Yazım hataları için özür dilerim. Binek araç piyasasına baktığımızda rakipleri kısıtlı aslında mazda, subaru, mini gibi örnekle karşılaştırmaktan kaçınmak gerekiyor. Öncelikle çok bir araç test etme imkanım olmadı. Fakat birçok yorum test videosu. Hatta size bir site önereyim bir gündr benim gibi tüm videolarını incelersiniz. Youtube da otopark adlı kanal. Herneyse konumuza dönelim. Biraç iç piyasaya bakalım.
Avrupalı rakipleri ford, reno, citroen, türkiyede tutulmasada alfa, pejo vs. Şimdi ben burdan fransızları elerim. Ford rakip olabilir fakat. Vw sadece bir marka değil gruptur. 4 marka aynı alt yapıyı kullanıyotsa bu almanların bir güzelliği vardır. Büyük markalara gidelim ulaşabildiklerimize tabi mercedes, bmv, audi. Bu sıralamada grubun ortak aracı audi vardır ve bu 4 marka bu alt yapıda üretilir. Sadece moyor değil, şase, beyin hepsi dahil. Neredeyse tasarım bile ortak. Ülkemizde vw algısı alman olsun çamurdan olsun algısıda düşüncelerimde etkendir. Şimdi uzak doğuya gidelim. Nissan honda toyota. Bu markalar çoğunlukla tek bir modelle özdeşleşmiştir. Türkiye için konuşuyorum. Civic, corolla gerisi yine çok fazla tutulmaz. Nissan ise fransızlarla iş yaptığı gün bitmiştir. İtalyan aygırı alfa hakkında bir yorum yapamayacağım. Her zaman sempati duymuşumdur. Fiat vs hiç saymıyorum zaten. Geriye birkaç marka kalıyor ve audi bünyesinde bulunması ve alman olması bana güven veriyor. Burdaki bilgiler yanlışta olabilir düzelten olursa gocunmam aksine memnun olurum. Skoda ya olan güvenimde vw den gelir. Gözüm kapalı seat ta alırım skoda da.