škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - SEAHAWK

Sayfa: 1 2
1
Sohbet / Suzuki ile Reno birleşmiş !!!
« : 30 Eylül 2010, 00:29:57 »
Amanın, yanlış alarm mı yoksa.:++:
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Bildiğimiz Lacetti'nin ABD'de satılan hali.:D Otomotivde marka ve model işinin suyu çıktı artık sanırım.:D
 
Bu da internet linki;
 
http://www.suzukiauto.com/2008/reno/gallery/?t=exterior

2
Fabia II / Fabia 1.4 T D I ye Chip
« : 20 Eylül 2010, 04:00:18 »
Bir ara böyle bir başlık vardı. Sonra birden kayboluverdi. Neyin nesidir merak ettim. Bir açıklama olsa çok şık olurdu.

3
Videolar / Seat Leon Fifth Gear'da
« : 12 Temmuz 2010, 00:44:18 »
Seat Leon'un güncel kasasının makyajsız ilk versiyonunun Fifth Gear programında Tiff Needell tarafından incelemesi...
Eski bir video. Ama Yunus Emre (Mayham85) ile Seat muhabbeti yapınca aklıma geldi, eklemek istedim.:) Vidyodaki manevrayı ilk gördüğümde "Oha Tiff" demiştim; şimdi izleyince gene dedim.:++: Sonuç olarak vidyonun son 8-10 saniyesindeki lafından ötürü Tiff Needel'ın ağzına bir tane yapıştırmak gerekse de güzel vidyo.:)
 
 
 
http://ktunnel.com/index.php/1010110A/b67c432f3b37198c0031506e6d30a0b1e31af34d8e590126c7e646c9b1745525266b5c006bcd960918247

4
Bizim Cordoba'da aldığımız günden beri sinirimi bozan bir sorun var.
 
Araç henüz 40 bin km civarında. Ama bugüne kadar kaç kere dış aydınlatma ampulü değiştirdiğimizi inanın hatırlamıyorum.:D Ön aydınlatmada kısa hüzmeli far (yani bildiğimiz ön far ampulü) bugüne kadar en az 3 kere gitti. Şu an gene bir tanesi sönük, Allahtan sis var da, periyodik bakıma kadar idare edebiliyoruz.
 
Kendin sök-tak yapmaya da pek uygun değil ön farlar. Daha önce yaptığımızda ayarı bozulmuştu. Bayağı da uğraştırıyor hani...
 
 
Arka tarafta durum daha iyi değil. Sanırım arkada değiştirdiğimiz ampul sayisi 3'ten de fazla... Giden ampuller cogunlukla çift flamanlı, yani hem fren lambası hem de park lambası işlevi görenler. Yanılmıyorsam sadece park lambası işlevi gören ampuller de bu işe karışmıştır bir ara.
 
Ha bu arada; arkada 4 park lambası var. Bunlardan 2 tanesi çift flamanlı ve aynı zamanda fren lambası işlevine sahip.
 
 
====================================
 
 
Bu olay bizim araçla sınırlı kalsa sallamayacağım. Ama hem ampullere ekstra özen gösteriyor oluşum (İrfan Hocamızın "farları kapatıp marş bas" uyarısını bile ciddi bir şekilde dikkate alıyorum) hem de özellikle arka fren lambalarından biri yanmayan çok sayıda Cordoba ve VW grubu araç görmüş olmam (belki de sadece dikkatimi çekti ?) bu başlığı açmayı gerektirdi.
 
 
Üstelik Skoda Roomster'ın Auto Bild tarafından yapılan ve Auto Show tarafından yayınlanan 100 bin km uzun dönem testinde de aracın bir "ampul patlatma canavari" olduğu ifadesine yer verilmiş. Yani Roomster'da testlere bile geçen bir durum. Burdan VW grup ile ilgili ortak alt sistem kullanımı ile ilgili bir sorun olabileceği geldi aklıma.
 
