Ahmed abi Selam,
Canon da 12x f/3.4 - 5.6 (28mm-336mm) lens var, Fuji de ise 18x f/3.1 - 5.6 (28-504mm)
Lens olarak Canon gerek optik yakınlaştırmada zayıf kalmasıyla gerek f (diyafram) değeriyle çok az da olsa fuji den daha az ışık geçirgenliğine sahip olsa da ben Canon u öneririm.
Mp değerleri zaten aynı ama arada fark olsa bile iki makinanında işlemcisinin tipi ve boyutları aynı olduğundan çok fazla fark hissetmeyecektiniz, çünkü mp büyüse bile mp başına düşen piksel boyutu küçüleceğinden (piksel başına düşen alan = işlemci boyutu/ mp) alacağınız kalite farketmeyecek, hatta bu size daha fazla gren (elektronik devrelerin birbirleriyle aralarında olan mesafenin azalmasıyla oluşan ısı artışının fotograf karesinde kumlanma olarak kendini belli etmesi) olarak geri dönecektir.
Enstantane değeri olarak Canon min-max 1/2500-15 sn sunarken,
Fuji min-max 1/2000-8 sn değerlerine ulaşıyor ki, canon un daha iyi değerler sunduğu ve bunun size kullanım olarak oldukça iyi yansıyacağını söyleyebiliriz.
Iso olarak Canon 80-1600 Fuji ise 64-6400 vaad ediyor, fakat ben sanırım eski kafalı biri olarak ve gördüklerime dayanarak fuji nin vaad ettiği değerleri sunamadığını ve hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum.. Bu konuda Canon a güvenim değerleri hakettiği şekilde sunacağı yönünde..
LCD ekranları ikisininde 3" ve 230k piksel.. Ekran kalitesi olarak ben canondan memnunum, ama fuji ekranları hakkında uzun zamandır bir izlenimim ya da bir duyumum yok..
Ağırlık olarak ki bu bence çok önemli bir konu, fuji 445 gr iken (oldukça ağır), canon 306 gr da kalıyor.. Bu konuda fuji epey bir önde..
Canon 2 adet ni-mh pille, fuji 4 adet ni-mh pille çalışmakta (kullanıma göre değişen bir durum, bana göre fuji daha avantajlı..)
Son olarak, benim tercihim canon olurdu, hem daha önceden gerek dijital gerek filmli makinalarını kullandığım ve beni hayal kırıklığına uğratmadığı, gerekse kıyasladığınız fuji modeline göre artıları daha fazla olduğu için..
Aklınıza takılan herhangi bir soru kaldıysa yazın, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..