škodaturkey.com

SKODA MODELLERİ => Octavia A4 => Konuyu başlatan: ahmetkorpe - 22 Aralık 2011, 10:47:28

Başlık: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 22 Aralık 2011, 10:47:28
Herkeze selamlar dostlar.
Foruma yeni katildim. Umarim aktif bir forumdur.

almayi düşündüğüm araçla ilgili sormak istediklerim var
2004 model octavia 1.6 elegance 80.000km'de 21.000tl istiyorlar. (tüp takili değil)

daha önce skoda kullanmamiş birisi olarak
bu arabalar sirali sistem tüp ile uyumu nasildir. Tüp ile nekadar km'de nekadar yakiyor.

10.000km bakimlari nekadar tutuyor, çokmu pahali.

Satarken zarar etmeden satabilirmiyim. 2el piyasasi nasildir.

En önemlisi ise araci satan kişi a3 kasa dedi. Skoda yetkili bayini aradim a3 kasa octavia'da hiçbir zaman olmadi öyle bir kasamiz yok diyor a4 var diyor.

Senelerdir octavia kullanan arkadaş var oda benim arabamda a3 kasa nasil yokmuş hayret diyor. Onun arabasida 2004 1.6 elegance

sonuç olarak bu araba bu fiyata alinirmi araç çok temiz hiç tüp takilmamiş. Bu fiyatdan alsam zarar edermiyim. öneririmisiniz.

Cevap verecek herkez şimdiden sağolsun..
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: 06lkn66 - 22 Aralık 2011, 11:06:43
temizse fiyatı o kadar önemli değildir bahsettiğiniz araç a4 kasa octavia a3 kasa yok 1.6 mpı nam-ı diğer hitler motor var üstünde lpg uyumlu sorunsuz bi motor
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: umutaras - 22 Aralık 2011, 13:09:39
A3 Kasa Octavia duymamıştım varmıdır yokmudur bilmiyorum fakat sizin 2004 model dediğiniz araç kesinlikle A4 kasa. Fiyatı bana makul geldi. Aracı görüp temizliğini değerlendirmek lazım. Eğer gerçekten temiz hırpalanmamış bir araçsa para yönünden çok tereddüt etmeyin. İllaki Yetkili servise götürüp inceletin !
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 22 Aralık 2011, 13:36:23
Cevaplarınız için teşekkürler. Ömer ve Umut bey.
Skoda servisine sordum araba almayı düşünüyorum cekup nekadar diye 250tl dedi:sopa: yani 50tl'ye verilen hizmete hadi 100tl istede. 250tl istemeye utanır insan ama nerde.
Birde ömer bey ben bu araçların motorunu 102hp eski nesil sıkıntı hantal diyenleri duyuyorum ne derecede doğrudur.

Birde diğer sorularımı değerlendiren olursa sevinirim.

2. el satarken zarar eder veya zorlanırmıyım.
10.000km bakımları (yağ,filtre vs.) nekadar tutuyor.

Dostlar sonuç olarak senelerdir PUNTO Dizel kullanıcısı birisi olarak Octavia'ya çok heves ettim. biraz donanımlı ve sedan sağlam arabaya binmek istiyorum ama benzinli veparçası pahalı bir araç olduğu için acaba ocağıma incir ağacı dikermi diye korkmuyor değilim. Hayır şu sıra çok durumumda yok. her arızasına 300-500 veriyim.

Haydi bir el atın arkadaşlar. 2004 1.6 Elegance kısaca artıları eksileri nelerdir. Süpriz yaşamak istemiyorum.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: lrfan - 22 Aralık 2011, 13:55:36
O motorların her yönü biliniyor, kimseyi üzmez arıza açısından.
 
Üzmeyecek bi seçim araç olarak, ama mutlaka siz de etraflıca test edin, iniş-çıkış, düz, gazlama, frenaj  ;)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: 06lkn66 - 22 Aralık 2011, 14:04:08
irfan hocama katılıyorum motor konusunda bilindik bi motor olduğundan arıza usta yönünden sıkıntı olmaz hele ki ankara gibi bi yerde usta sıkıntınız hiç olmaz diyebilirim ben size şaşmazda zeki ünaldı var eski yetkili servisti genelde bakımlara oraya giderim memnunum çok ilgililer

performans olarak bi bilgim yok kullandığım bi motor değil kullanıcıları daha net bilgi vereceklerdir
2. el piyasası bi vw kadar olmasada skodaya olan önyargılar kırılmaya başladı eskiye nazaran daha hızlı gidiyo ikinci elleri
baımlar tahmini 200 lira civarı tutar diye düşünüyorum o civarlarda olur
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 22 Aralık 2011, 14:43:53
İrfan bey sizlede tanışmış olduk bu forumun en kıdemlisi sizsiniz galiba.
Tabiki bütün arkadaşların fikirleri görüşleri benim için çok değerli.Cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Bi aksilik olmazsa satışa çıkardığım aracım satılır satılmaz. (2006punto 1.3mjet)
bende 2004 Ocatavia 1.6 Elegance ile aranıza katılırım.
Deneyim ve tecrübe edindikçe sizlerle paylaşacağım.

