škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Blue Rapid

Sayfa: 1 2
1
Sohbet / Sanayide Yağ Filtre Bakımı Tecrübe Paylaşımı
« : 29 Ocak 2023, 13:06:55 »
Yıllık yağ filtre bakımı için yetkili servis indirimle 3850 tl fiyat verince 6 yıl sonra ilk defa bakımı sanayide yaptırdım.
Yağı castrol sayfasından listedeki yetkili satıcı olan Hepsiburada dan orjinal aldım, filtreleri sanayiden vw skoda özel servisi aynı zamanda yedek parça satıcısından aldım, usta ile gittik aracın üzerinden çıkarılan hava filtresi ile gittik aracın marka modeline göre filtreleri aldık. 1600 tl ye işçilik dahil maliyeti oldu.
Usta ise 30 yıldır tanıdığım ustam.
Bakım sonrasında klimada pis bir koku gelmeye başladı, ustayı aradım gel bakalım filtre bozuk olabilir belki dedi, ama sanayi eve uzak 100 tl mazot yakarım filtre zaten 90~100 tl, birde yeni filtre alınacak sanayide olacak 200 tl masraf :)
YouTube da izlediğim polen filtresi değişim videoları ile evin önünde polen filtresini çıkardığımda takılan filtrenin aracımla uzaktan yakından alakasının olmadığını gördüm, eve yakın parçacıdan orijinal kod ile yeni polen filtesini alıp taktığımda koku vs kalmadı..
Bakımı sanayide benim gibi 30 yıllık ustasına bile güvenip yaptıracaklara tavsiyem, filtreleri internetten vs değil veya ustayı çırağı göndererek parçacıdan değil, orjinal parça kodları ile sanayiden parçacıdan bizzat kendiniz kontrol ederek almanızdır. Kod numarasına göre orjinal yoksa parçacılar buda olur diye ellerinde ne varsa onu vermeye çalışıyor veya farklı olduğunu söylemiyor direkt poşete atıyorlar. :)
Güvene dayanarak yaptığınız 3 krş hesaplı olsun derken cebinizden fazla para çıkmasına sebep olmayın.
Saygılar.

2
Rapid / Triger Değişimi Kilometre/Yılı
« : 02 Ekim 2022, 19:47:10 »
Merhaba,
Rapid 1.4 TDI motorların triger değişimi/bakımı kaç kilometre veya yılda yapılması gerekiyor bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
Yakın zamanda yetkili serviste veya sanayide yaptıran varsa ne kadar maliyeti oluyor?
Saygılarımla.

3
Rapid / Direksiyon Altından Yağ Sızıntısı
« : 29 Mayıs 2021, 20:27:28 »
Direksiyon altından fotodaki yerden cıvata dibinden yağ sızıntısı var, seyir halinde direksiyon konsolu ısınınca vida üzerinde biriken yağ paspasa 1~2 damla şeklinde damlıyor, aracın altında yağ yok sadece direksiyon altında fotodaki yerden sızıntı var.
Araç kullanılmadığı zaman yani direksiyon soğuk iken herhangi bir damlama olmuyor, sadece terleme oluyor.
Bu vaziyet neden olur, veya daha önce bu arızayı yaşayan yaptıran oldumu?
Saygılarımla.

