škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - miyop

Sayfa: 1
1
Yeti / Skoda Yeti açılan torpido kapağı için çözüm
« : 11 Eylül 2019, 16:45:11 »
Yeti lerdeki torpido kapağının kapanmaması sorunu, pekçoğumuzun malumudur. Aynı sorun, diğer bazı Skoda modellerinde de mevcut.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=33718

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=39582

Kendi aracımda, ikinci yaşın bitiminden sonra, takılmalar başlamıştı.

Daha önce, konsol ortasındaki eşya gözü kapağında da benzeri bir sorunu yaşamış ve silikon yağlayıcı (Tunap MP107) ile çözmüştüm.

İlk olarak, yine aynı yönteme başvurup, torpido düğmesi ve kapak mafsallarının etraflarını yağladım. Sorun azaldı, ama bitmedi.

Bunun üzerine, içeriden müdahale etmeye karar verip, kilit mekanizmasının bulunduğu yere ulaştım.

mekanizmanın görünüşü: https://photos.app.goo.gl/nN49kyNq4Sxf9Cwf6

İncelememde, sorunun temel sebebi, kullanılan yağlayıcının (sıvı gres benzeri bir malzeme kullanmışlar) zamanla katılaşıp, mekanizmanın hareketini yavaşlatması olarak ortaya çıktı. Bunun sonucunda, kilit dilleri zamanla hareket etmemeye başlıyorlar ve kapak kapanmıyor.

Yukarıdaki fotografta, yuvarlakla işaretlediğim kısımlar arasında, soldaki iki tanesi (kilit dillerini iten parçalar) ve sağdan ikincisi (itme hareketini iki farklı yöndeki dillere aktaran çark), bu durumdan etkilenen temel parçalar olarak gözüme çarptılar.

Sorunun ikinci sebebi de, kilit dillerinde kullanılan yayların fazla güçlü olmamaları. Mekanizmanın hareket etme limitleri, biraz sınırda tayin edilmiş. En ufak bir engelleyici durumda, kilit dilleri çalışmamaya başlıyor.

Sonuç olarak, fotografta, ok ile işaretlediğim kısımlarda yer alan kilit dillerinin düzgün çalışmamaları, kapak üzerindeki karşılık yuvalarına tam oturamamalarına ve kapağın düzgün olarak kapanmamasına yol açıyor.

Çözüm olarak, fotografta işaretli olan bütün kısımlarda, gres temizliği ve yeniden yağlama yapmak gerekiyor. Ben elimin altında hazır bulunan WD40 ile, hem temizlik, hem de yağlama yaptım. Kilit dilleri, eskisi gibi çalışmaya başladılar. Bilahare, silikon yağlayıcı ile, daha kalıcı bir yağlama yapmayı da düşünüyor ve öneriyorum.

Kilit mekanizmasına ulaşmak için, torpido kasasının üst bölümünde yer alan üç adet vidayı T20 uçlu tornavida ile açmak gerekiyor. Bunlardan bir tanesi açma düğmesinin altına gizlenmiş. Aşağıdaki servis broşürü ve ilave dökümanda gerekli bilgiler mevcut. En sona eklediğim fotografta da, torpido açma düğmesinin altında gizli olan vida görünüyor.

Servis broşürü:
https://drive.google.com/open?id=1wo5BNwTyXJhP2lbH3L_DHaUZ1ggnjPr4

İlave kaynak (Briskoda.net):
https://drive.google.com/open?id=1ugxwxCKEGo2yhFO1sXCZb4ISEkCEgGro

üçüncü sabitleme vidasının yeri: https://photos.app.goo.gl/JXm8ZEEyiXa6esP7A

2
Yeti / Skoda Yeti için araç kamerası montajı
« : 10 Ağustos 2019, 01:14:54 »
Skoda Yeti için araç kamerası montajı

Halihazırda, aksiyon kameramı, kendi uydurduğum bir düzenek ile, araç kamerası olarak kullanmaktayım.

https://photos.app.goo.gl/2EWnnk9VdRmiSQDN6

Bir sene kadar süren kullanımlar sonucunda, araçta dahili bir kamera olmasının, daha külfetsiz ve kapsamlı kayıt imkanı sunacağını gördüm ve araç kamerası edinme konusunu araştırmaya başladım.