 
Servise gidince orada da soracağım, ama adamların "normal abi, ampul patlar" demelerinden korkuyorum.:++:

5
Omer06 kullanıcı isimli uyemiz özel mesaj ile aracımız olan Cordoba hakkında goruslerimi almak istemiş. Ben de ciddi ciddi, uzun uzun cevap yazmak istedim kendisine. Ama sadece görüş belirtmek istemedim; biraz da fazladan bilgi ekledim. Hazır bu kadar bilgiyi vermişken de forum ile de paylaşmak istedim; daha sonra merak eden olursa başlığın linkini koyuveririz önüne.:D
 
 
Omer Bey'e cevabımı ve genel Cordoba bilgilendirmemi içeren yazı da aşağıda.:ok:
 
 
 
Merhaba.
 
Evet, aracımız 2008 model 1.4 TDI 80hp'lik Cordoba. 2,5 seneden uzun süredir kullanmaktayız, 40 bin km dolacak bu günlerde. Yani bayağı tecrübe edindim.:)
 
Yalnız benim edindiğim geniş tecrübe Cordoba'nın son tipine ait. 15-16 bin liraya önünüze belki daha temiz olarak çıkabilecek bir önceki kasa Cordoba'yı (2002 civarında çıkan en son kasa değil de bir önceki kasa yani) tercih edecek olursanız tecrübelerim o kasa için geçerli olmayacaktır. Başta motorları olmak üzere pek çok noktada farklı çünkü.:)
 
2002 civarı çıkan yeni kasa (yani bizim kasa) Cordoba'larda 2 dönem var. İlk dönem aracın ilk çıktığı yıldan 2007 civarına kadarki dönem. Bu dönemde Stella (daha düşük donanım) ve Signo (daha yüksek donanım) donanım paketleri var. Dizel motorlar bu her iki donanımda da aynı; 75 hp'lik 1.4 TDI. Benzinli motorlar ise Stella'da 75 hp, Signo'da 100 hp'lik 1.4 litrelik motorlar kullanılıyor. Çok az sayıda 1.9 litre TDI da satıldı. Ama donanım ilişkisini bilmiyorum.
 
Bu ilk dönem donanımlarına ek olarak 2006 yılı civarında çıkan ve kısa süreliğine satılan bir donanım daha var; o da "S-Rider". Bu donanım teknik açıdan tamamen Signo ile aynı. Aradaki tek fark yanılmıyorsam yeni tasarımlı jantlar. (ki bu yeni jantlar birazdan değineceğim 2. döneme ait üst donanım seviyesi ile aynıdır; karıştırmamak gerekir)
 
2006 yılında ortaya çıkan (yani yanılmıyorsam 2007 model olarak ortaya çıktı) 2. dönemde ise donanım seviyesi yenilendi. Referance (en düşük), Elegance (orta) ve Stylance (en yüksek) donanım seviyeleri geldi. (Stella, Signo ve S-Rider ortadan kalktı) Bu 3 donanımın en yükseği olan Stylance, daha eski modellerdeki Signo ve S-Rider ile benzer seviyededir; ama birkaç ilave donanım var tabii. (direksiyondan mp-3 kontrolü, AUX girişi gibi) Dizel motorlarda her 3 donanım seviyesinde de 80 hp'lik 1.4 TDI kullanılıyor. Benzinlide ise Reference ve Elegance'da 85 hp'lik, Stylance'da 100 hp'lik 1.4 litre benzinli motor kullanılıyor. Otomatik vitesli modellerde ise gene eski 75 hp'lik 1.4 benzinli motor kullanılıyor.
 
2009 civarında, aracın satışta kaldığı son aylarda (artık satılmıyor) donanım seviyesi sadece Stylance ile sınırlandırıldı ve benzinli motor 85 hp'lik olarak belirlendi. Yani 2009 civarında alınan araçlarda Stylance aldığınız halde 100 hp yerine 85'lik 1.4 motor bulma ihtimali var. Dizelde sorun yok; gene 80 hp'lik 1.4 TDI.
 
