çok sıcak.