İnternet forumlarında tesadüfen rastladığım, (Xiaomi'nin bir ürünü olan) 70mai pro, sahip olduğu  fonksiyonları ve spekleri ile, ilgimi çekti.

İlgimi çeken işlevleri arasında, sonradan eklenebilen GPS özelliği ön sıradaydı. Kamera montajında, ön cama yapıştırılan tutucu (altlık), opsiyonel olarak, gps modülü olarak  alınabiliyordu. Yani, standart ürün paketinden bir adet kamera ve altlık çıkarken, istenildiği takdirde, bu standart altlığın yerine, gps modülü almak mümkündü.

GPS modülü ile birlikte, videolara koordinat bilgisi ekleme ve şerit takip sistemi de aktive oluyor. “Şerit takip sistemi”, üç tane uyarı mesajından ibaret. Biraz uydurukça olsa da, bu başlık altında çalışan bazı işlevlere sahip olmak güzel. Yağmasa da, gürlüyor diyebiliriz kendisi için :)

Kameranın, bana kullanışlı gelen, diğer bazı yönleri ise,

- sesli komutlarla çalışma (“fotograf/video çek”, “ekranı aç/kapa”  dan oluşan, dört adet sesli komut, kullanımda pratiklik sağlıyor),

- dahili ekran (ekran üzerinden ayar ve izleme menülerine ulaşıp, gerektiğinde, başka cihazlardan bağımsız olarak işlem yapmak mümkün)

- hareket sensörü (araç kapalıyken, kamera izleme modunda kalarak kapanıyor, gerektiğinde açılıp, 60 saniye kayıt yapıyor),

- ve bataryasının olmasıydı.

Montaj konusunda, bir adet deneme ve yanılma fasılası ile ilerleyip, sonuca ulaştım.

İlk girişimim, burada bahsedilen, ön aydınlatma ünitesinden kablo çekerek işlem yapmaktı.

Aşağıdaki resimde görülen, aydınlatma ünitesi üzerindeki dikdörtgen paneli kaldırıp, altındaki vidaları sökünce, bütün ünite soket kablolarına asılı durumda kalarak yerinden çıkıyor. Ancak, kalabalık (aydınlatma, cam tavan ve sensörden oluşan) soket ekibini,  hasarsız olarak sökmek zor olacağından, buradan akım almaktan vazeçtim; zira, tüm malzemeler sert plastik ve montajları da sıkıydı.

https://photos.app.goo.gl/UHsfwfsSs87KRGGK9

İkinci ve son girişimim, ön konsolun sol yanında yer alan, sigorta panelinden kablo çekmek oldu.

Sigorta paneline ulaşım ve görünüşü, aşağıdaki fotoğraflarda yer alıyor:

https://photos.app.goo.gl/4x6mJVBsVQ5Akda37

Besleme için, aşağıdaki sigorta şemasında, 6 numara ile gösterilen ve yukarıdaki fotografta da işaretlemiş olduğum, arka cam sileceği sigortasını kullandım. Bunu tercih etme sebeplerim,
- kontağı çevirince üzerinden akım geçmesi,
- beslediği sistemler yönünden, diğerlerine nazaran, daha az teferruatlı olması,
- ve erişiminin kolayda olması idi.

Kullanma kılavuzundaki sigorta şeması, aşağıdaki gibi görünüyor.

https://photos.app.goo.gl/YSqZyG2NbbHKzzfu6

Sigortalardan gelen (12V) gerilimi, kameranın ihtiyacı olan miktara (5V) çevirmek için, aşağıda fotografına yer verdiğim,  DC-DC dönüştürücüyü kullandım (İnternet üzerinden ve Kadıköy Emintaş İşhanındaki mağazalardan edinmek mümkün kendisini)



Hat çekme işlemine kamerayı sabitleyerek başladım.

