škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MuratU

Sayfa: 1 2
1
Forumu aradım, taradım. Bu konuyu göremedim. Kullanıcı adımın MuratU olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Saygılarımla

2
Tanışma / Cevap: Merhaba
« : 30 Haziran 2011, 01:56:38 »
Ops! Linkler patlamış. Hemen düzelttim :)

3
Tanışma / Cevap: Merhaba
« : 29 Haziran 2011, 19:11:42 »
"Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı...Bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı..." diye evde söylenip, güzel şarkıyı dinlerken fakettim ki çok uzun süredir forumu takip edemez, etmez olmuşum...

İki sene içinde neler oldu? Koca bir hiç! Araçlarım ile ilgilenemedim. Hobilerime zaman ayıramadım. Ürünlerime ürün katamadım. Fakat bu süreden sonra daha farklı davranmayı seçiyorum...

Şimdilik elimde kalan ve kullandığım ürünlerin bir kaçı;

http://twitpic.com/5f5u4v
http://twitpic.com/5f5tgr
http://twitpic.com/5f5utr
http://twitpic.com/5f5vjt

Bu kadar ürün dışında annesine: "Oğlum, temizlik bezlerimden çok bezin var" dedirtebilecek kadar bez, pad ve bir adet DA makine mevcut.

Elverişsizliklerden ötürü bir türlü aracımı güzel bir alana çekip, makine ile işlem yapma veya daha detaylı temizleme çabasına giremedim. Tembellik kahrolsun!:kork1:

Yapılan clay çalışması,  BlackHole denemesi üzerine Natty paste uygulaması şu sonucu verdi:

Tavanın yarısını bitirdiğimizde alınan sonuç;
http://twitpic.com/5inev0
http://twitpic.com/5indb2
Sonuç;
Elimizin altında beş sene boyunca hiçbir boya koruma görmemiş bir araç vardı.
Hiçbir aşındırıcı kullanmadan bu kadar işlem sonunda bu sonucu almış olmak güzel bir duyguydu.

Ayrıca; Titretmeden, adam gibi bir çekim yapacağım günler gelecek mi? O güzel DSLR makinelerden bir gün alabilecek miyim? Gün gelip de yazlığa kapanabilecek miyiz ve  şu anda hayal olan işlemleri yapabilecek miyim? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.:)



Bonus: Zaino Z-6 uygulaması
http://twitpic.com/5inhjy

4
Maslak Oto Sanayide ki Namiştayn  KW'nin Distribütörlüğünü almış. Bir danışın derim.:ok:

5
Kullandığınız program ile başka neler görebiliyorsunuz? Enjektör Duty'leri v.b?:+1:

6
Satıyorum - Arıyorum / Anadol Fiber Ön
« : 24 Ekim 2009, 16:06:52 »
Odama dekorasyon amaçlı anadol önü aramaktayım. Boyasız ve fiber hali ile olması koşulu ile. Okul durumundan ötürü pek sanayi ve benzeri çevrelere ulaşamıyorum. Acaba benim yerime bir ara gezinirken fiyat alabilicek(bir çok ilden olabilir) birileri var mı? Çok teşekkürler:favo1::ok:

7
Satıyorum - Arıyorum / Cevap: Cadence Subwoofer (CWB-1214)
« : 13 Ekim 2009, 20:47:32 »
Güncel diyelim :)

8
Kusuruma bakmayın ama şöyle bir yorumlama yapmak istiyorum. Umarım bu yorumdan ötürü kötü bir izlenim ortaya koymuş olmam. Öncelikle Paşaoğlu bir garajdır. Bu garajda yapılan araçlar ortadadır. Paşaoğlunun getirdiği parçalarda genellikle  otomobillerin motorları üzerinedir ve benim bildiğim kadarı ile yurtdışından bazı arkadaşların desteği ile ürünleri getirtmektedirler. Tabiki bu benim gözlemlemem. Bu yüzden ürünün fiyatını direk distiribütörden almak, bayisinden almaktan daha mantıklı geliyor. Tabiki kimi bayilerin distiribütörlerine gönül bağı yaparak yaptırdığı indirimleri katmaksak. Eğer tanıdığınız bir dükkan var ise; Evet! Durmadan danışın. Fakat piyasayı çok fazla tanımıyorsanız, distiribütörü aramanızda fayda var.

Monroe amorsitörleri ile ilgili fikrime gelirsek. 97 model Fiat Tipo aracıma zamanında -60mm Bravo HGT/Bravo 4KP yayı ve -35mm Eibach yay almıştım. Amorsitörlerimi değiştirmeden bu iki yay kombinasyonunuda denemiştim. Hatta araç ağılık farkından ötürü bravo yayları tipoyu -50 mm indirmişti. Monroe amorsitörleri taktıktan sonra gözlemlediğim tek şey amorsitörlerin patlama sürelerinin bir kaç ay uzamasından ibaret olmadığını gördüm.

