Hangi konularda mukayese ediyor; donanım ve teknik özellikleri önemli değilmiş, arabanın kg olarak ağırlığı,uzun yol sürüşü,yetkili servisinin gösterdiği yakınlık tabi skoda servisini görmüşmü bilmiyorum. Arabaya 650 kg.yük attığını söylüyor(ben buna inanmadım tabi) ve uzun yolda vites 3 den aşağı düşmüyormuş.Sınıf olarak fabiadan üst sınıfmış. Aslında kendide konuştuğu şeylerin mantıksız olduğunun farkında sonradan düşündüğümde boşuna bir tartışma olduğunun farkına vardım. Forum yöneticisinden bu konuyu silmesini rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler. Konu kirliliği yüzünden kusuruma bakmayın.
Tempraya 1 sene 30 bin km, Fabia 1.2'ye 2 sene 68 bin km bindim.
Temprayı değil 101 HP ile, 1.2 64 HP ile bile karşılaştıramazsınız. Aynı yolda ikisini de kullandım, örneğin Gerede-Ankara otoyolunda Tempra ile 3'e bile düşersiniz, Fabia 1.2 ile 5'ten aşağı düşmezsiniz eğer acemi değilseniz. Bir gün Taunus'u olan bi arkadaşla Ankara'ya gitmiştik, "abi sen hep 5'te mi gidiyon" diye hayret etmişti.
Ayrıca Samsun yolunda özellikle Çakallı rampasını, Kızılcahamam-Gerede arasında eski yoldaki azap deresi rampalarını (10 km) full 5 ile çıkabiliyor 1.2 HTP. Yani motor konusunda Tempra ile Fabia 101 HP'nin işi olmaz.
Ayrıca Tempra il virajlara hız kesmeden girerseniz ciddi ciddi çapraz salınımlara başlıyor, yol tutuş berbat. Fabia + Cordoba şu ana kadarki en iyi yol tutan arabalarım idi.
Ayrıca Tempra=Sanayi... 30 bin km kullandım ama 2 defa devri daim pompası değiştim. Hararetten üst kapak çatlattım. Şusu busu derken arabanın fiyatının yarısı kadar masraf yaptım 1 senede.
Tek avantajı arka koltuklarda 3 kişiyi rahat ettirebilmesi. Bagajı ise sedan Fabia'dan büyük değildir herhalde.