Kamera lensi, dikiz aynası ayağının mümkün mertebe yakınına denk gelecek şekilde, kamera altlığını ön cama sabitledim (Bu şekilde konumlandığında, lens olabildiğince ortalanmış ve ayna arkasında kalarak, soför görüş açısını kesmemiş oluyor).

Tarif ettiğim konum, dikiz aynası ayağının sağ tarafında kalıyor (Kameranın yeri ile ilgili fotografları, yazının sonunda görebilirsiniz).

Daha sonra, kabloyu ayna ayağının sağ yanından sol yanına geçirdim. Buradaki sabitlemeleri, “heavy duty” hamur yapıştırıcı ile yaptım (bendeki geçmiş referansları olumlu olan bu malzemenin, güneş altındaki performansını, izleyip göreceğim). Buradan da, kabloyu tavan kaplaması ile ön cam arasına yerleştirerek, sol A sütununa ulaştım.

A sütununa ulaştırdığım kabloyu, sütun kaplaması içinden geçirerek, konsol seviyesine indirdim

A sütun kaplamasını, ön cama paralel olarak ve dikiz aynası tarafına doğru, yumuşakça esneterek çıkartmak gerekiyor. Kaplama  metal klipslerle tutturulmuş, kuvvetli ama yavaş hareket etmek lazım. Klipsleri kurtardıkan sonra, kaplamayı, sütuna paralel ve yukarıya doğru yürüterek, altta yer alan, konsol yanındaki yuvasından da kurtarıyoruz. Sökme işi böylece tamamlanıyor (takarken de tam tersi uygulanıyor).

Çıkan kaplamadaki klipsler:

https://photos.app.goo.gl/EQtPuPyP2ZGUaaecA

Perde hava yastığı aksamının üzerinden geçmemesi gereken kabloyu, (yine aynı) hamur yapıştırıcım ile, cama yakın olarak, sütun sacına sabitledim).

Kablonun A sütunundan inişi:

https://photos.app.goo.gl/JdCf2DHVcf3VLpnP7

Konsolun yanından panoya ulaşınca, kablonun USB ucuna voltaj dönüştürücüyü taktım. Onun açık  uçlarına da, arka cam sileceği sigortasının + ucunu ve şasi bağlantısını yaptım.

Sigorta panosuna bağlantı (deneme bağlantısı ve nihai montaj) fotoğrafları, aşağıdaki gibidir:

 https://photos.app.goo.gl/bN7dLSwnnxNoecGZ9

Kameranın içeriden görünüşü:

 https://photos.app.goo.gl/B6N5rdAWWycUbvSp7

Sistemi salimen çalıştırdığım için bu paylaşımı yaptım.

Soru, yorum, öneri ve eleştirilerinize açık olan bu başlıkta, ilk soruyu ben de sorabilirim.

Koca koca internet (Çinli ve yabancı olanlar hariç) ve Bostancı oto sanayi sitelerinde, aşağıdaki arkadaştan bulamadığım için, sigortadan hat alma işini, bacaktan tel sararak yaptım. Bu parçayı (sigorta ekleme kablosu - “fuse tap”) sorduğum elektrikçilerin kimisi,  aracımın markasını sorarak, hiç olmayacak bir soru ile soruma yaklaştı. Kimisi de, bana uzaylı bakışı attı. Bu parçayı Türkiye'den temin etme konusunda bilgisi olanlar, paylaşırsa, sevinirim.    

https://photos.app.goo.gl/nL3oKYfTzjJ4rPRh6

3
Bulunduğum/yaşadığım bölge itibarı ile, şimdiye kadar, kışlık lastiği fuzuli görenlerden birisiydim.

Ancak, son dönemlerde, Kış aylarında araçla şehir dışına seyahat etme ihtiyacı hasıl olmaya başlayınca, üç aylık bir dönem için bile olsa, Kışlık lastik kullanmaya meyil ettim.

Bunun için, kışlıkları yazlıklardan ayrı bir jant setine takılı olarak kullanabileceğim şekilde lastik edinme yolunu seçtim.

İlk olarak, aracımın orjinal 7jx16 ET45 jant ölçülerini taşıyan, vag üretimi, sac jantlardan bir set edindim.

