škodaturkey.com

TEKNİK => Teknik Bilgi Paylaşımı => Konuyu başlatan: cnr - 15 Kasım 2025, 13:15:30

Başlık: anahtar pili
Gönderen: cnr - 15 Kasım 2025, 13:15:30
Herkese Merhabalar,

 4 ay önce A7 2019 octavıa aldım.
 Bugün kontağa anahtarı taktım ve ekranda pil değiştrin dedi.
 Pil değişimi için serviste daha mı sağlıklı oluyor bilgi paylaşımda bulunulursa sevinirim.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: Levcho - 16 Kasım 2025, 23:18:23
Eliniz yatkınsa kendiniz değiştirin. Çok basit bir iş.
Youtube da çokça video var.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: Uğur Akar - 17 Kasım 2025, 17:01:36
Hiç bir şey bilmiyorsanız da bir saatçi bile değiştirebilir pili.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: erman17 - 18 Kasım 2025, 11:16:58
Nasıl değiştirirsen değiştir ama saatçiden aldığın pili sakın kullanma hocam. İnternetten panasonic ve varta sipariş ettim. hiç sorun yaşamadım. Saatçiden aldım. 2 gün sonra attım çöpe.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: rsimsek - 18 Kasım 2025, 11:21:22
Her türlü pilde üzerindeki üretim tarihine dikkat edilmeli! Aksi halde üretim sonrası bitmeye başlar.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: erman17 - 18 Kasım 2025, 16:54:25
Yanlış anlaşılma olmaması adına söyleyeyim. Pil, anahtar dışında her şeyi çok iyi çalıştırıyor ancak araç kumandasıyla uyumsuz çalışıyor. Hatta marketten duracell CR2032(aklımda kaldığı kadarıyla) aldım. O da hiçbir işe yaramadı. Bu pillerin hiçbirinin üretim tarihleriyle alakalı bir problemi yoktu bu arada. Ama üstte yazıldığı gibi kesinlikle üretim tarihine dikkat edin. Ben internetten panasonic aldım. Sıfır araç aldığımda da kumandasından o çıkmıştı. Kalitelidir. Tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: rsimsek - 18 Kasım 2025, 20:51:43
İkinci anahtar varsa onda veya onun piliyle değiştirip deneyin. Sorun devam ediyorsa anahtar elektroniğinde sorun olabilir. Büyüteç/mikroskopla pcb'si kontrol edilmeli.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: cnr - 26 Kasım 2025, 16:42:15
Herkese Merhabalar,

 Yorumlar için çok teşekkür ederim
 sanırım öyle servise gidip te ekstra yapılacak bi işlem yapılacak yok gibi.
Başlık: Ynt: anahtar pili
Gönderen: rsimsek - 26 Kasım 2025, 21:30:23
Pilde sorun yoksa, ya anahtar devresinde (ıslanma, düşme, ezilme gibi bir darbeden), ya da pil temas yerlerinde temazsızlık olabilir!