škodaturkey.com
SKODA MODELLERİ => Fabia III => Konuyu başlatan: DuyguD - 07 Nisan 2019, 20:47:16
-
Merhabalar,
2017 Fabia’m için bu yıl aldığım bakım fiyatı 1.150 TL oldu.Yağ değişim uyarısı her gün geri sayıyordu.Bugün Bp de 400 TL ye Castrol yağ,yağ ve hava filtresi değişimi yaptırdım.Fiyat olarak çok fark ettiği için servise gitmek içimden gelmedi.Bujileri değiştirtmem gerekir mi bilemedim.Araç şu an 25.000 Km de...Yorumlarınızı bekliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Bakım demek maalesef bizde yağ ve 3 filtre değişiminden ibaret oldu. Buna bakım değil de yağ-filtre değişimi demek daha doğru olacak kanaatindeyim. Bakım ise bunların yanında (https://i.hizliresim.com/qdyYWR.png) (http://[url=https://hizliresim.com/qdyYWR)]Skoda Periyodik Bakım Tablosu[/URL]ndaki km aralığına göre tüm kalemlerin yapılması/kontrolü/uygulanması demektir. Ben de bir önceki yağ-filtre değişimini özel serviste yaptırdım. Yakında uyumlu yağ ve filtreleri toparlayıp yine özel serviste değişim yaptıracağım. Bu defa değişim yanında hangi noktalara baktıklarını da sorarak tabi. Değişim harici bir şey yapmayanlardan uzak durarak tabi!
Değişimde kullanılan yağın markası yanında, TSI motor için VW'nin önerdiği kullanıma göre değişiklik arz eden, 5w30 viskoziteye sahip tam sentetik özelliğindeki 502 00 ya da 504 00 standardında, bakım aralığına göre (https://forum.donanimhaber.com/vw-tsi-de-en-uygun-yag-secimi--33025208-25) tercih edilebilecek iki tür yağ bulunmaktadır.
Yani, kısaca yağın sadece markası hiç bir şey ifade etmez. Ayrıca önerilen filtreleri kullanmak da önemli!
-
Buji değişimi 60.000'de yapılıyormuş. Ben de 45.000'de değiştirecektim; ama buradaki arkadaşlar bu konuda uyardı beni. Servisi arayıp teyit ettim.
Ek olarak balataları kontrol ettirmenizi öneririm. Onların da ömürleri 60.000'e tekabül ediyor; ama kullanıma bağlı olarak beklenenden fazla yıpranmış olabilir.
-
Buji değişimi 60.000'de yapılıyormuş. Ben de 45.000'de değiştirecektim; ama buradaki arkadaşlar bu konuda uyardı beni. Servisi arayıp teyit ettim. Balataları kontrol ettirin sadece. Kullanıma bağlı olarak beklenenden fazla yıpranmış olabilir.
Servisi arayayım o halde.Skoda bakım cetvelinde 30.000 KM yazmışlar.Belki de o beni şaşırttı :)
-
Bugün servise bıraktım aracı 1.038 TL fatura çıkardılar...
-
Bende 25 k bakımını 17k da geçen yıl ekim de yaptırmıştım. Ama artık özel servise gideceğim çok yaslıyorlar