Bu jantların üzerine, aracımın orjinal 215/60R16 lastik ölçülerinde olan Kış lastikleri takıp, devam etmem mümkün.

Ancak, bu jantlara, 215 yerine 205 mm genişliğinde (205/60R16) bir kış lastiği de takabilirim?

Böyle düşünme nedenim, 205 mm taban genişliğinin,  kışlık lastik nedeniyle nisbeten artacak olan yol sesi ve yakıt tüketimini tolere edebilecek olmasının yanısıra, küçük ebatlı lastiklerin artan ıslak tutuş ve (gerekli olursa) zincir takma kolaylığı gibi ekstra avantajlarının olmasıdır.

Kış lastiğinin ses ve tüketim handikaplarını taşımayan, premium tabir edilen lastik markaları, benim için ekonomik değiller. Bu yüzden, markaya değil, ebada odaklandım.

Kışlık lastiklerde, 215 yerine 205 kullanmanın aklıma gelen dezavantajı ise, Yeti' nin devasa davlumbaz açıklıklarının biraz daha büyüyecek olmasıdır.

Kış lastiğinde taban ölçüsünü ufaltmanın artıları ve eksileri üzerine deneyimi olanlar, görüşlerini paylaşabilirler mi?

Teşekkür ederim.

4
Benzinli motorlar için buji değişim periyodu hakkındaki soruma cevaben, Yüce Oto' dan gelen mesajda, periyodun 30,000 km olarak güncellendiği belirtildi.

Bilindiği üzere, farklı dönemlerde yayınlanmış servis tablolarında, 30k ve 60k olarak geçen, iki farklı değişim periyodu bulunmaktaydı.

Bu konuyu daha önce, başka bir başlıkta, 259 ve 268 numarlı mesajlar arasında dile getirip, konuşmuş idik ( [MENTION=8414]mşah[/MENTION] , [MENTION=7795]Toygar[/MENTION] , [MENTION=12462]rsimsek[/MENTION] ).

Yüce Oto nun cevabı ile güncel bilgiyi edinmiş olduk.

Gelen mesajının ilgili kısmına aşağıda yer veriyorum.

Buji değişim aralıkları, üretici firma tarafından belirlenen şartlar dahilinde, ülkemizde bir süre öncesine kadar 60.000 km ya da 4. Yıl periyodik bakımı sırasında uygulanmaktaydı.

Ancak yine üretici firma tarafından, ülkemizin de içinde yer aldığı bazı ülkelerde yoğun toz ve çalışma koşulları ve benzinli motorlar için yakıt kalitesinin EN 228 normuna uymaması nedeni ile bu süre 30.000 km ya da 2. Yıl periyodik bakımı sırasında uygulanmak üzere düzenlenmiştir.  


Mesajda öne sürülen gerekçeler, ülkemiz koşullarında çok geçersiz olmayabilir. Ancak, kullanıcıdan çok, servislerin lehine alınmış bir karar olarak yorumluyorum bunu yine de..

5
Yeti / Aracınızda bulunan şeyler
« : 30 Mart 2018, 11:35:31 »
Herkesin aracında, “El altında olması gerekenler” i vardır.

Kısa ve uzun yolculuklarda ihtiyaç olacağına inandığımız çeşitli eşya ve malzemeleri, araçlarımızda bulundururuz.

Kendi aracımdaki durum da buna paralel olmakla birlikte, iki sene kadar önce, aracı yeni aldığımda gelen heves, araçta bulundurduğum eşyaların miktarında güzel bir artışa yol açtı :)

Diğer taraftan, kullanım kitabında, her 100 kg ağırlıkta tüketim değerinin 0.3lt/100km kadar artacağı yazıyor.

Sonunda, el altında olması gerekenleri hafiften abarttığımı düşünerek, kendimce bazı önlemler aldım:
- İstepneyi ufalttım.
- Küçülen eşya gözlerine göre, sürekli bagajda taşıdığım eşyaların bir kısmından feragat edip, onları evimin bodrumunda bıraktım.
- Yakın zamanda da, orta koltuğu araçtan çıkartmak düşüncesindeyim.

