škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Resim Boyutlandırma

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı palandoken

• Kahraman Üye
Arkadaşlar foruma resim eklerken çoğumuz resim boyutlandırma ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı gidermek için kısa bir anlatım yapmak istedim.

1- Öncelikle aşağıda linkini eklediğim ücretsiz olan "Fast Image Resizer" adlı programı indirip kurun. Zaten küçük bir program.

Program Linki : Fast Image Resizer ndir - Download > Gezginler

2- Programı açın.

3- Programda "Resolution" kısmında isterseniz listedeki ölçeklerden birini seçerek resmi boyutlandırabilirsiniz, isterseniz listenin en altındaki "Edit List" 'i seçerek kendi ölçülerinizi oluşturabilirsiniz. Forumlar için 800*600 uygundur.

4- Boyutlandırmak istediğiniz resimleri seçin. Birden fazla resim seçebilirsiniz.

5- Seçtiğiniz resimleri farenin sol tuşunu basılı tutarak sürükleyin ve program üzerinde "Drop Files Here" yazılı alana bırakın.

6- "Done" yazısını görene kadar bekleyin. Bekleme süresi eklediğiniz resim sayısı ile orantılıdır.

7- Yeni boyutlu resimler, orjinal resimlerin bulunduğu klasör içerisinde "Resizer" adında bir klasör oluşturulur ve buraya kaydedilir.

8- Seçmiş olduğunuz ölçekteki yeni resimleriniz hazır. Bu resimler artık forumlarda bir sıkıntı oluşturmayacaktır.

9- Kolay gelsin.

škodaturkey.com

Resim Boyutlandırma
« : 05 Ağustos 2013, 07:50:34 »

Çevrimdışı technotibet

• Acemi Üye
  • **
Çok teşekkürler aracımda ilgili paylaşmayı düşündüğüm görüntüler vardı, çözememiştim...

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
Ben şöyle yapıyorum:

1) vindows fotoğraf görüntüleyicisi'yle fotoyu açıyoruz:

2) Üstteki "Aç"a tıklıyoruz:

3) Sonra "Yeniden Boyutlandır"a tıklıyoruz:

4) "Yeniden boyutlandır"a tıklayınca karşımıza şöyle bir sekme çıkıyor:

5) Bu sekmedeki "piksel"i seçiyor ve yatay-dikey boşluklarına istediğimiz pikseli (örnek 800x600) yazıyoruz:

. Son olarak Ctrl+S tuşlarına basıp yeni görüntüyü kaydediyoruz :)
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2014, 20:52:23 Gönderen: Toygar »

Çevrimdışı erharp32

• Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba.Yarım gündür uğraşıyorum foruma resim yükleyemedim. Paint le boyutlandırıp yüklüyorum aşıldı diyor halbuki resmin özelliklerinden kontrol ediyorum alakası yok aşmakla. Burada yazan Fast Image Resizer proramı ile 800-450 küçültüyorum yine aşıldı diyor. Ya ben bu işi bilmiyorum ya da bu forumda bi arızaaa var. siteye özel nasıl yükleniyor resim?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye