Vallahi quattroyla 120 gibi komik bir hizda kontrol kaybi yasayan ilk sizi duyuyorum. Lastiklerin ya da yola dokulen herhangi birseyin etkisi olmasin?
Quattro bu yahu quattro?
Cok samimi bir arkadasimda b5 kasa 1.8tq var. cok kullandim viraj kastim vs. Tamam gemi efekti var arabada ama asla birakmiyor yolu. Ilk baslarda cok sasirmistim. Arac yatiyo yatiyo yatiyo ama lastikler milim oynamiyo. Benim 5lik yayli spacerli araba gibi viraj kabiliyeti var namissizin
Bence de yaşadığınız sıkıntı bahsi geçen lastik, yol, süspansiyon problemi vb. Bir olumsuzluktan kaynaklanmistir. Az da olsa B5 1.8T Q sline süspansiyon kullanma fırsatım oldu. 160+ km/h ile girdiğim virajlarda, verdiğim kontralarda dahi çizgisini koruyup tam anlamıyla rayda gidiyor hissini vermişti. Quattro Sline 2005 model olmasına rağmen şu an kullandığım flexride şaseli insignia dan daha konforlu ve güvenli hissetmemi sağlamıştı. Belki de bu durum sline süspansiyondan kaynaklanıyor olabilir. Benim gözümde A4 B5 1.8 T Quattro Sline ulaşılabilir efsane arabaların en başındadır..
Yol koşullarından kaynaklı olabilir ama biraz da direksiyonuyla da ilgili sanırım (yeterince sertleşmiyor), benzer bir sorunu tıpatıp aynı model ve kasada ama yağmur çiselerken yaşayan başka bir tanıdığım da var, o da ucuz atlatmış olayı (İstanbul'dan İzmit'e geçerken otobanda olmuş).
S-line bence sert süspansiyon, büyük lastiklerle Quattro'nun yola iletimini başarıyla sağlıyor. Burda sistem kadar diğer aktarma organı ve parçalar da önemli heralde.
Şu ana kadar bindiğim ve kullandığım en iyi 4x4 otomobil (jipler vs dahil) E60 kasa BMW 530xd'ydi, Q7'lerin kenara çekmek zorunda kaldığı karlı yokuşları patır patır çıkıyordu araç. Tabi xDrive'ın elektronik olması sayesinde gerektiği yerde gücü istediği gibi tekerlere iletebiliyor olması büyük avantaj. Ayrıca otoyolda 200+ hızlarda viraja girildiğinde verdiği güveni hiçbir arabada yaşamadım. Mesela o da M paketti, 245/45/R18 lastikleri vardı, standart paketleri nasıldır bilemiyorum.
Konuyu çok dağıttım galiba :confused:
Peki SuperB'in 4x4'ü nasıl? Passat'ın 4Motion'u ile aynı mı? Kullanımı, yol tutuşu, yağışlı ve karlı havalarda istenilen tutuşu verebiliyor mu?