Konuya dönersem , araçta neleri taşımanın gerekli olabileceği konusunda  bir fikir alışverişi oluşturmak adına, bu başlığı açtım.
 
Aşağıdaki listelediğim arkadaşlar, araçta benimle birlikte daimi olarak yolculuk etmekteler.. bulundukları yerleri belirterek yazmaya çalıştım.


* Sol ön kapı cebi,
Islak mendil, (mini) şemsiye, isviçre çakısı,

* Konsol üstü göz,
Güneş gözlüğü, USB-mikro USB kablo, (3.5mm jaklı) aux kablo,

* Konsol üstü,
Pusula, Vantuzlu kamera tutucu, Model Yeti

* Orta kol dayama bölmesi,
Kart taşıma cüzdanı, kolonya, parfüm, şarj edilir kalem piller

* Sol ön koltuk altı,
İnverter, 12V-2xUSB  şarj adaptörü, (kamera sabitleyici) yedek vantuz, yangın söndürücü, araç parfümü, (bozuk para taşıma amaçlı kullanılan orjinal) küllük,

* Sağ ön koltuk altı,
Araç kullanım kılavuzları, Not ve kayıt klasörü,

* Torpido gözü,
Küçük not defteri, kalem, bisküvi

* Sağ ön kapı cebi,
Çöp kutusu, Kağıt mendil

* Sol-Sağ arka kapı cepleri,
Çöp kutusu, 3.5 mm jaklı Kulaklık, Kağıt mendil, 3d gözlükler, Pet şişe su

* Ön koltuk arka cepleri,
(iki adet) Şişme minder, şişme boyun minderi,

* Bagaj,

Pandizot:
Vantuzlu mini uyku yastığı, hava ionizer cihazı, (pandizot altı filenin içinde) eşya sabitleme bantları.

Çanta 1:  
(sprey şişeli) su, (sprey şişeli) şampuanlı su, şampuan, saf su, (sprey) cila, (sprey) kauçuk bakım köpüğü, demirtozu sökücü, şarjlı süpürge hortum ve uçları

Çanta 2:
(Mikro fiber uçlu) temizlik başlığı, (çeşitli boylarda) detay temizlik fırçaları, tekerlek işaretleme kalemi, cam silme lastiği, buz kırıcı, Kancalı lastikler

Bagaj Döşeme üstü (filelerde):
Yağmurluk, Şapka (2 adet), yangın söndürücü 2, Şarjlı Araç Süpürgesi, (süpürge için) yedek batarya, jant temizlik fırçası, jant temizlik sopası (mikro fiber uçlu),  ıslak mendil, basınçlı Köpük pompası, saf su, normal su, cam suyu, trafik seti, (dört adet) eşya sabitleme aparatı, (uçları cırtlı, çeşitli sayıda),

Bagaj Döşeme Altı:
Yag (1lt), Soğutma sıvısı (1:1 sulandırılmış G13, 0.5lt), mini istepne, kriko, (12V elektrikli) lastik pompası, lastik tamir spreyi, (elbise/mobilya) temizlik fırçası, makyaj temizleme pamuğu (paket), kulak temizleme pamuğu (paket), cırt bant, bez bant, izolasyonlu bant, maket bıçağı, asetat kalemi, manyetolu fener, (çakı içeren, çok fonksiyonlu) el aleti, (mini) lokma seti, (mini) bisiklet pompası, toz bezleri (4-5 adet), cam cilası, kauçuk/lastik temizleyici, plastik temizleyici, hamur yapıştırıcı, normal yapıştırıcı (Bali tarzı), (mini) şerit metre

:thank:

6
2016 model Skoda Yeti den çıkma,

195/60/R16 ebatlı (5x112 bijon ölçülü),

Continental Premium Contact 2 marka,

89H,

sıfır lastik ve siyah boyalı çelik janttan oluşan istepne,

200 TL ücret karşılığı satılıktır.

Fotografları, ilan sitesindeki adreste görebilirsiniz.

