škodaturkey.com
SKODA MODELLERİ => Octavia A8 => Konuyu başlatan: brky - 23 Ocak 2024, 09:09:56
-
Arkadaşlar merhaba ötv indirimli araç alacağım
1.0 Premium paket mi yoksa 1.5 Elite paket mi (araç olmaması da ayrı bir sıkıntı 1.5 elite buldum) ama aklım acaba motordan feragat edip 1.0 Premium mu olsaydı diye düşünmeye başladım.
Çok bir bilgim yok acaba boşuna mı dert ediniyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
Şimdiden hayırlısı olsun.
1,2/ 110 HP den 1,4/ 150 HP ye geçişimdeki tecrübelerime dayalı;
Motor olarak eğer aşırı bir performans ihtiyacınız yoksa 1,0 gayet yeterli bir motor. Aralarında reelde yaklaşık 1 lt- 1,5 lt tüketim farkı var.
1,0 ile 1,5 arasında sadece kalkışlarda ve ara hızlanmalarda fark hissedersiniz. Gerisi 1,0 da sizi tatmin eder.
-
Araç bulmakta çok sıkıntı premium paketten feragat edip 1.5 elite hazır bulmuşken yapacak birşey yok sanırım.
premium paketteki ek özelliklere aldanmalıyım bilemedim :)
kişiden kişiye değişir tabiki siz olsanız ne yapardanız
-
Vw grup araçları lego gibi. Sök tak programla bir üst versiyon olsun aracınız. Ben SuperB yi Style dan Prestige ye çevirmiştim. Dediğiniz gibi bulmuşken kaçırmayın. İleride vakit ve nakit buldukça özellikleri arttırırsınız.
-
teşekkür ederim çok sağolun
-
1.5 Yıl önce sıfır aldığım Pegeout EAT 8 130 Bg dizel aracı bitmek bilmeyen sorunlar yüzünden satarak Karog 1.0 motor
115 Bg benzinli aldım,iyikide almışım yaklaşık 30 bin km dir kullanıyoruz hiçbir sorunla karşılaşmadım
Bende ayrıca Dizel Superb de var otobanda Karog peşimi bırakmıyor
200 lere çok rahat çıkıyor
Geçen yaz otobanda Karogla 100 km sabit hızla yakıt testi yaptım
Ortlama 4.2 değere ulaştım.Hem performans hemde ekonomi var,daha ne olsun ?..
(https://i.hizliresim.com/rr45e3u.jpg) (https://hizliresim.com/rr45e3u)
-
Bu arada yine birşey sorayım :)
1.5 ile 1.0 arasında ne kadar tüketim farkı var bilen varsa yazarsa sevinirim.
-
Şimdiden hayırlısı olsun.
1,2/ 110 HP den 1,4/ 150 HP ye geçişimdeki tecrübelerime dayalı;
Motor olarak eğer aşırı bir performans ihtiyacınız yoksa 1,0 gayet yeterli bir motor. Aralarında reelde yaklaşık 1 lt- 1,5 lt tüketim farkı var.
1,0 ile 1,5 arasında sadece kalkışlarda ve ara hızlanmalarda fark hissedersiniz. Gerisi 1,0 da sizi tatmin eder.
...
-
Kalkış hızı, rolling, rampada ani atak, ara hızlanma gibi konuları kenara bırakırsak Karoq-Ateca örneği verebilirim, ikisi de aynı kasa aynı fabrikada üretiliyor, 1.5 TSI ile 1.0 TSI motorda aynı yüklerde uzun yolda veya şehir içinde 1.0 motor genelde 1 litre daha az yakıyor. Zira bir çok yere 2 araba gidiyoruz, yazın tatile, sair zaman ş. içinde belli noktalara ve hep kıyas yaparız kaç litre yaktı diye.
Ne kadar beygir o kadar tüketim :)