Konuyu Detailing forumda da sordum ama o forum hakikaten bitmiş. Bir sürü başlık hepsi cevapsız... Neyse
Aracım yaklaşık 5 senedir bende, sol arka kapısında ve arka sol çamurlukta benden önce bir işlemi olmuş. Düzeltme ve boya yapılmış sanırım.
İlk aldığım zaman çok belli olmuyordu. Şimdi ise o kapının üzerinde güneş yanığı gibi lekeler var. Ayrıca güneşte bakınca, o kapı yanındaki parçalardan daha silik duruyor. Bu işlerde uzman değilim, ama bana ; sanki o kapıyı boyadıktan sonra cila işini fazla kaçırıp boyayı yakmışlar gibi geldi.
Bir de ilginç olarak: O işlem yapılmış sol arka çamurluk, elinizle dokunduğunuz zaman sanki üzerinde toz kalmış gibi pütürlü his veriyor. Örneğin aracı yıkadıktan sonra elim tavan kaportasında kayarken, o kısımda tozlu gibi his veriyor, hafif pütürlü gibi. Görünüşte çok bir fark yok.
Şimdi benim sorum:
1) Bu kapıdaki güneş lekeleri gibi lekeleri giderip, bu kapıya boya vurmadan parlak görüntüsünü sağlamak mümkün mü?
2) Bu çamurluktaki pütürlü hissiyatı gidermek için ne önerirsiniz?
3) Aracı aldığımdan beri pasta-cila vs işine girmedim. Ufak tefek cizikleri gidermek ve boyayı parlatmak için benim gibi acemiye ne önerirsiniz?
Resim de bu:
Büyük Hali:
http://i.imgur.com/84MrNHc.jpgResimdeki kapının ortasındaki çiziklere takılmayın. Okulda öğrenciler çiziyor, her vize-final den sonra okul bahçesindeki araçlarımızı tırpandan geçiriyorlar, benimkisi en hafifi.
Bu arada o çizik de biraz derin idi. Altından saç görünüyordu, az yağmuru da yiyince ufak ufak pas belirtileri vardı. Rötüş boyasıyla doldurdum ama istediğim gibi olmadı.