7
Kamiq / B segmenti SUV için Skoda' dan Kamiq
« : 24 Ocak 2018, 13:28:50 »
Çin kaynaklı habere göre, VAG grubunun bu ülkedeki tesislerinde, Çin pazarı için, Kamiq isimli yeni bir kompakt SUV geliyormuş.

Nisan' da lansmanı, Haziran' da piyasaya sürülmesi planlanan araç, Avrupa pazarı için beklenen B sınıfı SUV hakkında fikir verici olabilir.

Ancak, haberde verilen ölçülerin Karok ölçülerine oldukça yakın olması nedeniyle, aracın bölgeye özel bir üretim olması da mümkün.

8
Yeti / Bugün aracınız için ne yaptınız?
« : 29 Aralık 2017, 09:03:57 »
Araçlarımızın, tarafımızdan kurcalanma aksiyonları, diğer kullanıcılar için eğitici ve motive edici olabiliyorlar.

Bir başka araç forumunda açılmış olan başlıkta, eğlenerek izlediğim konuyu, buraya da taşıma temennisi ile, bu başlığı açtım.

Buna benzer bir konunun bu forumda olduğunun da farkındayım. Ancak, buradaki mesajların ekseriyeti, yeni aksesuar bulunması/alınması üzerine seyretmekteler. Araç temizliği, bakımı, tamiri gibi, tüm işlemleri kapsayan ve biraz daha Yeti ye yönelik bir başlık mevcut değil, görebildiğim kadarıyla..

Konu başlığındaki “bugün”, lafın gelişi bir tanımlamadır.. amma velakin, aracını hergün kurcalayıp, yaptıklarını da günü gününe paylaşmak isteyenlere, kimsenin itirazı olmaz sanıyorum.

9
Yeti / Skoda Yeti eğitim videoları
« : 31 Mayıs 2017, 11:23:34 »
Tamir, bakım ve detay konularını içeren eğitim videolarını bir başlıkta toplamak istedim.

Herkese selamlar.



Servis aralığı bilgisini sıfırlama:
https://www.youtube.com/watch?v=_5WlPXdBgxA

Polen filtre değişimi:
https://youtu.be/Wmf53hjvBQA

Klima temizliği ve polen filtre değişimi:
https://www.youtube.com/watch?v=xmNQCJ5CWBM

Skoda Yeti 1,2 TSI Hava filtresinin değiştirilmesi (CBZB):
https://www.youtube.com/watch?v=mcOHaZ2hoQo

Skoda Yeti 1,2 TSI Boğaz Kelebeği sökümü, temizlenmesi (CBZB):
https://www.youtube.com/watch?v=vCyHHGYhWJQ

Sigorta kutularına erişim:
https://youtu.be/BKDmqUZMjIk

Sis farlarında köşe dönüş özelliğini aktive etme:
https://www.youtube.com/watch?v=SM4llstKKG4

Plaka lambalarını değiştirme:
https://www.youtube.com/watch?v=15ZIeME2d1o

Arka koltukların çıkarılması:
https://www.youtube.com/watch?v=nCSjKCn1E0s

Lastik tamir kiti ile onarım yapılması:
https://www.youtube.com/watch?v=m1mQQdwvOXI

Isofix parçalarına sahip bebek koltuğu montajı:
https://www.youtube.com/watch?v=3ogTCymikIk

Cam temizleme suyu doldurma:
https://www.youtube.com/watch?v=E5YvblzwpQw

Ön konsol kaplama (trim) parçalarının sökülmesi:
https://www.youtube.com/watch?v=kghXVwbvX3w

Swing medya ünitesinin sökülmesi:
https://www.youtube.com/watch?v=0RU8gXr9Wc8

Radyatör koruma panjuru uygulaması:
https://www.youtube.com/watch?v=uL11WPKnovs

Tavan kaplamalarının sökülmesi:
https://www.youtube.com/watch?v=XqsP_UagAxg
 
Koltukların sökülmesi ve kılıf montajı:
https://www.youtube.com/watch?v=C3cmmNhuCxs