Yine Octavia kullananlar artılarını eksileri duymam gerekenleri yazarlarsa zevkle okuyup minnettar kalırım.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ailotana - 22 Aralık 2011, 16:52:27
Hoş geldiniz foruma. Forum baya bi aktif. Zaten soruyu yazar yazmaz gelen cevaplardan anlamışsınızdır.

Bu motora LPG takmayanı bizim burda dövüyorlar :) Haa böyle dedim diye taktırırsınız sorun çıkar orasına bir şey diyemem. Yine de LPG ile en uyumlu motorlardan. VW bu motoru senelerdir kullanıyor. Bir sıkıntısı olsa bu kadar sene uğraşmazdı bence.

Araç fazla atik değil. Ama uzun yolda yüklü de olsa bana mısın demiyor, 200'e kadar gayet rahat çıkıyor. Bunun yanında tüple çokta az yakar. Bende 2011 var; tüpte, sakin kullanımda 170-180 kuruş civarı yakıyor uzun yolda.(110 sabit hızla)

Araç temizse bence fiyat gayet güzel.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: archaeologist - 22 Aralık 2011, 17:11:03
tüple iyi bir seçim olur. benzinde her araç adamı üzer. servis ücretleri 200'ü geçmez. FSI, TSI, TDI motorlara göre performansı düşüktür ancak MPI motorun da LPG avantajı var.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 22 Aralık 2011, 19:46:24
Ahmet bey, Mustafa bey A5 lerinizi kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Bende ilk önce 2004 A4 le başlayalım. Hayalimde tabiki A5 var. Nasip kısmet.

Cevaplarınız için ayrıca teşekkürler.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: fenomen - 23 Aralık 2011, 10:58:37
a4 kasa 2003 col.serisinden kullandım 3,5 yıl hiç bir sorun çıkarmadı ben benzinle bindim.lpg ye karşıyım.şimdide 2005 a5 kasa fsi araç aldım 1 yıldan bu yana sorunsuz biniyorum lpg uyumu yok bilerek aldım.km de 30 krş ortalamsı uzun yolda 25-27 krş yakıyor.lpg li a5 kasa yani senin alacağın kasanın motorundan km de 20 krş ortalamsı dedi arkadaş.sorunsuzdur ama mutlaka detaylı expertiz yaptır.ben 3 şubat 2011 de kocaeli'nde yaptırdığım 120 tl vermiştim yetkili servisdi.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: Perfect - 23 Aralık 2011, 11:22:46
LPG için üretilmiş bir Motor desek daha doğru olur 1.6 MPI ya.

Kolay kolay sorun çıkarmaz,basit bir motor yapısı var LPG ye uyum üst seviye.

Ben tavsiye ediyorum.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 23 Aralık 2011, 22:33:37
az çok forumları gezen birisi olarak hepsinden farklı bir ortam oluşmuş burada. Çok saygılı ve yardımcı olmaya çalışan insanlar var. Cevap veren herkeze teşekkürler.

Bir aksilik çıkmazsa Octavia A4 ile aranıza katılcam.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: kadir_ - 23 Aralık 2011, 22:40:09
10 senedir A4 kasa 1.8T kullanıyoruz maşallah taş gibi :) Bakımını yaptırdıktan sonrada kolay kolay baş ağrıtmaz :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: skoda_tudor06 - 25 Aralık 2011, 12:34:36
Alıntı yapılan: kadir_;297211
10 senedir A4 kasa 1.8T kullanıyoruz maşallah taş gibi :) Bakımını yaptırdıktan sonrada kolay kolay baş ağrıtmaz :)



motor secenegini mutlaka göz onunde bulundurun :) varsa imkanınız 1.6 ve 1.8T denedikten sonra karar verin ;)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 25 Aralık 2011, 16:37:54
Alıntı yapılan: skoda_tudor06;297699
motor secenegini mutlaka göz onunde bulundurun :) varsa imkanınız 1.6 ve 1.8T denedikten sonra karar verin ;)


