škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

1.2 TSI mı 1.6 TDI mı?

gncozan · 83 · 31174

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gncozan

• Yeni Üye
  • *
Merhaba Arkadaşlar,

1-2 haftaya araba siparişini vermeyi düşünüyorum birkaç sorum var , öncelikle ilk arabam olucak oyüzden  bilgisizliğime verin..

İlk olarak alıyorum 0 alıcam. Yaşım 25.
Samsunda yaşıyorum , ortalama yılda 7-8 000 km den çok yapacağımı düşünmüyorum.

Octavia 1.2 TSI DSG elegance yada Octavi 1.6 TDI optimal yada ambition almayı düşünüyorum.. Performans olarak fark var mı ? 175 Tork ile 250 Tork en önemli fark sanırım.

Tecrübeleriniz ile öneriniz nedir ?

şimdiden teşekkür ederim...

škodaturkey.com

1.2 TSI mı 1.6 TDI mı?
« : 01 Aralık 2014, 12:28:59 »

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
Az km yapıyorsanız TSİ, performansıyla sizi fazlasıyla memnun eder...tüketimi de makul seviyede olduğundan uzunca bir süre kullanırsınız.175 tork az bir değer değil, güzel gider.
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı Burakkayalık

• Vagkolik
  • Tam Üye
Öncelikle TSI ve Elegance olması daha makul. Ambition'a para verilmez Elegance varken. Hem 1.2 motor hiç birşey yakmaz tüp felanda istemez. Artı benzinli olması performans açısından çok etkili. Yılda 7-8 bin km yapıcam diyorsun dizelle başını ağrıtmaya değmez. Hem Full donanımlı hemde 1.2 motorlu TSI diyorum.

Çevrimdışı DuMaN38

• Yönetici
  • Kahraman Üye
7-8 bin km için dizele bulaşılmaz. 1.2 tsi performansı emin olun sizi fazlasıyla tatmin eder, elegance donanımda tadından yenmez...

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye

Çevrimdışı gncozan

• Yeni Üye
  • *
Performans olarak gözle görülür bir fark olur mu ?
Yokuş yukarı çıkarken mesela ?

Çevrimdışı Burakkayalık

• Vagkolik
  • Tam Üye
TSI Motorun Endişe edilecek bir yönü yok parçalaya parçalaya çıkarsınız her yeri sürdüğünüzde anlarsınız ne demek istediğimi.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • http://www.ilkerturker.com
ayda 1000 km yapsanız bile tsi iyi seçim olur bence.

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
Ben yılda 15-17bin km yaparım aşağı yukarı. Yine de 1.2TSI aldım. Nasılsa düz memlekette yaşıyoruz diye.

Arabada 2 kişiyken ve normal lastiklerle uzun yolda 90-110km/h arası hızlarla 5.2 civarı yakıyordu. Bugün 5 kişi dik bir rampayı 100km/h ile 6.viteste çıktık. Daha da bassan giderdi araba. Yine 90-110km/h arası hızlarla kış lastiklerinin de etkisiyle 5.7 yaktı aynı güzergahta. 130km/h hızlarda gidince 6-6.5 civarı yakıyor. Daha 1250 km de araba. Açılınca daha da düşer. Bu değerler uygunsa size bence de 1.2TSI alın siz. Ambition donanımda çok boş.

Çevrimdışı gncozan

• Yeni Üye
  • *
Akıllı park desteği ve geri görüş kamerası ücretleri hakkında bilgisi olan var mı ? Sadece Geri görüş kamerasını istersek ne kadar ücret çıkar ?

Çevrimdışı Esrfoglu

• Tam Üye
Alıntı yapılan: gncozan;487516
Akıllı park desteği ve geri görüş kamerası ücretleri hakkında bilgisi olan var mı ? Sadece Geri görüş kamerasını istersek ne kadar ücret çıkar ?
Forumda ücretler hakkında bilgi vardı. Ben TDI kullanıcısıyım ama size en uygunu fiyat/performans yönünden 1.2 TSI. Arkadaşımın 1.2 TSI Golf'ü kullanıyorum zaman zaman TSI'ın sizi memnun edeceğinden eminim.

Çevrimdışı a_satik

• Acemi Üye
  • **
Bende 1.2 Tsı optimal aldım. 1 ay oldu 800 kmdeyim sizin yerinde olsam yakıt ve özellik nedeniyle 1.2 elegence alırdım. Çekiş konusunda bir sıkıntıniz olmasin donanım yönünden de elegence olduğundan hiç sıkıntı yasamazsiniz.

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
Hocam zaten yeni nesil benzinli motorların yalışları ki özellikle de turbo iseler düz ve açık tarfikte yüksek hızlarda fazla değil ki. Ben 1.6T 180hp Insignia ile 120-130 aralığında 7-7,5lt yakıyorum. Önemli olan dur kalkı bol, sıkışık trafik ve sık kısa mesafe kullanımı. Bu tür kullanımda maalesef tüketimler tavan yapıyor

Çevrimdışı Y.Emre52

• Kıdemli Üye
Ben 1.2 tsi elegance kullanıyorum, iyi ki de 10.000 TL fark verip almamışım dizel diyorum...