Bu 1. dönem (Stella, Signo ve S-Rider) ile 2. dönem (Referance, Elegance ve Stylance) arasındaki farklar yukarıda bahsettiğim bazı motor ve donanım ismi farklarının dışında şu şekilde:
 
1. dönemde arka bagaj kapağının sağ alt köşesinde "Cordoba", hemen altında da dizel ise "TDI" yazar. 2. dönemde bagaj kapağının orta yerinde kocaman "CORDOBA" yazar sadece.
 
2. dönemin iç malzemesi yenilenmiştir. Biraz daha kalitelidir ve koyu renk ağırlıklıdır. Direksiyon tasarımı yenidir. Üst donanımda müzik sistemi kontolünü de içerir. AUX girişi vardır. Gösterge tablosunda küçük bir tasarım farkı vardır. Üst donanımdaki jant, 1. döneme ait olan S-Rider donanımının jantıyla aynıdır. 1. dönemin Signo donanımı ise bu S-Rider ve Stylance'dan direkt olarak farklıdır, rahatça ayırt edilebilir.
 
Ayrıca 2. dönemde her donanımda 195 55 15'lik lastik ebatları kullanılır. 1. dönem donanımlarında ise Stella donanımında 185 60 14'lük değer kullanılıyor yanılmıyorsam.
 
Bu saydığım farklar iki dönemi ayırmayı kolaylaştıran görsel farklılıklar idi. Bir de motorlarda ve donanımda fark var belirttiğim gibi. Ama onun için aracı görmek yetmez. Motor koduna vb. bakmak gerekir.:) Bunun dışında boyut, hacim vb. genel olarak hep aynı.
 
 
 
 
Bu iki dönemi ayırdım; çünkü kimi noktalarda yorum yaparken iki dönemi ayırmak gerekiyor.
 
Örneğin 1. dönem için iç mekandaki malzeme kalitesinin biraz daha düşük olduğu ve buna bağlı sesler falan rapor ediliyor. Bu konuda bir tecrübem yok. Abartılacak bir durum olmayabilir. Ancak bizim yenilenmiş araçta beni çok da rahatsız eden bir kalitesizlik yok. Sınıfına göre gayet tatminkar. Ama bu sınıfın iç mekanda kalite kralı olan Fabia I'e kıyasla ön göğüs kesinlikle daha düşük bir kalite sunuyor. O yüzden bu konuda beklentinizin yüksek olmaması lazım. Renault Symbol rakibi bir araçtan bahsettiğimizi unutmazsak sorun yok.:D
 
 
İç mekan genişliği "idare eder" diyebileceğimiz seviyede. Arka baş mesafesi kesinlikle sorunsuz. Ne araçlarda kafam rahat etmediği halde bu araçta sorun yaşamamaktayım. Ama diz mesafesi ve genişlik söz konusu olduğunda B sınıfı bir aracın sedan versiyonunda olduğunuzu unutmamanız lazım. Açıkçası 4 cengaver arkadaşla araca doluştuğumuzda gayet tıklık tıklım oluyoruz.:++: Bu araç genel görüşe göre "dar" bir araç. Ama B sınıfı rakiplerinden geri kaldığından falan değil; B sınıfı işte topu topu... Ha; bagajı gayet iyi. 485 litre.:ok:
 
 
 
Motor olarak 1.4 TDI 80'lik motoru kullanmakta bizim araç. Bununla ilgili çok geniş bilgi başta "1.4 TDI'ın ciğerine inelim" başlığında olmak üzere mevcut.
 
Kısaca değinmek gerekirse,
 
Alt devirleri biraz zayıftır. Kabaca 2000-4000 aralığında ise çekiş ve performans sıkıntısı yaşatması çok zor. Sınıfına ve zamanına göre tatminkar bir motor. Ancak sesli çalışır ve titreşimlidir. Pek de umursamayabileceğiniz bu negatif etkilerinin yanında yakıt tüketimi de gayet başarılı. Ekonomiktir.
 