4
Rapid / Zırıltı Sesi (Çözüldü)
« : 28 Kasım 2020, 13:07:51 »
Aracımda 1 haftadır 2000 devirden sonra başlayan ve devir düşünce kesilen rahatsız edici zırıltı sesi ile mücadele ettim. Sesin sadece yüksek devirde olması nedeniyle motorda arıza olduğunu düşündüm.
Ses yetkili serviste bakım sonrasında başladı, onlara sesi danıştım ancak bakımla alakasının olmadığını, bakım esnasında vida vs sökülmediğini söylediler.
Bende kendi ustama aracı gösterdim, 1 saat aramasına rağmen motor egzoz komlple kontrol etmesine rağmen sesin kaynağını net olarak tespit edemedi, umutsuz geri dönerken ses şiddetli geri başladı. Ustanın yanına geri döndüğümde, usta polen filtresini söküp kontrol maksadıyla sağ ön koltuğun önüne eğildiğinde sesin sağ ön koltuk alt tarafından geldiğini duydu, koltuk altında montaj hatası bozuk para vs anormallik yoktu, aracı lifte kaldırıp aynı zamanda gaza basılmak suretiyle sağ ön koltuğun altındaki plastik muhafayı söktü sesin şasiye temas eden yakıt borularının şasiye ve birbirine sürtünmesinin neden olduğunu tespit etti, 2 adet ince plastik yakıt borusu sabitleme malzemeleri ile monte edilmiş ancak fabrikasyon sabitlemenin sağlam yapılmaması nedeniyle ses yapmaya başlamış, boruların köpük ile izalasyonu yapıldı ve ses kesildi.
Basit bir seste olsa çok rahatsız edici ve kaynağını bulmak zor.
Ses kaydını google drive üzerinden paylaştım.
https://drive.google.com/file/d/1MpbE04U8M939RQZ7YrgmOdMpA8pqqu87/view?usp=drivesdk

5
Skoda'nın ürün gamındaki en büyük modeli Superb makyajlandı. Hem ön hem de arka yüzünde önemli tasarım değişiklikleri yapılan otomobil, makyaj operasyonu ile birlikte hibrit bir seçeneğe kavuştu. Yapılan açıklamaya göre, toplam 218 beygir güç üreten hibrit motor, otomobile tamamen elektrikli olarak 55 kilometrelik bir menzil sunuyor. Makyajlı Superb'in yıl içine satışa çıkması bekleniyor. İşte yeni Superb hakkındaki tüm detaylar...
https://m.haberturk.com/skoda-nin-amiral-gemisi-makyajlandi-2473828-ekonomi/3

6
DSG – DCT şanzıman kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Çift kavrama (debriyajlı) şanzımanlar (DCT – Dual Clutch Transmission) geçtiğimiz 10 yılda daha çok yüksek performanslı araçlarda ve yarış araçlarında kullanılırken artık 1.0lt 3 silindirli motora sahip modellerde bile sunulmaya başlandı.

Çok iyi ve hızlı vites değiştiren bir şanzıman tipi olsa da yanlış kullanılması durumunda oldukça büyük sorun yaratabilecek bir yapısı vardır ve biz de bu sorunları yaşamamak için Çift kavrama (DCT) şanzımanın nasıl kullanılması gerekildiğini anlatmaya çalışacağız.

Başlığımızda DSG olarak belirttiğimiz ve VW tarafından kullanılan bu kısaltma ile DCT aslında aynı kavramlar. Ancak Türk kullanıcısı tarafından genelde DSG olarak bilindiği için bu şekilde belirttik. Temel olarak DSG ile DCT aynıdır. Otomobil markalarının kullandığı DCT şanzıman kısaltmaları ise şu şekilde;

VW, Skoda, Seat – DSG (Direct Shift Gearbox, Direkt Schalt Getriebe)
Audi – S-Tronic
Porsche – PDK
Renault – EDC
Ford – Powershift
BMW – M-DCT ( M modelleri)
Kia – DCT
Fiat – TCT
Mercedes – 7G-DCT
Lamborghini – LDF
Ferrari – DCT

DCT şanzıman genel çalışma prensibi itibariyle oldukça gelişmiş çift kavrama sistemine sahip bir otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Ancak otomatik moddayken tork konvertörlü geleneksel otomatik şanzımanlardan bile pürüzsüz ve çabuk geçişlere sahiptir ve daha az yakıt tüketir. Geleneksel otomatik şanzımana en büyük alternatiftir ve markalar büyük bir hız ile DCT tipi şanzımana geçiş yapmaktadırlar. Seri üretim bir araçta ilk kez 2003 yılında VW Golf MK R32 modelinde kullanılmıştır.

