Bu ikinci sıradaki linkte gözüken pompa , benim aracımdaki pompanın aynısı sanki . Ancak markası Koyo . Sanırım benziyor. Buradaki fiyatlara bakıldığında bize verilen fiyatlara göre daha uygun fiyatları olduğununu görüyoruz .
@ umtdrn,
2. sıradakini kasten koydum.Dikkat ettiysenbiz TRW ile aralarında pek önemli bir fiyat farkı yok.İşin garibi gördüğüm tüm ilanlarda açı sensörüde pompanın üstünde satılıyor.Üstelik bu fiyatlar son tüketici fiyatı.Herhalde özellikle servisler yada Yüce Auto bu fiyattan temin etmiyor yedek parçayı.
Almanyadan temin ediyorsa
MwSt, Mehrwertsteuer, İngilterede
Tax vb. vergiler ve en azından ana firma indirimleri de vs. düşüldükten sonra Kapıkule'ye geliyor.Bir tanıdık, bu tip ithalatın TR' deki saçma-sapık bir yığın vergiye rağmen TR satış fiyatlarının bir Almanya son tüketici fiyatından en fazla %10-15 den fazla pahalı olmaması gerektiğini söylemişti geçenlerde, bende %20 civarında özel tüketim vergisi extradan var demiştim. O da "Bu konulan vergilerin aslında ithalatın gerçekleştirildiği orjin ülke fiyatlarıyla,TR fiyatlarının dengelenmesi için yapıldığını,ve yurt dışı getirmelerinin cazibesinin kalmaması ve kaçakçılığında önlenmesi için konulduğunu tabi ki bunda hazinenin de inanılmaz kârı olduğunu, ancak distribütörlerin işin tadını kaçırdığını" söylemişti.
Hak vermemek mümkün değil. 500-700 TL' lik malı araç sahiplerine 3000 TL' ye,hatta malı ikiyede bölerek (Pompa-sensör) 3500 TL' ye kakala gitsin. Ne vijdan ama!!