Triger değişimini yetkili serviste yaptırmak istememin sebebi 1.5 tsı act motorlarda sente ayarının bilgisayar destekli bir program aracılığıyla yapıldığını öğrendiğim içindir. Bir süredir bunu araştırdım ve dışarda evet kendi ustam da gayet makul bir fiyata ( yetkili servisin 3te 1i fiyatına) bu değişimi yapabileceğini söyledi ama o Bilgisayar destekli aparatlar olmadan eski düzen kitleme aparatları ile yapacağını belirtti. Bana kalırsa ben de kendi ustamda yaptırmak isterim ama bu motorlarda hassas sente ayarı yapılması gerektiğini yabancı forumlardan, türkiyedeki diğer forumlardan fark ettim.
Ayrıca 1.5 tsı motorlarda devirdaim pompası triger tarafında değil, motoruh arkasında silindir kapağının tam arkasına denk gelen konumda yer alıyor. 100.000 km’de pompa kaçırdığı için değişimini yaptırmıştım zaten.
Kendi ustama güvendiğim kadar yetkili servise güvenmiyorum fakat bu triger işi doğru kararın yetkili servis olduğuna işaret ediyor gibi geliyor bana.
V kayışını da değişim yapılmasını isteyeceğim fakat v kayışı ile birlikte dönen bilya,rulman,kasnak vs hangi parçalar var o bölgede bunu tam bilmiyorum. Kritik olandan olmayana göre bir sıralama yapıp duruma göre değişim kararı vermek istiyorum. Bu konuda beni aydınlatan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.