(Aksesuar ve donanım fonksiyonlarını içeren) Genel tanıtım:
https://www.youtube.com/watch?v=J-JWgEzX-zQ

Ön kolçak modülünün sökülmesi ve aux soketi montajı:
https://www.youtube.com/watch?v=ERDvyC1X_0Y

Arka lamba sökümü ve değişimi:
https://www.youtube.com/watch?v=OuN-C5R8k4k

Arka amortisör sökümü ve körük değişimi:
https://youtu.be/J4altSnU2Qg

Tavan için folyo kaplama uygulaması:
https://www.youtube.com/watch?v=ikIJAv2SuDg

Arka lambalar için folyo kaplama uygulaması:
https://www.youtube.com/watch?v=cappRefqUAA

Arka tampon eşiği koruma çıtası montajı:
(1) - https://www.youtube.com/watch?v=QtzIXi5dssc
(2) - https://www.youtube.com/watch?v=jWMtHJPOnv8

-------------------

ilave:

Aracı çalıştırırken kadrandan selamlama aktivasyonu:
https://www.youtube.com/watch?v=CltCs6M-E4A

marşpiye koruma parçası montajı:
https://www.youtube.com/watch?v=kGhHuH1P3ZY

10
Yeti / Yeni Yeti, Karoq mu olacak?
« : 27 Nisan 2017, 22:06:13 »
Internette dolaşan haberlere göre, kasa değişimi ile birlikte, model isminin değişmesi de gerçekleşiyor.

Aşağıda, İngiliz Autoexpress dergisinin konu ile ilgili haber linkinde, Skoda içerisinden bir açıklama ve yeni kasanın fotografları mevcut.

Kasa fotoğrafları, daha önce sızanlara ve, tahmin edildiği gibi, Tiguan - Ateca - Kodiaq çizgilerine benziyor.

Skoda tasarım sorumlusunun verdiği beyana göre, konu net değil, model isminin değişip değişmeyeceği henüz karara bağlanmamış.


http://www.autoexpress.co.uk/skoda/yeti/91163/new-skoda-karoq-suv-yeti-replacing-suv-spied

11
Yeti / Koruyucu malzeme ölçüleri
« : 31 Mart 2017, 10:03:03 »
Aracımın muhtelif yerlerine (folyo, film, vb.kullanarak) koruyucu malzeme uygulaması yapmıştım.

Torpido içinin ve kapı ceplerinin kaydırmaz ped ile, ayak dinlendirme yerinin kauçuk paspas ile kaplanması gibi, çalışmalarım oldu.

Ölçüleri önce bir patron kağıdına geçirip, daha sonra keseceğim malzemeye uygulamıştım.

Bunları yaparken, en fazla vakit alan işlemin, ölçü almak olduğunu gördüm.

Yapacaklara bir faydası olur diyerek, aldığım ölçüleri paylaşıyorum.

Çizimler ölçeklidir. Belirtilen ebatlardaki kağıtlara çıktı aldığınızda, orjinal ölçüleri elde etmiş olursunuz.

Kapı içi cepleri kaplama (ebat: A3, sağ ve sol parçalar biribirinin aynısıdır, parça ters çevrilerek, diğer tarafın patronu elde edilir)

Torpido içi kaplama (ebat: A3)

Sol ayak dinlendirme yeri (ebat: A4)

Swing medya ünitesi ekran koruyucu (ebat: A4)

Bagaj eşiği (ebat: A3, sol parça ters çevrilerek A-B işaretli noktalardan sağ parça ile birleştirilerek kullanılır)

12
Yeti / Yeti şanzıman dişli oranları
« : 03 Mart 2017, 00:19:03 »
Aracınızın hangi motor devrinde ne kadar hıza ulaşabildiğini teorik olarak hesaplayabilmek ister miydiniz?

90 km/sa hıza, hangi motor devrinde ulaşabileceğimi merak ederek, ben istedim.

Bunun için, aracınızın şanzıman dişli oranlarını ve tekerlek ölçülerini bilmek/kullanmak gerekiyor.

Kendim gibi, sonradan taze merak edinip, bilgi sahibi olmak isteyenler için, kısa bir özet hazırladım.