DCT otomatik şanzımanlarda tork konvertörü yoktur ve motor ile şanzıman arasındaki bağlantıyı tork konvertörü değil bilgisayar kontrollü 2 adet debriyaj gerçekleştirir. Birbirleri ile iç içe bulunan bu debriyajlardan dışta bulunan çapı büyük olan (sarı) tek vitesleri, içte bulunan çapı dar olan (mavi) ise çift vitesleri değiştirir. Debriyajlardan bir tanesi vitesi ayırırken aynı anda diğer debriyaj da vitesi değiştirir. Bu sayede değişimler çok yüksek bir hız ile ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleşir.

DCT (Çift Kavrama) şanzıman kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Çift kavrama şanzımanlar ile diğer şanzımanların kullanımı aslında benzerdir ancak yapıları gereği daha fazla dikkat etmek gereklidir. Manuel şanzımanda yapılması gerekenlerin birçoğu DCT şanzımanlar içinde geçerlidir ancak daha hassas oldukları için daha çabuk arıza vermektedirler. Ayrıca geleneksel tip (tork konvertörlü) otomatik şanzımanlar için de aynısı geçerlidir ancak bu sistemler kullanım tarzına çok daha dirençlidirler. Bunun da en büyük nedeni tork konvertörünün çalışma prensibi ile alakalıdır. Bir başka yayınımızda tork konvertörü konusunu detaylı bir şekilde izah edeceğiz.

Diğer taraftan DCT şanzımanların kuru ve ıslak olarak iki tipi mevcuttur. Islak tip DCT şanzımanlar genellikle 350nm ve üstü torka sahip araçlarda tercih edilir. Kuru tip ise genellikle 350nm torkun altındaki araçlarda tercih edilir ve kullanılan DCT şanzımanların büyük bir çoğunluğu kuru tiptir diyebiliriz. Daha ucuz maliyetleri, hafif olmaları ve çalışmasında daha az direnç olması nedeniyle daha yaygın bir şekilde ve düşük güçteki ekonomik araçlarda tercih edilmektedir. Bazı 2.0lt ve 2.0lt altındaki çoğu araçta kuru tip DCT bulunmaktadır.

Ancak kuru tipin ıslak tipe göre önemli bir dezavantajları bulunmaktadır ve kavramaların bulunduğu hazne yağ ile dolu olmadığı için yanlış kullanımda ısınmaya oldukça meyillidirler. Zaten kullanım alışkanlıklarından kaynaklanan hatalar da aşırı ısınmaya neden olmakta, bu durum da aşınmaları arttırmaktadır. Kısacası DCT şanzımanlar esas olarak aşırı ısınma nedeniyle yıpranmaktadır. Aşırı ısınmaya işe aşağıdaki tarzda kullanımlar neden olur ve kaçınmak gereklidir.

Araç durduğunda ayak frende beklemek

Belli bir süre aracınızı kullandıktan sonra ışığa gelip durduğunuzda 10 saniye ve üstünde bir bekleme süresi var ise vites kolunu “N” yani boşa almak şanzımanın ısınmasını önler. Aslında günümüzde DCT şanzımana sahip araçların büyük bir bölümü frene basılınca debriyajı motordan ayırır ancak gene de N konumuna almak avantaj sağlar. Ancak bu işlemin çok sık ve kısa aralıklarla yapılması da yanlıştır. Özellikle dur kalk trafiğinde sürekli olarak vitesi boşa ve sonrasında D konumuna almak faydadan çok zarar getirebilir.