 
1. dönem donanımlarında kullanımda olan 75'lik modelin 80'lik ile arasında karakter olarak pek bir fark yok. 75'lik olan 2200 devirden sonra her devirde biraz daha az tork ve güç üretir o kadar... Yani 80'lik için geçerli yorumları aşağı yukarı 75'lik için de aynen kabul edebilirsiniz.
 
 
------------------------------------
1.4 TDI için ayrıntılı bilgi isteyenleri tekrardan "1.4 TDI" ile arama yapmaya yönlendirelim. Forumda yığınla bilgi mevcut bu konuda.:ok:
------------------------------------
 
Benzinli motorlar diğer VW grup araçlarından da tanıdığımız 75, 85 ve 100 hp'lik 1.4 motorlar. Bizzat tecrübem yok. Ancak her biri tercih edilebilir motorlar. Gene de 1. dönem bir Cordoba alacak olanlara 75'lik yerine 100'lük olanı tercih etmelerini tavsiye ederim. 75'lik olanda motor daha az albenili olduğu gibi donanım da düşük olmuş olacak. Bu vesileyle 1. dönemdeki Stella yerine Signo'yu da özellikle önermiş olalım.:ok: (dizel olursa Stella olması gene de kabul edilebilir düşük fiyat nedeniyle -benim görüşüm tabii-)
 
 
 
Cordoba'da en çok değinilen noktalardan biri süspansiyondur. Genel kanı, biraz sert ve konfor yönünden daha zayıf olmakla birlikte yol tutuşu ön planda olan bir süspansiyon sistemi olduğu yönünde. Bu görüş 195 55 15 lastik ölçülerine sahip bütün modeller için geçerli.
 
Süspansiyon hakikaten konfordan ziyade yol tutuşa daha yatkın. Ama konfor konusunda ŞAHSİ ihtiyaçlarımı tamamen karşılayan, yol tutuşu ile keyif veren bir otomobil. Ama biraz sert ayarlara sahip olan bu süspansiyon kimi kullanıcıların konfor ihtiyacını KARŞILAMAYABİLİR. Bu tamamen ihtiyaç ve zevk meselesi. Benim şahsi görüşüm süspansiyonun tam da ideal ayarlarda olduğu yönünde. Bu iz genişliğinde bu geometride vb. bana göre bundan daha ideal bir ayar tutturmak zor olurdu.
 
 
Şanzıman çoğu benzer VW grup araçlarında olduğu gibi mükemmele yakın. Rahat ve net geçişleriyle sürüşü çok keyifli kılıyor. (ha; 1. dönemde yuvarlak olan vites topuzu 2. dönem modellerinde daha tabancamsı, farklı bir tasarıma sahiptir)
 
Şanzıman oranlarını kimsenin merak ettiğini sanmıyorum; merak edenler gene forumu arayabilir zaten.:++:
 
 
Direksiyon çok çok başarılı. Hem yumuşak ve yeterince direkt kullanımıyla hem de gerçekten 1 numara simit yapısı ve tasarımıyla aracın en güzel yanlarından. (gerçi tasarım 1. dönem donanımlarında farklı, ama en azından teknik nitelikleri muhtemelen aynıdır)
 
Debriyaj klasik bir VW grup debriyajı: 1. sınıf rahatlıkta ve yukarda kavrıyor.:++:
 
 
Konfor kimilerince tartışılsa ve kötülense de, belirttiğim gibi çok güzel bir yol tutuş var. Gerçi dillere destan Firestone Firehawk 700 FS lastiklerimiz ile pek zorlamaya gelmiyor, ama süspansiyon kendi işini iyi yapıyor, onu söyleyebilirim.:D
 
