škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - amraam

Sayfa: 1 2 3 4 ... 12
16
Octavia A7 / Cevap: bor yağ katkısı
« : 24 Aralık 2014, 23:52:31 »
Ben bu tür bir ürün kullanmadım o yüzden size ürünle ilgili geri dönüş veremem. Ancak Türkiye'nin yağlama ile ilgili sayılı kişilerinden olan bir hocamızdan yağlama dersi aldım. Bu tür yağ katkılarıyla ilgili de konuştuk.

Günümüzde kullanılan motor yağları özellikle tam sentetik olanlar gerekli tüm katkıları içeren ve bir sürü denetimden geçerek sertifika alan yağlar oluyor. Kullandığınız bu yağın içerisine ekstradan koyacağınız katkı maddelerinin motor yağı ile nasıl bir tepkimeye gireceği meçhul. Eğer motorunuz yıpranmış bir motorsa bu tür katkıların faydası kısa vadede görülebilir. Ancak uzun vadede motor içinde çamur oluşumu yapması mümkün.

Anladığım kadarıyla aracınız yeni bir araç. Bence hiç gerek yok böyle ürünlere. Faydası olacağını da sanmam. Bir de yeni araçlarda dpf gibi parçalar var. Onlarda nasıl bir etki yapacağı da belli değil. Onun yerine tam sentetik kaliteli yağımı koyarım, paşa paşa binerim zamanı gelince değiştiririm ve mümkün olduğunca hep aynı yağı kullanmaya çalışırım.

İçinde ne olduğunu bilmediğim ürünleri güzelim motor yağına niye katıpta bozayım. Benim felsefem budur. Bu arada bu hocamız asla aracına katkı maddesi koydurmaz. Yağını da kendisi alır öyle koyar aracına.

17
Octavia A7 / Cevap: 3-5 saniyelik duruşlarsa start-stop
« : 23 Aralık 2014, 20:43:04 »
İstanbul yoğun trafiğinde senaryo şu şekilde;

-Start-stop aracı stop etti.
-3 sn bekledikten sonra tekrar çalıştırdı, 1 metre ileri gitti araç.
-Start-stop tekrar kapattı.
...

Bu kullanım şeklinin yararı olmadığı gibi hem yakıt tüketimi hem de motor elemanlarının sağlığı açısından zararı var bence. Trafik bu şekil olmaz mesela daha uzun eklemeli trafik olur veya sadece ışıkta beklenilen şartlarda kullanılır, o zaman start-stop sistemi yararı tartışılmaz.

18
Otomotiv geliştirmesi bünyesinde çalışan bir mühendis olarak yazdıklarınızı dikkatle takip ediyorum.  Otomotiv firmaları ve mühendisleri için turbo ömrü başlı başına bir sorun iken ve hiç bir şekilde bir söz birliği oluşmamışken burada bir birinizi kırmaya gerçekten değmez.

Servislerin de pek teknik bir altyapıyla bu görüşü savunduklarını sanmıyorum. Bir den çok faktör var aslında ama kesin olarak şu denilmiş bir şey yok. Yağlamanın çok önemli bir olay olduğu kabul ediliyor ancak araç çalışırken olan yağlama sorunları mı yoksa stop ederken oluşan kısa sürede olan arızalar mı bilinmiyor.

Turbo konusu çözülmüş bir sorun değil malesef ve hala üzerine yatırım yapılıyor. Sorunlar aracın tasarımından da olabilir sadece sizin kontağı hemen kapatmanızdan değil.

Bir kaç hususa değinmek de isterim;

- Turbo şu devirden sonra devreye girer terimi doğru değildir. Turbo her zaman devrededir ancak verimli olduğu bir devir aralığı vardır. Zaten bu aralığı kullanıcı da hisseder.

- Yağlama sistemleri de krank milinden tahriğini alan pompa ile çalışır. Motor durduğu zaman yağ pompası da durur ancak motor elemanları üzerindeki yağ birden gitmez tabi. Start-stop larda ekstra elektrik tahrikli bir yağ pompası olduğunu düşünmüyorum zaten dönmeyen bir motoru yağlamanın da bir gereği yoktur. Start-stop fren vakum seviyesinden sürücü kapısının durumuna kadar bir çok parametreyi izleyerek karar veriyor. Yüksek performanslı sürüşler sonrası yükselen sıcaklığı da takip ediyor olabilir. Ayrıca Start-stop sisteminin de henüz oturmadığını düşünüyorum.

19
Turbo gerçekten basit ama çok büyük hassasiyetle üretilmesi ve detaylı mühendislik hesapları gereken bir mekanizma.

Dediklerinize ek olarak turbo dizel araçları ani gaza yüklenmelerle is oluşturacak şekilde veya çok yüksek devirlere çıkarak kullanmanında turboya zarar verdiğini düşünüyorum.