eray bey, 1.8T dediğiniz hangi modellerde hangi yılda var bilmiyorum ama benim bildiğim octavia'da 1.6 1.9 ve 2.0 var. Ayrıca 1.3 Mjet punto'dan sonra 1.6 elegance benzinli benim bütçemi yeteri kadar sarsacaktır. daha yüksek bir motor kullanmama imkan yok :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 25 Aralık 2011, 16:40:46
Dostlar satılığa çıkardığım arabam henüz istediğim fiyatı görmedi. 18.250 kadar veren oldu ama 19.000 veren çıkmadı.
Beklemedeyim. Eğer istediğim fiyata satabilirsem Octaviayı aynı gün çekicem kapıya.
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: skoda_tudor06 - 25 Aralık 2011, 19:44:15
Alıntı yapılan: ahmetkorpe;297749
eray bey, 1.8T dediğiniz hangi modellerde hangi yılda var bilmiyorum ama benim bildiğim octavia'da 1.6 1.9 ve 2.0 var. Ayrıca 1.3 Mjet punto'dan sonra 1.6 elegance benzinli benim bütçemi yeteri kadar sarsacaktır. daha yüksek bir motor kullanmama imkan yok :)



Ahmet Bey 1.8T secenegi 1999-2000-2001 modellerde var ancak yurtdısında 2003 e kadar oldugunu duydum yanlısım varsa bu aracları uzun yıllardır kullanan arkadaslar duzeltsinler 1999 modeller 125 hp 2000 ve 2001 ler 150 hp olarak geciyor bu arada 1.8T ların birde Laurin Klement Modelleri var bende de bu aractan var baya bir zorlugun ardından yeni tanıstım kendisiyle :) daha once 7-8 yıl kadar oktayın 1.6 sı vardı bende 1.8T den sonra neden bu kadar yıl beklemişim dedim cok farklı araclar gidis performans ben hep diyorum bir arac 150 hp den asagı olmamalı ama oktay askı bambaska bende sadece 150 hp olması değil :)... yakıta gelince aslında bizdeki vergiler yuzunden cok yakıyor gorunuyor araclar benim aracımda da tüp var yalnız secim biraz yanlıs olmus tup secimi için atiker var bende prince bu konuda cok iyi diyorlar ve yakıtı 1.8T araclar için neredeyse sehir ici 1.6 larla aynı yakıyor diyorlar bende sehir içi yaklasık 25 kr civarı yaktıgını soyleyebilirim sehir dısı makul kullanımda 1.6 ile aynı yakıyor tüp için konusuyorum cok abartı rakamlar değil ve gercekten deger imkanınız varsa deneyin 1.8T leri derim yakıtta dedigim gibi bende ilk once acaba demıstım ama anlattıgım gibi :) hayırlısı olsun sizin için :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 25 Aralık 2011, 21:16:48
Alıntı yapılan: skoda_tudor06;297812
Ahmet Bey 1.8T secenegi 1999-2000-2001 modellerde var ancak yurtdısında 2003 e kadar oldugunu duydum yanlısım varsa bu aracları uzun yıllardır kullanan arkadaslar duzeltsinler 1999 modeller 125 hp 2000 ve 2001 ler 150 hp olarak geciyor bu arada 1.8T ların birde Laurin Klement Modelleri var bende de bu aractan var baya bir zorlugun ardından yeni tanıstım kendisiyle :) daha once 7-8 yıl kadar oktayın 1.6 sı vardı bende 1.8T den sonra neden bu kadar yıl beklemişim dedim cok farklı araclar gidis performans ben hep diyorum bir arac 150 hp den asagı olmamalı ama oktay askı bambaska bende sadece 150 hp olması değil :)... yakıta gelince aslında bizdeki vergiler yuzunden cok yakıyor gorunuyor araclar benim aracımda da tüp var yalnız secim biraz yanlıs olmus tup secimi için atiker var bende prince bu konuda cok iyi diyorlar ve yakıtı 1.8T araclar için neredeyse sehir ici 1.6 larla aynı yakıyor diyorlar bende sehir içi yaklasık 25 kr civarı yaktıgını soyleyebilirim sehir dısı makul kullanımda 1.6 ile aynı yakıyor tüp için konusuyorum cok abartı rakamlar değil ve gercekten deger imkanınız varsa deneyin 1.8T leri derim yakıtta dedigim gibi bende ilk once acaba demıstım ama anlattıgım gibi :) hayırlısı olsun sizin için :)


Eray bey değerlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Zira ben senelerce, alacağım arabada hiç özellik olmasın ama yaşı genç olsun diyerek 3tane punto kullandım. 2tanesini sıfır aldım.