Yokuş yukarı freni bırakmak

DCT şanzımanlarda yapılan en büyük hatalardan birisi vites D konumundayken ve ayak da frende olmadan aracı yokuş yukarı asılı bir şekilde durmaya zorlamaktır. Tork konvertörlü geleneksel otomatik şanzımanlarda bu bir sorun teşkil etmez ancak DCT şanzımanlarda motorun rölantide döndüğü sırada debriyajın da motora bağlı olması nedeniyle stres oluşur ve aşırı ısınma meydana gelir. Bu nedenle böyle bir durumda frene sonuna kadar basmak ve gerektiği zaman da hareket etmek gereklidir. Genellikle yokuş yukarı şehir trafiğinden karşılaşılan böyle bir durumda freni aktif bir şekilde kullanmak önemlidir. Ayak hafif gazda durmaya çalışmak şanzımana büyük zarar verir. Diğer taraftan herhangi bir yokuşta uzun süre araç çalışır şekilde beklenecek ise vites konumu boşa alınıp el freni sonuna kadar çekilerek beklenmesi daha doğrudur.

Freni kesik kesik bırakarak ilerlemek

Özellikle sıkışık trafikte sıklıkla yapılan bu davranış DCT şanzımana büyük zarar vermektedir. Ancak açıkçası sıkışık trafikte yapılacak başka bir şey de yoktur. Sürekli olarak ayağı frenden yarım şekilde kaldırarak hareket ettirmek 1. debriyajın motordan tam ayrılmamasına neden olur. Bu davranış halk arasında “Yarım debriyaj” denilen olaya benzer. Bunun sonucu olarak da aşırı ısınma meydana gelir ve aşınmalar da artar.

Kaçınılmaz olan bu durumu daha az bir şekilde yapmak ise ısınmayı azaltır. Çok kısa süreler ile kesikli bir şekilde yavaş ilerlemek yerine sürüş mesafesini arttırarak daha hızlı ve uzun bir şekilde yol almak ısınmayı azaltır. Bu da sıkışık trafikte bir süre bekleyip öyle yol almakla mümkündür. Ancak bu durum özellikle İstanbul trafiğinde ön araç ile olan mesafe açtığı için diğer araçlar tarafından gerçekleşecek kaynaklar ve çalınan kornalar nedeniyle oldukça zordur. Ancak ısınmanın da en büyük nedeni bu şekilde kullanmaktır. Bu nedenle dur kalk trafiğinin çok olduğu yerlerde kullanılan DCT şanzımanlar daha sık arızalanmaktadır.

Yanlış bir şekilde manuel vites değiştirme

Manuel kullanımın da mümkün olduğu DCT şanzımanlarda çok sık olmasa da yapılan önemli bir hata vardır. Manuel kullanım sırasında ayak gazdayken vites küçültmek ve ayak frendeyken de vites büyütmek şanzıman üzerinden büyük bir strese neden olur. Bunun sonucu olarak da aşırı ısınma gerçekleşir. Bunu önlemek için araç hızlanırken vites düşürmemek gereklidir. Tam tersi olarak araç yavaşlarken de vites büyütmek yanlıştır.

İlk kalkış hataları

Araç kalkışa hazır ancak durağanken sol ayağı frende ve sağ ayağı gazda uzun süre bekletmek DCT şanzımana büyük zarar verir. Bu tip kullanım tarzı genellikle sportif kısa mesafe kalkışlarında uygulanmaktadır. Bir çeşit “Launch Control” yani kalkış kontrol yardımcısı havası verse de kısa süreli yapılması şarttır. Aksi halde aşırı ısınmaya neden olur ve aşınmalar da doğal olarak artar.

SONUÇ

DCT şanzımanlar sanıldığı gibi sık sorun çıkaran şanzımanlar değildir ancak yanlış kullanım ve kullanılan ortam bu arızaları çoğaltabilir. İstanbul gibi dur kalk trafiğinin sık olduğu şehirlerde arıza yapma ihtimali çok daha yüksektir. Yukarıda listelediğimiz maddelerden özellikle ilk 3 maddede yapılan hatalar DCT şanzımana sahip araçlarda sıklıkla arıza çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bunlara özellikle dikkat edilerek kullanım alışkanlığının bu yönde şekillenmesi şarttır.

https://m.mynet.com/dsg-dct-sanziman-kullanirken-nelere-dikkat-etmek-gerekir-190101137559

7
Rapid / Motor Soğutma Suyu Seviyesi Neden Düşer
« : 12 Ağustos 2018, 11:20:07 »
Arkadaşlar,
Rapid Sd. 2016 Dizel 1.4 DSG motor araçta, motor soğuk iken soğutma sıvısı minimum altına düşüyor, sıcaklık 90 a gelince notmal seviye yükseliyor.
Sebebi ne olabilir? Herhangi bi yerde sızıntı yok kontrol ettim.
Yardımınızı rica ediyorum.

