bilgisayarın başına geçtim ama emin bey uzun bir cevap vermeye gerek yok , sadece sizin yazacağım yere telefondan dizin yazmışım onu belirteyim o kadar. 8-10 yıl önce olsa uzuuuun cevap yazardım ama artık olabilir , genç arkadaşlar üsteleme diyor ve geçiyorum
Ömer bey , öneriniz , yani passat güzel ve benim de çok severek bir ara kullandığım kasa , fakat tavsiye isteyenin ihtiyacına bir göz atalım :
1-direksiyon tecrübesi olmadığı söylene bir hanımefendi
2-çoğunluğu şehir içi kullanım olacak
2-yakıt tüketimi ve bayan kullanacağına göre az arıza , yolda bırakmama vs önemli
3-şehiriçi ve hanımefendi kavramları birleşince direksiyon turu , manevra kabiliyeti , park yerine sığma önem kazanıyor...
4-sıfıra yakın bir araç aranıyor (hatta sıfır ciyigo bulunsa o alınacak)
bu durumda bence 1998 passat önermek çok mantıklı değil..
ben de mesela kendim alacak olsaydım 60.000 li rakama şu anki rapidimi de almazdım , ikinci elde değil 60.000 , 45-50 arasına neler bulurdum (2010 yılından bu yana 13 tane araç değiştirmiş biri olarak söylüyorum...) fakat bu araç hediye olarak geldi diyebilirim. Bir bakıma da iyi olmuş çünlü gerçekten çok sevdim ve bence rakamı hak ediyor.
dolayısıyla evet o paralara passat olur ama 1998 passat bir hanımefendiyi sık sık sanayi yollarına da itebilir , yolda da bırakabilir , şehir içi sıkışıklığında da zorlayabilir..
İbrahim Bey , bu arada belki de eşiniz potansiyel olarak çok iyi bir sürücü , yani illa ki citigo - polo tarzı birşey bakmanız gerekmeyebilir ?
Bir de eşinize sordunuz mu belki bir favorisi vardır ?