Şimdilerde yeni yeni bu zihniyetden kurtulup birazda donanım olarak farklılıkları olsun, sağlam ve güvenilir olsun, 150.000km gelince motoru bitecek araba olmasın diye kendimi telkin ettim :)

Ve octavia'da karar kıldım. Siz şimdi senelerce yaşı genç olsunda kliması bile olmasın diyen birisine 1999-2000 model araba öneriyorsunuz :++:

2004 octavia'da bile zor karar kıldım (daha üst modellerine paramın yetmediğinden dolayı) 2004 yılından 1ay düşük olsa direk vazgeçerim :)
Piskolojik sınırım 2004 :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: kadir_ - 25 Aralık 2011, 21:19:53
2000 Kasım çıkışlı octimiz ilk sahibiyiz şu an 226 binde Elegance donanım hiçte öyle klimasız felan değil hatta climatronic klima var.Daha sonra 4 hava yastığı abs vs bu liste uzar gider üstelik arama 1.8T 150 hp 160 binden beride LPG kullanıyoruz hala banamısın demedi 1 gram yağ eksiltmiyor yeterki bakımlarını düzgün yaptırın :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: ahmetkorpe - 25 Aralık 2011, 21:40:23
Alıntı yapılan: kadir_;297875
2000 Kasım çıkışlı octimiz ilk sahibiyiz şu an 226 binde Elegance donanım hiçte öyle klimasız felan değil hatta climatronic klima var.Daha sonra 4 hava yastığı abs vs bu liste uzar gider üstelik arama 1.8T 150 hp 160 binden beride LPG kullanıyoruz hala banamısın demedi 1 gram yağ eksiltmiyor yeterki bakımlarını düzgün yaptırın :)


Ethem bey yanlış anladınız galiba;
Ben o arabalarda klima yoktur demedim. Benim zihniyetim yaşı 2009 -2010 olsun kliması bile olmasın, misal olarak söylüyorum yani.
2004 model altı arabaların isterse kaz tüyü koltukları kadifeden tavan döşemesi olsun karşıyım. :)
Başlık: Cevap: Octavia almayi düşünüyorum.
Gönderen: skoda_tudor06 - 25 Aralık 2011, 22:09:43
Alıntı yapılan: ahmetkorpe;297873
Eray bey değerlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Zira ben senelerce, alacağım arabada hiç özellik olmasın ama yaşı genç olsun diyerek 3tane punto kullandım. 2tanesini sıfır aldım.

Şimdilerde yeni yeni bu zihniyetden kurtulup birazda donanım olarak farklılıkları olsun, sağlam ve güvenilir olsun, 150.000km gelince motoru bitecek araba olmasın diye kendimi telkin ettim :)

Ve octavia'da karar kıldım. Siz şimdi senelerce yaşı genç olsunda kliması bile olmasın diyen birisine 1999-2000 model araba öneriyorsunuz :++:

2004 octavia'da bile zor karar kıldım (daha üst modellerine paramın yetmediğinden dolayı) 2004 yılından 1ay düşük olsa direk vazgeçerim :)
Piskolojik sınırım 2004 :)



Rica ederim tabi kişisel tercih meselesi ben 2003 octavia mı 175.000 km de satıp 177.000 km de gözüm kapalı 2001 octavia aldım :) tabi kapalı derken bakımlı mı motor yuruyen kaporta duzenine dikkat ederek...ben 175.000 de sattıgım oktaviama modeli yeni araclardan ayırt etmenin zor olacagı kadar duzgun baktım alan dua ediyor aynı gun satıldı model km bakmaksınız bu biraz aracın temizligiyle alakalı aslında ... aldıgım aractada aynı seye dikkat ettim sukur ki temiz bir araca denk geldim donanımı saymıyorum bu araclar iyi bakıldıgında bu yuzbinli rakamların veya yasın insanların gozune neden cok geldigini anlamak bazen guc geliyor :) bu aracların rahatlıkla 400 500 binlere kadar cok fazla sorun cıkarmadan kullanılabilecegini yıllardır skoda kullanan biri olarak rahatlıkla soyleyebilirim bu arada Ankara'da 2000 yılı ilk trafige cıkan fabia sahibiyim :) skoda aşkı baska bende yani :) Tercihler arac seciminde onemli sizdeki gibi yas tercihi bazılarında da oktay askı baska oluyor yani yas sınır tanımıyor bendeki gibi :)