9
Rapid / Akü Voltaj Zayıf Uyarısı
« : 25 Mart 2018, 12:04:33 »
Arkadaşlar 18000 km de 2016/10 çıkışlı araç akü voltajı düşük seyir halinde şarj edin uyarısı verdi araba çalışmadı takviye ile çalıştırmak zorunda kaldım. Aslında takviye yapmadan yol yardımı çağıracaktım araçta yaşlı ve çocuklar olduğu için bekleme yapma şansım yoktu.
Gün içinde tekrar kullandığımda sorun olmadı hatta star stop bile devreye girdi.
Anlık voltaj dalgalanması nedeniyle hata vermiş olabilirmi?
Yeni araçta akünün bu kadar çabuk arıza vermesi normalmi?
Servise gitmelimiyim?
 Tavsiyenizi rica ediyorum arkadaşlar.

10
Rapid / Su İle Motor Yıkanırmı
« : 20 Mart 2018, 22:20:12 »
Arkadaşlar dizel motor soğuk iken bol su ile yıkansa zararı olurmu? Yani hortum ile su tutsak bol su ile motor güzelce yıkansa çamurundan tozundan arınsa,  sudan dolayı motor, elektronik aksam ve dsg şanzıman olumsuz etkilenir için?
Bu konuda tecrübesi olan varmı?
Saygılar.

11
Sohbet / Ankara Antalya Yol Güzegahı
« : 02 Aralık 2017, 14:15:20 »
Selamlar Arkadaşlar,
Geçen hafta Ankara'dan Antalya'ya seyahat ettim.
Yolculuk öncesi güzergah konusunda webte çok araştırma yapmama rağmen en iyi güzergahın hangisi olduğu konusunda net faydalı bilgi bulamadım.
Ancak doğaya karşı ilgim nedeniyle Konya üzerinden Antalya'ya gittim toroslarda müthiş bir doğa manzarası mevcut ancak çok zorlu yüksek rakım nedeniyle rampa tırmanışı dolayısıyla çok fazla inişli virajlı bir güzergah, toros dağlarından geçen yol duble değil çok tehlikeli şoförlüğü iyi olmayanların kesinlikle kullanmaması gereken bir güzergah Ankara-Konya-Antalya yolu..
Dönüşte ise Antalya-Isparta-Afyonkarahisar-Ankara güzergahını kullandım, bu güzergahta ise Antalya-Isparta  arasında Toros dağlarından geçiş duble yol değil Konya yolundan daha iyi ancak virajlı ve dağ yolu çok tehlikeli hızının 80 i geçemiyor malesef..
Bu iki güzergahta yağışlı ve karlı havalarda kesinlikle kullanılmamalı.
Ankara-Antalya için en iyi güzergahın daha önce kullandığım
Ankara-Afyonkarahisar-Burdur-Bucak-Antalya güzergahı olduğunu gördüm bu güzergahı kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Sağlıklı yolculuklar dilerim.