 
Donanım bu araçta en önemli avantaj. 1. dönemden Signo ya da S-Rider, 2. dönemde ise Stylance seçenin sırtı yere gelmez donanım bakımından. Cruise Control'den otomatik klimaya kadar pek çok şey mevcut. Donanım paketi seçerken donanım içeriği ile motoru beraber incelemek gerekli. Belirttiğim üzere özellikle benzinlilerde donanıma göre motor seçeneği değişebilmekte. İhtiyaca göre değerlendirilip alınmalı.:ok:
 
 
Fiyatları genel olarak gayet uygundur bu araçların. Özellikle 1. dönem modellerden güzel, temiz bir 1.4 100 hp benzinli Signo iyi bir tercih olabilir. Dizellerde 15-16 bin lira aralığında bulunabilecek modelleri daha da dikkatli araştırmak gerekli; ona bir şey diyemeyeceğim.
 
 
====================================
 
 
Hem Omer Bey'in sorusunu kısmen cevaplamis olduk, hem de Cordoba ile ilgili gayet genel bir ozet olmus oldu forumumuz icin.:)
 
 
Son kez artı ve eksilerden bahsedecek olursak;
 
Artılar:
 
Başarılı sürüş dinamikleri ve sürüş keyfi
Uygun fiyat
Zengin donanım
VW grup güvencesi
Büyük bagaj
1.4 TDI motorun olumlu özellikleri
 
 
Eksiler:
 
İç hacmin kimi zaman yetersiz kalması
Süspansiyonun göreceli sertliği
1.4 TDI motorun olumsuz özellikleri
 
 
Şu ana kadar çok şükür önemli bir arıza çıkarmadı. Yalnız direksiyon çevrili konumdayken yarım debriyaj sırasında farklı bir ses geliyor. Amele bir parça ile ilgili teknik önem arzetmediği belirtilen bir şey imiş. Gene de 40 bin bakımında tekrar soracağım önümüzdeki günlerde.
 
 
=====================================
 
 
Burda genel bir özet geçtik. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen olursa başlıkta tartışılabilir.:ok: İster istemez her şey en ince ayrıntısıyla anlatamıyoruz.:)

6
Egzoz çıkış sayısı sadece görsellik ile mi ilgilidir ? Yoksa işlevsel bir fark da mevcut mu ?
 
Daha fazla egzoz gazı üreten araçların artan egzoz çıkış ihtiyaçları daha büyük tek egzoz çıkışı ile karşılansa ne olur ?
 
 
=================
 
Gelelim bu temel soruları aklıma getiren olaya ve asıl soruya,
 
1.4 TDI'lar normalde çift çıkışlı ekzoz sistemine sahip. Ama 3-4 gün önce bizim Cordoba'nın aynısını, 1.4 TDI idi, gayet de tek egzoz çıkışı ile gördüm. Bu fark neden kaynaklanıyor olabilir ? Ya tek çıkış olmasının çift çıkış olmasından işlevsel bir farkı yok, ya da ortada bir sorun var, ha ?

7
Bildiğim kadarıyla sıralı 4 silindirli motorlarda 1. ve 4. silindirler yukarı çıkarken 2. ve 3. silindir aşağı iniyor. Yani silindirler ikili olarak hareket ediyor ve bu sırayla ateşleme yapıyor.
 
Peki bu durum bizim 3 silindirli motorlarla nasıl işliyor ? 2 silindir sıkıştırırken 1 silindir emerse, daha doğrusu 2 silindir bir yönde hareket ederken 1 silindir ters yönde hareket ederse ciddi bir dengesizlik yaşanacağı geliyor insanın aklına.:boks:
 
Aklıma 2 seçenek geliyor.
 
Ya bu "dengesiz" yöntem tercih ediliyor ve titreşimi engellemek için dengeleyici bir sistem (Vectra B2'lerde bulunan, çaktırmadan güç kaybı yarattığı iddia edilen "dengeleyici mil" denilen -tam bilgim yok- sistem) kullanılıyor,
 
Ya da her silindir sırasıyla ateşleme yapıyor. Yani 1,2 ve 3 nolu silindirler belli bir sırayla, sadece bir tanesi ateşleme yapacak şekilde çalışıyor. (böyle bir şey mümkün müdür ki ?)
 