Eğer düşünceniz konfor ve sportifliği kombine etmek ise; Hiç düşünmeden Eibach önerisinde tekrardan bulunmak isterim. Gönlünüzü ferah tutmak için amorsitör geliştirmeside elbette yapabilirsiniz ki bence değişen mekanik parçalar da böyle bir destekleme her daim şart! Benim size önerim otomobilinizin VW gurubundan herhangi bir otomobil ile aynı yayı kullanabilme ihtimalini birde gözden geçirmeniz. Böylece belki hem yay Türkiye'de distiribütör elinde mevcuttur hemde belki maliyeti biraz daha azaltmış olabilirsiniz.

Bir diğer sorunsal ise hem Türkiye'nin yol şartları hem de sizin sürüş performansınız. Eğer pistlere çıkmıyor ve ya sabahın erken saatinde kalkıp gözünüze kestirdiğiniz kuytu bir yol da iç-dış grip çalışması yapmıyor ve sadece salınımı atmak, sürüş performansı kazanmak istiyor iseniz -35mm sizi kesinlikle kesicektir. Bunun yanında amorsitör geliştirmesini yapmak tamamiyle size kalıyor. -35mm'den daha düşük yay kullanmayı kesinlikle günümüzün şartlarında önermiyorum.

9
Direk Eibach Distiribütöründen isteyiniz. PowerShop'ın Eibach distiribütörü olduğunu sanıyorum şu anda. BTG bıraktı diye hatırlıyorum. Aklınızı diğer markalar çelmesin. OMP, Sparco v.b yaylar ağırlıklı "pist" ruhlu yaylar olduğu için daha da sertler. Ben sizin yerinizde olsam konfor ve görev ikilisini bir arada görüceksem Eibach firmasından vazgeçmezdim. Sorununuz eğer sadece yol tutuşu ise öncelikle yay ile başlamanızı ve hatta yükseklik/sertlik ayarlı amorsitör ile bu sistemi dengelemenizi öneririm. Sonuç itibari ile esneme kat sayısı değiştiği için alt takımlar daha farklı güçlere maruz kalıyor. Eğer hala isteklerinizi karşılamıyor olsa idi farklı bir jant ve lastik kombinasyonuna giderdim. Inanın bu kadar masratan sonra tek bir şikayetiniz olursa yapacağınız iki işlem kalıyor. Amorsitör kulelerini sabitleyecek ve şasinizi daha stabil konuma alıcak kule gergileriniz. Kule gergisi işleminide ayrı ayrı önermiyorum. Eğer takmakta ısrarcı olursanız, ön ve arka kule gergilerini birlikte alın.:gaz:

10
Süspansiyon sistemi bir çok elemana bağlı olarak çalıştığı için tek başına bir fayda göremezsiniz. Elbetteki bir fark olucaktır. Ben aracımda HKS Hypermax III coilover kullanıyorum. Devasa bir değişim var. Fakat şasenin stabilizasyonu için kesinlikle kule gergileri şart. Aracı üstten tutmakta yetmiyor. Bu sefer alt takımlardan tutarak şaseye kuvvet katıyoruz. Tabi buda konforu bir neticede düşürüyor. :huh:

11
Honda Jazz'larda 7 ileri vites mevcut. Şu direksiyondan vites değiştirme zımbırtısı :)

12
Görüyorum ki beginner bir set sizin için yeterince makul olucaktır. Ben Infinity öneririm size. Ülkemizde bir çok ürün ve ürün gamı var. Bu tamamiyle size kalmış. Bence dikkat etmeniz gereken durum eğer sistemi genişletecek iseniz ( gelecek planları için ) aynı markaları kullanmanız ve ya yakın firmalarla çalışmanız. Böylece range ve hertz aralıkları tutucak ve daha performanslı çalıcaktır. Örn: Audioson & Focal

13
Tecrübe etmiş olduğum bu konu üstüne biraz yazı karalamak istedim. Yazacaklarım büyük ihtimal ile çoğu kişinin başına gelmiş olsa da bende tecrübelerimi paylaşmak isterim. Evimizde iki adet turbo aracımız var. Biri dizel Citroen C4 1.6 HDI ve diğeri ise 2001 Subaru Impreza Wrx. Her iki aracada gücüm yettiği kadarı ile bakım yapmayı ve onlarla minik minik uğraşmayı seviyorum. Babamında bana olan güveni ve işi biraz da olsa bana bırakması benim lehime olmuyor değil.

Bir çok makaleyi okuyup, insanları dinledikten sonra atacağım adımları kendim planlamaya ve deneme yanılma yöntemi ile öğrenmeyi seçtim. Dizel yakıtlarının biliyorsunuzki ülkemizdeki kalitesi malesef belli. Her ne kadar firmalar yavaş yavaş mamüllerini toparlamaya başlasada minik bakımlar her daim geçerliliğini koruyor.