Dediğiniz gibi yağlama sistemi çok önemli turbo için ama stop etmeden şu kadar beklenecek efsanesinin çok da doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü araç stop ettiğinde yağ pompası duruyor evet ancak sistemdeki basınçta küt diye düşmüyor.

Bildiğiniz gibi dünyada turbo üreten belli başlı bir kaç firma var(Honeywell, Garrett, Brog Warner vb.) Çoğu farklı marka-model araçta aslında aynı turbo kullanılıyor ancak kiminde turbo 150.000 de gidiyor kiminde 300.000 de. Buna neden olan müşteri de değil araçların, motorların, yağlama sistemlerinin tasarımınında buna etkisi var.Bir yerden sonra müşterinin de kontrolünden çıkıyor malesef. Hee ama hep kullanıcı hatasıdır o ayrı tabi.

20
Sohbet / Cevap: Astra J geliyor, ilk izlenimlerim
« : 24 Kasım 2014, 23:44:40 »
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

21
Rapid / Cevap: Lastik zırhı hk...
« : 16 Kasım 2014, 18:51:12 »
Bu ürünü yani lastık patlamadan önce kullanılan ve lastik hava kaçırmaya başladığında orayı tıkayan ürünü ilk olarak Ride-On (Amerika menşeili) Türkiye'ye getirdi bildiğim kadarıyla. Tavsiye ederim. Bire bir işe yaradığı gözle görülmüş bir ürün. Biz de araçlarımızda kullanıyoruz. Lastik dönerken lastiğin tüm duvarlarına sıvandığı için balans yapmadığı söyleniyor. Baya bir kıvamlı. Videodaki nasıldır bilmiyorum.

http://www.ride-on.com.tr/

22
Octavia A7 / Cevap: şehir içi dizel kullanım
« : 06 Ekim 2014, 23:21:16 »
Alıntı yapılan: mustisahin;480965
400 bin km motora anahtar degmemis tdi taksici ile sohbet etmistim, orijinal turbo ile.
Enjektor arizasini tdci de 100 binden sonra duymustum, tdi daha saglam diye biliyorum.


Bizim araçta 1.8 TDCi motor var üzerinde Delphi enjektör var. Belki onda olan bir sorundur.

23
Octavia A7 / Cevap: şehir içi dizel kullanım
« : 06 Ekim 2014, 23:19:21 »
Alıntı yapılan: viperking;480999
Chipli Astra CDTI ı 100bin km kullanmıştım. Normal bakımları dışında motorda en ufak sorun çıkmadı. Sattığım kişi de 80bin km sonra sattı , onun kullanımına da hiç bir motor sorunu yaşanmadı


Yanlış anlaşılma olmasın dizel karşıtı falan değilim hatta benzinli araçtan daha zevklidir, ekonomiktir yine olsa yine alırım ama bazı olumsuz tarafı olduğunu düşündüğüm noktaları da belirtmeyeyim mi? :)  

Ama inanıyorum ki bir enjektör testine soksanız püskürtme kalitesinde düşüş olduğunu görecektiniz çünkü aracı kullanırken çok fark edilecek bir şey de değil açıkçası. Neyse. Ne güzel sizin aracınızda da sorun çıkmamış. Yalan borcunuz yoktur sanırım bana :)

Şu enjektör olayını da kaç ustaya sordum tanıdık tanımadık. Hepsinden aldığım cevapta "Abi normal ya km yüksek zamanı gelmiş oldu." Ki öyle bir şey olmaması lazım bana saçma gelen bir cevap bu.

Eğer ben bir dizel araba alayım şöyle evladiyelik kullanayım en az 200.00 km kullanırım diyorsanız madem de hesap kitap yapıyorsunuz bu tür revizyon masraflarını da atlamayın diyorum anlatmak istediğim bu. Yoksa 100.000 km de falan olmaz böyle şeyler zaten.

24
Fabia I / Cevap: 1.4 tdi siyah duman :((
« : 05 Ekim 2014, 16:19:52 »
Ani olarak gazı kökleyince atması normal bence sorun olduğunu sanmıyorum.

25
Octavia A7 / Cevap: şehir içi dizel kullanım
« : 05 Ekim 2014, 16:16:04 »
Alıntı yapılan: mustisahin;480937
1.4 tdi Fabia 1 aracimi 180 bin km de satmistim, hala saat gibi calisiyordu motoru. Bakimi zamaninda yaptirirsaniz temiz yakit kullanirsaniz 400-500 bin km gider bence.