==============================
 
Bu olayı ilk düşündüşüm zaman bu soruların cevabı kafamda "becerememişler ki motor delicesine titreşimli zaten" olarak belirmişti. Ama bizim 1.4 TDI'lardaki sarsıntının ana sebebi PD motorumuz olsa gerek. Aksi takdirde 1.2 HTP'nin de içinde bulunduğu pek çok 3 silindirli motorun titreşimli yapısıyla ünlü olması gerekirdi. Kaldı ki bir de 5 silindirli motorlar var...

8
Sonunda bu da oldu.:D E sınıfı bir araç olan Volvo S-80'e bizim o ünlü 1.6 TDCI-HDI motoru eklemişler.:rock1:
 
Hakan'ın yeni Mazda 3 ile ilgili başlıkta söylediğini duyar gibiyim.:++:
 
 
 
Haberin ayrıntıları aşağıdaki linkte
 
http://www.otohaber.com.tr/haber/4244-kelepir_volvo_s80_geliyor.html
 
 
=======================
 
Ha bu da E sınıfı araçta kullanılma şerefine erişen 1.6 TDCI-HDI motorumuzun başlığı.:D
 
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2804
 
=======================
 
Bir de Hakan'ın bu motor için söylediği, artık "son söz" niteliği taşıyan sözü için aşağıdaki linke tıklayınız.:D (baştan 7., sondan 4. yazı)
 
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=4764&highlight=mazda

9
Pek saygı duyduğum, pek iştah açan, pek kullanmak istediğim bir motor şu DV6 kodlu 1.6 TDCI-HDI...
 
Standart olarak 1750 devirde 240nm tork ve 4000 devirde 110 hp olan gücüyle zaten çok iyi bir güç kaynağı.
 
Ama bir de işe bu motorun "overboost" özelliği devreye girdi mi, maks tork 2000 devirde 260nm oluveriyor.:hanz: (4000 devirde tork artışı olmadığından maks güç de değişmiyor)
 
 
Ha; bilmeyenler için kısaca overboost'u açıklayalım:
 
Bu 1.6 TDCI-HDI motorlarda 3, 4 ve 5. viteslerde gaza tam olarak basıldığında motor 1500 devir civarından neredeyse 4000 devire kadar geçici olarak (40 saniye falan idi sanırım) fazladan tork üretiyor. Bu olay özellikle sollama vb. durumları için geliştirilmiş olsa gerek.:ok:
 
 
Buyrun, bu da bu enfes motorun güç-tork grafiği. Overboost fonksiyonu çok bariz bir şekilde görülebiliyor. (kesik çizgiler overboost'un devreye girdiği anları ifade ediyor)
 
 
 

10
Fabia I / Gerçek güzellik...
« : 12 Ekim 2009, 23:58:29 »
İşte Skoda'nın bana göre en şık tasarımlarından biri... Gerçekten fotolarına bakarken bile ağzımın suyunu akıtan türden... Motoru zaten bizim eski toprak 1.4 TDI.:wnk:
 
 
Tasarımdaki şu şıklığa, asalete bakın...
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11
Bu haber daha önce siteye eklenmedi sanırım. Sitede arama yaptığımda bulamadım. Gene de daha önce eklendiyse başlık imha edilebilir.:ok:
 
=========================================
 
 
Habere gelince;
 
Skoda-Auto, www.skoda-auto.com 'da duyurduğu üzere Octavia A5'in 1.6 MPI motorlu modelinin LPG sistemini orjinal olarak içeren bir versiyonunu satışa çıkaracakmış. (belki de çıkardı, o ayrıntı belirtilmemiş)
 
 
Haberin linki;
 
http://new.skoda-auto.com/COM/about/info/news/News/Pages/OctaviaLPG.aspx
 
 
Bu arada metinde kısaca LPG'nin bildiğimiz faydalarından vb. bahsetmiş. Motorun LPG ve benzin modunda çalışırkenki yakıt tüketim değerleri verilmiş.
 
