Daha once lexus toyotada calismis bir mudur..
Motor acma konusunda soyle demisti..
Araci alir almaz uzun yola cikacaktim, motor acma vs gibi birsey var mi dedim,
Sanki adam da biri bunu sorsa da uzun uzun anlatsam diye icinde tutuyordu...
Al tepe tepe kullan.. motor acma filan yok..
Spor bir araci gostererek.. bak suna... sunu alacak olan adama son anda ben nasil soylerim,,ilk 3-5 bin km araca yuklenme, hiz yapma vs.. adam araci o an birakir dedi.. sehir ici veya 1. 2. 3. Viteste, kalkista vs zaten yuksek devirde kullaniyorsun... uzun yolda decir ortalaman daha dusuktur... yeni uretim teknolojisi ve malzeme ile aracin uzerindeki motorlari acilmis olarak satildigini dusun dedi..
Motor acilma donemi gerekse idi, bunu musterinin insiyatifine birakamayiz.. kimisi acar kimisi acamaz, sonra da sikayetler baslar.. kimi kendine aliyor, kimi esine cocuguna.. uzun yolda kullanan,,sadece sehir icinde de.. her sehir trafigi de bir degil, hic rampanin olmadigi veya her yerin tepe oldugu yer var.. ayni araci farkli musterilere satiyoruz.. vs vs kimi acar kimi acamazdi..
Ayrica manuel viteste ilk basta bir sure sadece dusuk devirde kullanmanin zarari daha cok olabiliyor, boyle ornekler de oldu...
ama motorda sonradan bir revizyon, tamir, piston vs degismis ise, alisma uyum donemi gerekir, o zaman belki farkli birsey soyleyebilirim ama genelde alismis, kullanima hazir halde teslim ederiz demisti..