Öncelikle turbo araçlarda uygulamanızı tavsiye edebileceğim ilk durum marş durumu. Bir çok kullanıcının bu bölümü atladığını görüyorum ve çok üzülüyorum. Çünkü "oil check" ışığı sönmeden ve bujiyi kızdırmadan vurulan marş motora ciddi yük bindiriyor. Sabahın soğuğunda vurulan marş ile birlikte bir müddet aracı olduğu yerde bekletmeniz ve biraz ısınmasıda çok avantajınız olucaktır. Bu süre öyle abartılı dakikalarla alakalı değil yaklaşık 15-20 sn kadar zamanınızı alıcaktır. Bu süreçten sonra yola çıkmanız aracın yağlanmasınıda iyice gerçekleştirmiş olmasının verdiği avantajla sizin lehinize olucaktır. Aynı uygulamayı, evinize ve ya bir yere vardığınızda yaptığınız anda turbo pallerinin min. devire düşmesini sağlamak için uygulamamız gerekmekte. Çünkü dizel araçların turbo bandı bilindiği üzere zaten erken devirlerde geldiği için turbonuz zaten maks. doluşunu büyük ihtimal ile tamamlıyor ve siz devirsiz bile gitseniz pallerin hızı artıyor olucaktır. Bu yüzden aracınızı kapatırken yaklaşık olarak 10-15sn ve ya performanslı bir sürüş sonrası 30sn ile 1 dk. aralığında beklemek turbo ömrünüzü uzatıcaktır.

Gel gelelim yakıt katkılarına; Çoğu kişinin söylemleri üzerine yakıt katkılarının işe yaramadığı söylense de dizel yakıt katkıları aslında işe yaramaktadır. Hem yakıtın kalitesini arttırmakta, aracın yakıtı yakımını kolaylaştırmakta ve yakım sırasında geçtiği tüm oda ve mekanik parçalar da ki korozyonu, oksitlenmeyi, kurumlaşmayı hem çözmekte hem de engelleyici katman oluşturmaktadır. Ben özellikle STP, bulunamaz ise Arexons ve ya Blaster markalarını tercih ediyorum.Her 3 depo yakıta 1 adet atmayı da unutmuyorum.

Enjektör temizleyiciler ise benim genellikle bakımdan bakıma kullandığım bir ürün. Açıkcası 3 depoda bir yakıt katkısı attığımdan dolayı az kullanıyorum. Bazen bir sigara alırken hemen bir enjektör temizleyici aldığımda olmuyor değil. Kişisel fikrimce 10.000 km de bir atılmalı.

Carbon Clean hepimizin bildiği üzere senelerdir Bosch ve bir çok diğer özel  servisin uyguladığı bir işlem. Bence kesinlikle korkulmamalı. Her 30.000 Km'de bir uygulanmalı. Araçlarımızın yakamayacağı bir ürün değil. Bütün benzin yolları,pompa ve aynı zaman da motor içini temizleme de yardımcı oluyor.

Egr Valfine gelirsek, çoğu dizel araçlarda bulunan bu valf egzoz emisyon değerlerini yakalamak için üretilmiş. Fakat bu emisyon değerlerini yakalarken aslında aracımıza nasıl bir canilik yaptığımızın farkında bile değiliz.35.000 km'de bir sökülmeli ve içindeki kurum kesinlikle temizlenmeli. Kesinlikle bu sistemin iptal edilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Temizlemek doğamız içinde daha uygun ve barışçıl bir yol olmalı. Öyle değil mi ?


Gelelim yağ ve yağ katkılarına.Genellikle servislerin önerdiği bakımların arasında ara bakım yapmayı, onların dilediği km'ler dışında yağ değiştirmeye bayılıyorum. 5000 km benim için yağ değiştirmek için ideal bir çizgi. Castrol Magnatec Diesel'den vazgeçemiyorum. Bu biraz viral reklam gibi oldu, kusuruma bakmayın olur mu ? Yağ değiştirmeden önce aracıma STP'nin özel bir yağ katkısını ekliyor ve 15 dk rolantide, ara sıra gaza basacak şekilde bekliyorum. Ardından yağı süzüp, yeni filtremi takıyor ve yeni yağımı koyduktan sonra Arexons'un yağ katkısını koyuyorum. Işte böyle aracıma bakıyorum ve onu böyle seviyorum. Oda beni 109.000 km'dir motor sorunu olmadan Istanbul sokaklarında gezdirdi. Bu yazı çok büyük bilgiler içermemekle birlikte, deneyim ve gözlemlediklerimi paylaşmam açısından yazılmıştır. Skoda Turkey ailesine teşekkür ederim.:ok:

14
Helix başlamak için oldukça ileri bir nokta değil mi ? :S Sizi yürekten tebrik ederim, umarım ileriki planlarınızda hayal ettiğiniz sistem ile doya doya müzik dinlerisiniz. :)

15
Izmir'e gelmiş olmanın hüzününü yaşayabilir miyim izninizle ? :(

Sayfa: 1 2