Hocam 400.000 km filan şehir-içi sürekli dur kalkta kullanılan araçlardaki enjektörler için çok yüksek rakamlar. Ona bakarsanız taksilerde 600.000 kmye kadar gidiyor motor ama o süre zarfında kaç defa turbo-enjektör revizyon veya değişim görüyordur kim bilir. Motorun bloğu,pistonu,segmanı zaten 500.000 km yapıyor ama enjektör ve turbo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Bende dizel araç sahibiyim, aracı İstanbul trafiğinde işe gidip gelmek için kullanıyorum. Yakıtı da her zaman bilinen bir yerden aynı pompadan alıyorum bakımını da aksatmıyorum. Ancak 150.000 km de enjektörler alarm vermeye başladı malesef. Ustasından firmasına kime sorsan kötü yakıt der de bu iyi yakıt nerede satılıyor anlamadım sanki kaçak mazot kullanıyoruz.

Enjektör sağlığı için 50.000 kmde bir bir söküp temizletme taraftarıyım açıkçası.

26
Octavia A7 / Cevap: şehir içi dizel kullanım
« : 04 Ekim 2014, 23:39:26 »
Dizel motorları aslında şehir içi kullanıma motorinin yanma doğası gereği aykırı. Tabi son yıllarda artan yakıt fiyatları sebebiyle dizele bir yönelim var ve firmalar da talebi karşılamak için az yakan ekonomik dizel motorları piyasaya sürüyorlar. Ne yazık ki şehiriçi dur-kalk trafikte ve motor ısınmadan yapılan sürüşler enjektör ve motor ömrünü törpülemekte. Bu şekilde kullanılan araçlarda genelde 140.000-150.000 km de enjektörler mefta oluyor zaten (her enj. 1000 tl). Dizelin kullanması ekonomik doğru ancak ilk alım maliyeti ve 100.000-150.000 km sonrası çıkardığı masraflar da göz önüne alınıp buna göre karar verilmeli. Ben o kadar uzun kullanmam derseniz o da tercih meselesi tabi.

Sizin anlattığınız tarzdaki sürüşlerde dpfde çok çabuk dolacaktır dikkat etmeniz lazım bir de dpf masrafı çıkmasın.

27
Paylaşım / Cevap: Akıllı Telefon Tavsiyesi...
« : 20 Eylül 2014, 22:53:36 »
Alıntı yapılan: turker;479652
Şarjı en az 2-3 günü rahat çıkaran akıllı telefonlar ne zaman çıkacak?


Sony Z3 Compact modelinin lansmanında 2 tam günü çıkardığı söylendi.Henüz piyasaya çıkmadı Türkiye'de 1-2 aya çıkacak. Test yapan websitelerinde de şarj süresinin rekor seviyelerde olduğu söyleniyor. Bakalım bekliyoruz.

28
Octavia A7 / Cevap: Yokuş aşağı motor devrinin yükselmesi
« : 28 Haziran 2014, 17:32:11 »
Aracınızda bir şey yok aslında her şey olması gerektiği gibi. Araç yokuş aşağı indiğinin algılayıp motor freninin uygulanmasını sağlıyor. Bu hem yakıt tüketimi hem güvenlik hem de frenlere daha az yüklenmek demek.

29
Fabia II / Cevap: bor power nasıldır?
« : 20 Haziran 2014, 13:44:57 »
Yararlı olmayan hatta zararı olabilen katkılar bunlar.Ticari kaygılarla üretilip satılıyorlar.Bizler toplum olarak araçlarımızı fazla seviyoruz, severken de zarar vermeyelim. Hem cebinize zarar hem motora koruyuculuk anlamında yararı yok(zaten bu motor yağının görevi) hatta bazı katkılar zarar da verebiliyor.

Aracınızı seviyorsanız kaliteli bir yağ kullanın ve bakımlarınızı aksatmayın.

Şu noktaya da değinmek isterim;

Motor yağı markasını, modelini ve muhteviyatını (yarı sentetik-tam sentetik) her bakımda değiştirmek de sakıncalıdır. Bir yağ belirleyin ve hep onu kullanmaya çalışın mümkün olduğunca. Yani bir sefer mobil 1 esp koyup diğer bakımda bu pahalı oluyor gideyim yarı sentetik yağ koyayım demeyin. Ya tam sentetikten devam edin ya da yarı sentetikten.

30
Fabia II / Cevap: bor power nasıldır?
« : 10 Haziran 2014, 22:37:56 »
Bu tür katkıların yaptığı şey genelde yağı biraz daha kalınlaştırmak.Genelde yağ yakan veya motorunda sorun olanlar tarafından bir umut tercih ediliyor.Tabi yağı da biraz kalınlaştırdığı için yağ harcamını azaltıyor. İnsanlara çok mucizevi bir şey yapmış gibi geliyor ama bu tür katkıların zararları uzun vadede motorda çamur oluşumu olarak ortaya çıkabiliyor.

Bence hiç gerek yok zaten yağınız kaliteli bir yağ. Yağınızla nasıl tepkimeye gireceğini bilmediğiniz bir katkıyı neden koyasınız ki? Hiç gerek yok.

Sayfa: 1 2 3 4 ... 12