Ayrıca aracın benzin modunda 102 hp ve LPG modunda 98 hp maksimum güce sahip olduğunu belirterek de, LPG uygulaması sonrası gücün artıp-azalması üzerine dönen tartışmaları sonlandırabileceğini söyleyebiliriz.:ok:
 
1.6 MPI'nin benzinli modda iken 169 g/km'lik CO2 salınımı da LPG modunda 149 g/km'ye iniyormuş.:ok:
 
LPG'nin yakıt tankı ise stepne boşluğuna yerleştirilmiş. 44 litrelik bu tankın stepne boşluğuna yerleştirilmesi sayesinde 560 litrelik bagaj hacmi aynen korunmuş.
 
=============================
 
 
Ha bir de;
 
"Skoda'nın MPI motora orjinal LPG uygulamaya dair bu kararı, Türkiye'deki MPI'lere uygulanan LPG sistemlerinin MPI motor ile sağladığı mükemmel uyuma dayanarak çekinmeden uygulamaya koyduğu belirtiliyor."
 
 
 
 
 
Dersem inanmayın artık; o kadar da değil.:++:
 
 
================================
 
Böylece Skoda, VW'nin elindeki 1.6 MPI motor stoğunu eritmenin iyi bir yolunu da bulmuş sanırım. Keşke makul bir fiyata Türkiye'de de aynı sistem satışa sunulsa...

12
Roomster / Roomster Teknik Tablo
« : 17 Eylül 2009, 22:16:45 »
Söz konusu tablo Atik Skoda'nın internet sitesinden alınmış, orjinal katalog taramasıdır. Vaktiyle bilgisayarıma kaydetmiştim; sizlerle paylaşmak istedim.

Umarım işinize yarar.:ok:
 
 

 
 
 

13
Fabia I / Fabia I Teknik Tablo
« : 17 Eylül 2009, 22:10:38 »
Söz konusu tablo Atik Skoda'nın internet sitesinden alınmış, orjinal katalog taramasıdır. Vaktiyle bilgisayarıma kaydetmiştim; sizlerle paylaşmak istedim.

Umarım işinize yarar.:ok:
 
 

14
Octavia A4 / Octavia Tour teknik tablosu
« : 17 Eylül 2009, 21:56:36 »
Söz konusu tablo Atik Skoda'nın internet sitesinden alınmış, orjinal katalog taramasıdır. Vaktiyle bilgisayarıma kaydetmiştim; sizlerle paylaşmak istedim.
 
Söz konusu tabloda 74kw'lik 1.9 TDI ile 75kw'lik 1.6 MPI'ye ait teknik veriler bulunmakta.
 
Umarım işinize yarar.:ok:
 
 

15
Paylaşım / VİTES ORANI-HIZ HESAPLAYICI (daha doğrusu linki)
« : 30 Haziran 2009, 23:52:36 »
http://www.fatboyraceworks.com/gears/
 
 
Bu linkte aracınızın şanzıman oranlarını ve lastik ebatlarını birer birer girerek, aracınızın "kaç devirde kaç mil hıza ulaşacağını" hesaplatabilirsiniz.
 
Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var; vites oranları bölümüne oran yazarken virgül değil, nokta kullanmalısınız. Örneğin "3.35" yerine "3,35" yazarsanız hesaplayıcı bunu kabul etmiyor.
 
Bundan başka çok dikkat edilecek bir şey yok zaten.:ok:
 
 
Ha bir de; mil/s'yi km/s'ye çevirmek için orda yazılı olan değeri alıp 1.609 ile çarpmanız gerekiyor; tam değeri bilmeyenler için faydalı olabilir.:ok:
 
 
İyi hesaplamalar.:D

Sayfa: 1 2