12
Paylaşım / İkinci Elde Km Oyununa Son
« : 19 Kasım 2017, 15:49:19 »
İkinci el araçta 'kilometre' oyununa son
İkinci el araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgiler, PTT’nin HGS ve PTTBank mobil uygulamalarından öğrenilebilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında imzalanan "Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol" kapsamında ikinci el araçların muayene tarihi ve kilometrelerine ilişkin bilgiler, PTT'nin HGS ve PTTBank mobil uygulamaları aracılığıyla anında öğrenilebilecek.
PROTOKOL İMZALANDI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka ile PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından "Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol" imzalandı. Protokol kapsamında, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometreleri, en güvenilir ve doğru bir şekilde öğrenilebilecek.
İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerini PTT AŞ tarafından geliştirilen ve HGS yüklemelerinin online yapıldığı HGS Android, HGS IOS ile bankacılık işlemlerinin yapıldığı PTTBank mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce PTT ile paylaşılacak verilere, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek 5 lira bedelle bakılabilecek. PTTBank müşterisi olmayanlar ise söz konusu bilgilere, üyelik zorunluluğu olmadan HGS uygulamasından ulaşabilecek.
"VATANDAŞ KANDIRILMADAN ARACINI ALABİLECEK"
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri Niyazi Berktaş yaptığı açıklamada, ikinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması konusunda çok sayıda mağduriyetin yaşandığını söyledi.
AÇILAN DAVALAR UZUN SÜRÜYOR
Konuya ilişkin şikayet sayısının her geçen gün arttığını belirten Berktaş, bazı ikinci el araç satıcılarının kilometreyi sıfırlayarak, daha düşük kilometreli aracı yüksek fiyata sattıklarını, durumun fark edilmesi üzerine açılan davaların da uzun sürdüğünü bildirdi.
Berktaş, ikinci el araçlarda TRAMER sorgusuyla hasar kaydının öğrenilebildiğine işaret ederek, PTT AŞ tarafından sunulacak hizmetle artık araçların gerçek kilometrelerinin de öğrenilebileceğini, böylece vatandaşın kandırılmadan aracını alabileceğini kaydetti.
Kaynak ensonhaber.com

13
Teknik Bilgi Paylaşımı / Geri görüş kamera sigortası
« : 16 Kasım 2017, 12:22:39 »
Değerli arkadaşlarım,
Geri görüş kamerası montajı konusunda;
Rapid in klavuzunda sigorta kutusunda (14 nolu yer) geri görüş kamerası için sigorta bulunduğu belirtilmiş, kamera montajında elektiriğin nereden alınacağı konusunda belki yardımcı olur..

14
Paylaşım / Cam filmi yeniden yasaklandı
« : 21 Ekim 2017, 14:11:24 »
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı. Buna göre, cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi esas alınacak.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesi ise "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmünü içeriyor.

- Yürürlüğe girmeden yasaklandı

Bakanlık yetkilileri de ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle söz konusu düzenlemenin yapıldığı bilgisini paylaştı.

Bakanlık, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti. Böylece, 26 Ekim 2017 olan yürürlük tarihi gelmeden yeniden düzenleme yapılmış oldu.

Kaynak memurlar.net 21/10/2017

15
Rapid / Rapid Sedan TDi yağ kaçağı problemi
« : 24 Eylül 2017, 12:45:59 »
Değerli arkadaşlarım
Aracımı alalı 10 ay olmuş iken motor altından yağ kaçağı problemi yaşamaya başladım..
Temmuz 2017 den Eylüle 3 defa aynı şikayet ile 23 gün araç serviste kaldı..
Servisler arızaya geçici çözüm bulabiliyor, bu 3 ncü arızada servisin farklı tespiti olarak, önceki servisin işçilik hatası nedeniyle motora zarar verdiği şeklinde tespiti oldu (ilginç değilmi?)
Aracın yenisi ile değişimini yüce otodan talep ettim 2 defa red edildi "aracın arızasının yapıldığı" gerekçesiyle şimdi 3 ncü defa arızalandı yine değişim talebinde bulundum yine kabul etmezlerse mahkemede hakkımı arayacağım avukat bile hazır.
Sizlerinde dikkatli olmanızı aracınızın motor altını soğutma sıvısını sürekli kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.
Aranızda aynı sorunu yaşayan varmı?

Sayfa: 1 2