Şurada, konunun detaylı olarak anlatımı mevcut:
https://hayatinvirajliyollarinda.com/2016/12/16/son-disli/

Yukarıdaki sayfadan teorik bilgileri aldıktan sonra, şuradan da aracınızın dişli oranlarını öğrenebilirsiniz:
http://www.cars-data.com/

Tüm verileri aldıktan sonra, geriye, tekerlek ölçülerinizi yazıp, hesap etmek kalıyor.

Kendi aracımın (Skoda Yeti - 1.4 TSI DSG 125 Hp, 16” jant ve 215/60 lastik) verilerinden yola çıkarak, aşağıdaki gibi bir hesap tablosu hazırladım.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NikRw7x81zllrsdcbBwU9O2ZhqbwI1myv1-f-_WLx7Y/edit?usp=sharing

1.4 TSI Yeti için, bu tablonun bir çıktısı aşağıdadır. DSG li Yeti araçlarda 1.2 ve 1.4 TSI  motorların dişli oranları aynı, ancak 1.6 dizellerin ki farklıdır (en azından, cars-data.com sitesindeki veriler böyle gösteriyor).

Tabloya, “Oran” kolonunun altına, kendi dişli oranlarınızı girdikten sonra, sarı zeminli hücrelere, tekerlek ölçülerinizi ve motor devrini girerek, aracınızın hangi viteste, hangi hıza ulaşabildiğini görebilirsiniz.



https://goo.gl/photos/vCrZWKC8pBESYMV19

Tüm bu işlemler sonucunda, aracımın 90 km/sa hıza, 2000 devirin altında ulaşabildiğini görüp, rahatladım :)

Kendi araçlarıyla ilgili, benzeri merakları taşıyanlar için, bir cevap vesilesi olabilir umarım.

13
2016 Skoda Yeti Ambition aracım için, Bolero yada Amundsen-Bolero teyp ünitesi arıyorum.

Smartlink özelliğini kullanmak istediğimden, aradığım ünitenin Mayıs 2015 sonrası çıkışlı olması lazımdır.

Aracımın üzerinde, orjinal Swing ünite mevcuttur.

Satmayı veya takas yapmayı düşünenler varsa, irtibata geçebilirler.

14
Yeti / Yeti' de Smartlink veya Mirrorlink kullanan var mı?
« : 26 Ekim 2016, 23:54:18 »
Merhabalar,

Smartlink ve mirrorlink özelliklerini aktif olarak kullanan var ise, biraz bilgi almak isterdim.

Önce, kendi durumumu özetleyeyim:

Aracımda ambition donanım ve, ilave olarak, bt mevcut.

Bu donanımla birlikte, 5” ekranlı Swing ünitesi geliyor. Ekran biraz küçük ve dokunmatiği de süper değil, ancak idare edebiliyorum. Cep telefonumu ve mp3 çalarıımı bt üzerinden birlikte sorunsuz kullanabiliyorum.

Swing konusundaki tek sıkıntım, ünite üzerinde, “Car” menüsünün olmayışı (Bildiğim kadarıyla yeni Octavia ve Fabialarda bu menü tuşu mevcut, Yeti için olan yeni Bolero ünitelerde de var diye biliyorum?)

Ancak,yine de, smartlink ile birlikte kullanılır hale gelen Skoda yazılımları (Skoda Drive, Skoda Media Command, vb.) ve mirrorlink ile (Android) cep telefonunun hemen tüm yazılımlarını araç konsolundan kullanabiliyor olmak, benim için önemli.

Öncelikle, swing ünitesinin smartlinki destekleyip desteklemediğinden emin olamıyorum. Skoda müşteri hizmetleri, aktivasyon kodu satın alarak kullanabileceğimi belirtiyor. Satıcım ise, bu özelliğin Bolero ünitesinde olduğunu söylüyor.

Bu özellikleri kullanan var ise, nasıl/hangi ünite ile aktive edebildikleri ve kullanımları hakkında, deneyimlerini paylaşabilir mi?

Teşekkürler.

Sayfa: 1